![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Przez USB ?
Witam!
Mam takie pytanko - dotąd miałem neta przez kartę sieciową i chciałem sobie zmienić, zeby miec przez USB. POdłączyłem kabelek od modemu do USB, zainstalowałem sterownik z płyty i... nic. Ktoś ma jakiś pomysł - moze to przez adres MAC karty, ktory podawalem przed podlaczeniem modem, a oni go jakos identyfikują? Modem to Motorola SB4200, sys w2k. Jakieś sugestie?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Jeśli sprawdzają użytkowników po mac adresie to pewnie tak. Każda karta ma inny, chociaż niektóre umożliwiają jego zmianę.
![]() |
#3 |
tranceaddict
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
musisz zadzwonic do nich i powiedziec ze masz inaczej podlaczony modem i podaj im drugiego MACA to na 100proc pomoze, ja mialem podobnie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
Mam podobny modem (Motorola Surfboard 4100e Cable Modem) i jest on podłączony przez USB. Wystarczy że zainstaluję sterowniki w systemie i internet odrazu działa. Przez sieciówkę nigdy nie łączyłem. Oczywiście modem nie może być jednocześnie podłączony przez USB i sieciówkę.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 15.08.2003 o godz. 23:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
addict :)
Data rejestracji: 12.12.2001
![]() |
czasem moze pomoc wylacznie modemu z pradu na kilka minut, a serverki w firmie i modemik same sobie wyczyszcza informacie o MAC karty sieciowej... tak przynajmniej jest u mnie.... :cool:
![]() |
#6 | |
tranceaddict
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
Cytat:
Zip a dostales modem od kablowki czy kupiles? Jak to 1 to napewno juz maja wpisane w kompie te macki, jak to drugie to jak ci zakladali (nie wiem moze sam robiles) to spisali macki i ci nawet o tym nie powiedzieli... Albo poprostu twoj dostawca nie blokuje tak dostepu do internetu (moj na poczatku nie blokowal, ale pozniej zaczal, pozniej= ok tygodnia) Jak mowilen podaj ten drugi mac. Co do tego "zabezpieczenia" to jest ono smieszne przynajmniej umnie LOL net mam rozdzielony, na poczatku mialem przez kreatora windowsa, a teraz jest na routerze i wszystko chodzi. Polaczenie przez ethernet: A jakby komus nei bedzie chodzil net to w uruchom wpisz cmd dalej wpisz ipconfig /all i podaj im maca od twojej karty sieciowej, wtedy powinno chodzic. Wg mnie sa to wszystkie mozliwosci... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
OK, dzięki za rady - zadzwonię do nich w poniedziałek i zobaczę, co się da zrobić.
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
Zrobiłem tak jak radził KrzysieX i zadziałało - tylko mam nadzieje, ze nie bede ich musial o tym zawiadamiac (zeby nie pomysleli, ze udeostepniam jakos nielegalnie neta).
![]() |
|
|