Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Moje zale :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moje-zale-43654/)

yahol 30.11.2004 14:16

Cytat:

Napisany przez luminat
A może, tak wyścig posiadanej wiedzy komputerowej, .

1. Ja sie nie chwale sprzetem!!! Ja boleje nad swoja glupota!!!

2. OK! Zaczynam:
-obsluga OS-ow: Windows :D, MocOS (9.xx, Jaguar, Pantera) Linux, Unix, BSoD.
-programowanie:
-Algol 60/68 :D, Basic, C+ (slabo), Java.
-skladanie i konserwacja: PC, Mac, iMac, eMac.

Zetoxa 30.11.2004 14:13

Cytat:

Napisany przez nimal
to moze wgraj mu nowy firmware z modulem "szacunek dla kasy cizeko zarobionej przez starych" ???

nimal, daj linka do tego biosa, jak Julka podrośnie będzie jak znalazł
:cool: :D

luminat 30.11.2004 13:37

A może, tak wyścig posiadanej wiedzy komputerowej, a nie posiadanego sprzętu? Kto zna wiecej języków programowania i potrafi w nich coś pożytecznego napisać. To dopiero szpan, umiesz coś co nie potrafi druga osoba... A tak kupisz super sprzęt który za rok będzie "złomem". A wiedzy nigdy za dużo...

nimal 30.11.2004 13:28

to moze wgraj mu nowy firmware z modulem "szacunek dla kasy cizeko zarobionej przez starych" ???

yahol 30.11.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez bgn
Wymień młodego."Starego młodego" do domu dziecka, a weź w to miejsce nowego o mniejsych wymaganiach i trzymaj dopóki się nie zbiesi, a potem operacje powtórz.

No a jak "nowy mlody" bedzie niekompatybilny ze "starymi starymi" i bedzie chcial wymienic na "nowych starych"???

Zetoxa 30.11.2004 12:56

... yahol, młodego za okno główką w dół, jest chłodno, to szybko skruszeje :cool: :taktak:, albo wersja bgn'a.

Ormianin 30.11.2004 12:48

Cytat:

Napisany przez yahol
[...]Glupi jestem i tyle!

Ps; nie wiecie co jeszcze moge wymienic?? No bo jak juz....?!

Ja mysle ze gdybys Ty sam nie chcial tego zmieniac to "mlody" by na glowe Tobie nie wszedl tak latwo... moim zdaniem sam lubisz zagrac w Medal cos tam cos tam i pewnie cierpisz na te manie "wymien na nowe", a przy tym masz pieniadze na to, bo czesci ktore wypisales tanie nie sa, ale to juz Twoja sprawa gdzie Ty te pieniadze przeznaczasz...

Znam takich ludzi co uprawiaja wyscig zbrojen swojego komputera aby tylko byc lepszym od znajomego o te kilka megahercow czy gigabajtow... jest to taka znana choroba, albo mania... taka polska specyfika, aby byc lepszym od drugiego za kazda cene.

nimal 30.11.2004 12:27

eee, na takim kiepskim konfigu to ie wiecej niz 550 klatek na sekunde w q3 wycisniesz
a jakbys karte wyienil na 256MB to moze by sie udalo 560 fps'ow... zastanow sie, warto ;p

icemac 30.11.2004 12:22

Cytat:

Napisany przez bgn
Wymień młodego."Starego młodego" do domu dziecka, a weź w to miejsce nowego o mniejsych wymaganiach i trzymaj dopóki się nie zbiesi, a potem operacje powtórz.

:spoko:
dobry choc bezwzgledny pomysl...
wiecej nic :niepow:

bgn 30.11.2004 12:15

Cytat:

Napisany przez yahol
Zalozylem, rano, nowa karte graficzna do "swojego" komputera (okupowany jest teraz przez Mlodego), no i popadlem w zadume i zadziwienie nad swoja i innych rodzicow .....glupota (trudno to inaczej nazwac - bo ze mlodzi chca sprzet wypas - no to jasne)
W ciagu niecalego roku, myslalem sobie, wymienilem w komputerze wszystko, oprocz obudowy. A dlaczego? Proste - Mlody zaczal znow grac w gry!
Nowe gry - nowe wyzwania, mozna by rzec!
Mialem Athlona 1 GHZ/256RAM, 32 MB karte i swobodnie starczalo to i do pracy i do gier, bo Mlody jakims maniakiem nie byl i nie jest.
Zmienilem na C2,4GHz, 256RAM, 64MB karte i to byl czad!!!! Nikt na podworku nie mial takiego konfigu!!!
Ale dostal dostal gre Medal of Honor Pacific costam.
I zaczelo sie:
-gra zapodala komunikat: z ta swoja karta graficzna to sp....j na drzewo, zasuwaj i kup nowa - albo wala!!!
Kupilem 128/128 - no dobra, moze starczy.
Eeeee....
-a procesor - dawaj 2,8GHz PIV
-a pamiec - dawaj, dawaj 768! wiecej nie wejdzie, a 512 za drogie, nawet dla mnie!
-nagrywarka DVD - to oczywiste, dwulayerowa offcorse :D
-a dyski - dawaj RAID 133 no i ta pojemnosc - (zaczynalem 0d 40GB! - mozna bylo rowerem jezdzic, tyle miejsca) a teraz 0,5 jasne ale TB!!!
Monitor - no to przynajmniej mam zysk - dobra 19 z plaskatym kineskopem.
Glupi jestem i tyle!

yahol 30.11.2004 11:58

Moje zale :(

Zalozylem, rano, nowa karte graficzna do "swojego" komputera (okupowany jest teraz przez Mlodego), no i popadlem w zadume i zadziwienie nad swoja i innych rodzicow .....glupota (trudno to inaczej nazwac - bo ze mlodzi chca sprzet wypas - no to jasne)
W ciagu niecalego roku, myslalem sobie, wymienilem w komputerze wszystko, oprocz obudowy. A dlaczego? Proste - Mlody zaczal znow grac w gry!
Nowe gry - nowe wyzwania, mozna by rzec!
Mialem Athlona 1 GHZ/256RAM, 32 MB karte i swobodnie starczalo to i do pracy i do gier, bo Mlody jakims maniakiem nie byl i nie jest.
Zmienilem na C2,4GHz, 256RAM, 64MB karte i to byl czad!!!! Nikt na podworku nie mial takiego konfigu!!!
Ale dostal dostal gre Medal of Honor Pacific costam.
I zaczelo sie:
-gra zapodala komunikat: z ta swoja karta graficzna to sp....j na drzewo, zasuwaj i kup nowa - albo wala!!!
Kupilem 128/128 - no dobra, moze starczy.
Eeeee....
-a procesor - dawaj 2,8GHz PIV
-a pamiec - dawaj, dawaj 768! wiecej nie wejdzie, a 512 za drogie, nawet dla mnie!
-nagrywarka DVD - to oczywiste, dwulayerowa offcorse :D
-a dyski - dawaj RAID 133 no i ta pojemnosc - (zaczynalem 0d 40GB! - mozna bylo rowerem jezdzic, tyle miejsca) a teraz 0,5 jasne ale TB!!!
Monitor - no to przynajmniej mam zysk - dobra 19 z plaskatym kineskopem.
Glupi jestem i tyle!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:54.