Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Moje Przygody Z Firmą Netia I Usługą Szybki Internet (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moje-przygody-firma-netia-usluga-szybki-internet-89683/)

Arepo 21.09.2011 23:14

Każdy chce zarobić, o czym Ty mówisz ?, to zwykłe oszustwo. Nie zgodziłem się na tą usługę, występuje ona w regulaminie jako opcja dodatkowa. Ktoś bez mojej wiedzy włączył ją w moim profilu klienta. Świetny sposób na darmowe 9,90 zł od każdego, bo znając życie reklamacji nie uznają. Wcale by mnie nie zdziwiło jakbym dostał kolejną fakturę z tą usługą mimo jej wyłączenia, przerabiałem już numery, że doliczano mi rachunki cudzych osób !.

Przy zamawianiu oferty promocyjnej potwierdzałem kilkukrotnie koszty. Nie wspomniano ani słowem, że istnieje ukryta opłata 300 zł, od której odejmuje się po 12 zł za każdy miesiąc jeśli nie ma umowy. Teraz jakiś bezpieczny internet ?, co to niby ma być ?. Chyba przeliczyli się z promocjami i odbijają na czym się tylko da zwyczajnie kradnąc.

Rozmowa z konsultantem to jak zawsze same kłamstwa, najpierw że podpisałem taką umową (przecież jej nie ma), a potem że jest to w regulaminie (jest ale opcja dodatkowa, na którą trzeba się zgodzić).

Nie życzę nikomu kontaktu z tą firmą ...

M@X 21.09.2011 22:54

Jaki tam szok... Kazdy chce zarobic... Jesli sie na te (lub inna nieproszona) usluge zgodziles w regulaminie, to UOKiK to nie obchodzi...

Patrix 21.09.2011 17:53

Szok...

ed hunter 21.09.2011 16:46

Wszystkim wciskają tą cudowną usługę, miałem to samo.

Arepo 21.09.2011 15:55

Kłopoty jak na zamówienie :(, dostałem dziś fakturę z Netii i oczom nie wierzę, większa o 9,90 zł - niby jakaś usługa bezpieczny internet. Wchodzę na profil internetowy, usługa jest AKTYWNA, mimo że nic nie włączałem !. Od razu to dezaktywowałem, tylko kto to włączył ?. Oczywiście telefon na infolinię, kobieta najpierw wmawia że tak było w podpisanej umowie, ale umowy nie ma bo to promocja bez lojalki !. Zresztą wcześniejsze faktury były na dobrą kwotę, bez tej usługi. Więc konsternacja i nieśmiało, że tak jest w regulaminie usług. Myślałem że szlak mnie trafi, oczywiście poszła reklamacja, z której pewnie się wymigają (choć łatwo nie będzie, bo muszą udowodnić, iż aktywowałem dodatkowo płatną usługę). To już jest jawne permanentne naciąganie ... szkoda słów.

pozdrawiam

Jarson 20.09.2011 19:27

Właśnie przenieśliśmy się ze starego dobrego Lublina (gdzie UPC przez lata rozpieszczało mnie świetnym internetem i bardzo przyzwoitą obsługą klienta - ot, chociażby zmiana parametrów internetu po 15-stu minutach od telefonu do nich) na wieś spokojną, wieś wesołą :D To oznacza, że czeka nas podłączenie internetu. Mam nadzieję, że jednak obejdzie się bez takich cyrków - nie próbowałem w Netii, tylko poszedłem do tepsy (zresztą salon Netii w najbliższym mieście jest nieczynny do odwołania, a na drzwiach informacja, że szukają pracownika :P).

W naszym przypadku po jednym dniu jest jeszcze dobrze - udało się bez problemu podpisać umowę, router dostałem od ręki i teraz mamy czekać ok. 7 dni na podłączenie usługi. Zastanawia mnie tylko, czy do tego konieczna jest wizyta technika w domu, czy się obejdzie.

Póki co pożyczyłem modem Play Online i kupiłem starter Red Bull Online - przez okres ważności konta mam więc nielimitowany internet o zawrotnej prędkości 0,16 Mbps - jak u Jujka jeszcze dwa lata temu :D W razie czego mam już zakupione doładowanie za 10 zł i w każdej chwili mogę mieć 1 GB transferu w normalnej prędkości - to zostawiam na ten moment, kiedy cierpliwość z obecną prędkością zacznie mi się kończyć :P Na szczęście zasięg EDGE w obecnej lokalizacji wynosi 99% (do nadajnika jest 400 metrów w linii prostej) i po uruchomieniu pakietu powinno być znośnie :)

andrzejj9 20.09.2011 13:15

Kolejna spełniona obietnica Tuska? Słupki powinny poszybować w górę..

Patrix 20.09.2011 13:14

A czy ktoś ich bierze jeszcze pod uwagę przy wyborze neta ? :fiu:

k***a nigdy!

joujoujou 20.09.2011 12:57

Skąd ja to znam? :hmm:

Witajcie w Europie! :welcom:

:hahaha:

sobrus 20.09.2011 08:37

Miesiąc czekania w plecy... SZYBKI internet ;) Na pewno...

- Deckard - 19.09.2011 22:45

Neti bym powiedział że niech kuriera po ruter przyślą - ja jeszcze mam chodzić na pocztę wysyłać płacić...pffffff

Arepo 19.09.2011 22:44

Wiele o obsłudze klienta w Netii pisałem już nawet tutaj na forum. Wszystko jest ok, do czasu wyniknięcia choćby dość prostego problemu, z którym walczy się miesiącami, a czasem wręcz nie można wygrać. Niekompetencja osób na infolinii jest momentami tak duża, że człowiek zaczynał się zastanawiać czy wszystko z nim ok :D.

Niestety w TPSA jest bardzo podobnie, wiem z opowieści szwagra jak kilkukrotnie podpisywał umowę, a potem okazywało się, że jednak takiej prędkości nie dostanie. Trwało to też bardzo długo i skończyło się fiaskiem.

Firmy owego pokroju koncentrują się na "złapaniu" klienta, ale nie zawsze wiedzą co zrobić dalej ...

pozdrawiam

Patrix 19.09.2011 22:29

Wszystko co na drutach TPsy to zawsze zuuoooo ...

mgit 19.09.2011 19:25

U mnie na szczęście HSPA działa ... na edge to po prostu masakra ...

DejaVu 19.09.2011 19:08

A u mnie w lesie to tylko CDMA Orange-które po 3latach zeszło na psy :buu: umowę mam do stycznia i będę brał to samo tylko w Plus :sciana: a tak po za tym to tylko EDGE :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:04.