![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Monitor LCD 24'' - 26'' panorama a tryb 4:3
Szukam monitora LCD 24'' - 26'' panorama, który bezproblemowo będzie obsługiwał niskie rozdzielczości w formacie 4:3. W sieci jest pełno testów/opisów/instrukcji monitorów - "dużych panoram" - polegaja one na tym, że ustawia się rozdzielczość natywną 1920x1200 i zachwyca pieknym obrazem. Problem zaczyna się wtedy, gdy taki monitor chce obsługiwać osoba niedowidząca. Dla niej potrzebna jest rozdzielczość 800x600 , max 1024x768. Nigdzie nie mogłem znaleźć/doczytać jak obsługuje monitor takie rozdzielczości. Czy uda się ustawić obraz bez zniekształceń w formacie 4:3 (tzn. bez rozciągania na całą powierzchnię ekranu)? Jeśli ktoś rozpoznał temat proszę o pomoc.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam w rodzinie osob***281; niedowidz***261;c***261; - monitor ustawiony na natywn***261; rozdzielczo***347;***263;, powi***281;kszone czcionki, ikony i co tam si***281; da (w windowsie jest nawet schemat "du***380;e litery" - wystarczy ustawi***263;).
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szczerze mowiac ten model 20 cali 4:3 LG L2000CE ma naprawde komfortowy duzy pixel w natywnej rozdzialce, chyba najwiekszy jaki znam, wydaje mi sie ze bezproblemowo mozna obnizyc rozdzielczosc do jakis 640 x 480, ewentualnie w natywnej zwiekszyc rozm. czcionki w dpi
![]() |
#4 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
@arnakus jednej rzeczy nie rozumiem, po co ustawiać rozdzielczość 4:3, 800x600 albo 1024x768, jak można ustawić równie "dużą" rozdzielczość panoramiczną? I nie martwić się zniekształcaniem? Inaczej każdy monitor panoramiczny albo zniekształci obraz, albo zrobi czarne pasy po bokach.
Ale także uważam, że zamiast zmiany rozdzielczości chyba lepiej powiększyć czcionki itd. Efekt podobny, a obraz wciąż ostry. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|