![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Monitoruja Kaze!
Przeczytalem dzis w Gazecie Wyborczej:
Blisko 100 tys. dol. zapłaci w sumie 150 użytkowników Kazaa w Toruniu, niezwykle popularnego programu służącego do wymiany plików. Stowarzyszenie zajmujące się ochroną praw autorskich wystawiło im rachunek za ściągnięte filmy i muzykę. To jednak tylko część nowych kłopotów nękających Kazaa. Przykra niespodzianka czekała na fanów programu peer-to-peer w skrzynkach pocztowych. Było to wezwanie do zapłaty wystawione przez AntyPirat-Grupa - stowarzyszenie zajmujące się ochroną praw producentów filmów, muzyki i oprogramowania. Najwyższy rachunek opiewał na 14 tys. dol. Operacja okazała się bardzo prosta. APG monitorowało to, co udostępniły w sieci Kazaa (a także w jej zyskującym popularność konkurencie, eDonkey) komputery z polskimi adresami IP. Potem przedstawiciele stowarzyszenia wybrali się do sądu, który nakazał dostawcom usług internetowych podanie adresów i nazwisk podejrzanych o piractwo. Uzbrojeni w te dane i zrzuty ekranów z listą nielegalnie rozpowszechnianych filmów i piosenek pracownicy APG wystawili rachunki. Nie były one wysokie - równowartość 6 dol. za udostępnianą w sieci piosenkę oraz 60 dol. za film. - Większość tych osób była bardzo zaskoczona, że udało nam się ich wykryć - powiedział serwisowi prawnik z APG. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego co wiem tylko wlasciciel praw autorskich moze pozwac do sadu osobe lamiace te prawa, wiec cos mi sie tu nie zgadza, albo to tylko akcja propagandowa
![]() w kazdym razie ciekawe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
co w Toruniu?
![]() Ktoś juz o tym wczesniej juz pisal ze jakies nieprzyjemnosci maja byc w zwiazku z uzytkowaniem Kaazy itp. programow. Sram na to! Brzydko mówiąc wisi mi to i powiewa. Może nie będzie jak dostane jakiś rachunek, w co wątpie i bym go olał totalnie. Już widze jak wszyscy zaczną płacić rachunki 6 dolcow za empetrojeczke i 60 za klip filmowy ![]() Niech sie turlają chłopcy z APG!
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to sie zgadza, ale wiezysz w to ze jedna firma podpisala umowy ze wszystkimi, chocby tylko najwiekszymi, wytworniami plytowymi i filmowymi jednoczesnie? oni nawet w stanach nie mogli sie dogadac i stworzyli kilka takich tworow (z czego najbardziej znana jest RIAA)
i to wlasnie budzi moje watpliwosci - do kogo ma niby splynac forsa z tych "rachunkow" i czy wymiar sprawiedliwosci wogole o tym wie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
A prosze bardzo niech se przysyłają jakeiś śmierdzące rachunki. Niech spróbują coś do mnie przesłać to odrazu to spale.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
Jedna wielka sciema
Ludzie nie sluchajcie tych glupot !!! To jest sciema, nie wiem, czy w dzisiejszej wyborczej sie ten tekst pojawil, bo nie chce mi sie nawet sprawdzac tego, ale identyczny tekst pojawil sie na roznych forach juz na poczatku roku oraz podobny artykul w tym szmatlawcu na uslugach RIAA z 28 listopada ub. r., ktos po prostu podpuchy wali zeby przestraszyc uczciwych udostepniajaco-sciagajacych. Ja tam mam ich gleboko i wam rowniez radze, bo stres pieknosci szkodzi. Howgh
PS. www.vagla.pl/prawo_042.htm oraz www.lw.net.pl/lannet/prasa/ciekawostki/kazaa.html !!! Sciagacze wszystkich krajow laczcie sie !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
troche mnie zastanawia przestrzeganie prawa zwiazanego z ochrona danych osobowych. ja rozumiem, ze zaszlo jakies podejrzenie, ale troche to dziwne, ze sa tak lekka raczka wydaje postanowienia wydania danych klientow trzeciej firmie. nawet na przykladzie USA widac, ze tocza sie prawdziwe batalie w takich sprawach, a ISP walcza o prywatnosc swoich klientow, a tutaj bez komentarza. u nas obywatel to smiec. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Ormianin - czy Ty musisz mi codziennie podnosić ciśnienie?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Komandor
Cytat:
a moje cisnienie jest jak w gotujacym sie wrzacym czajniku... dobrze ze weekend nadchodzi :ok: Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 27.11.2003 o godz. 21:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Łaskobójca
![]() |
paput2000 to sprawdź mojego to może Ci ciut to niezdrowe wysokie cisnienie spadnie
![]()
![]() |
#13 |
Łaskobójca
![]() |
ich liebe spiskowe teorie dziejów /BTW imperium romanum nie upadło ... PKD/
jak czytam artykuły i ultraodgrzewane wiadomosci /to z toruniem to był hoax i to jeszcze styczniowy / oraz nawałe postów jaką to spowodowało to dochodze do wniosku że doktorek od hitlera miał pełną rację BTW podsumowanie jednego takowego topica na jednej z grup: no to przynajmiej dzieki temu już wiemy jak się ma sprawa z wjazdem do domu i nakazem przeszukania lokalu...
![]() |
#14 |
Łaskobójca
![]() |
ale pojawiają się dosyc ciekawe akcenty
![]() Newsgroups: xxxx Subject: !!!!!Kupie naklejki na obudowe komputera!!!!! Date: Tue, 25 Nov 2003 23:49:08 +0100 Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/ X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000 Naklejki ktorych potrzebuje powinny byc od oryginalnych produktow!! Np. Systemow operacyjnych Windows od 98 do XP, badz innego oprogramowania! Przy zakupie takiego oryginalnego produktu otrzymujemy CD, ksiązeczke i naklejke!! Kupuje tylko te ktore sa z wierzchu idealne!! Podkreslam z wierzchu!! Nie interesuje mnie czy naklejka byla juz naklejona!! Zainteresowanych zapraszam!! Cena w zaleznosci od jakosci, do uzgodnienia!! (ok20zł!! za sztuke) ciekawa poco mi one ![]() ![]() pozdro
![]() |
#15 | |
Komandor
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|