Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.11.2003, 14:08   #1
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Monitoruja Kaze!

Przeczytalem dzis w Gazecie Wyborczej:

Blisko 100 tys. dol. zapłaci w sumie 150 użytkowników Kazaa w Toruniu, niezwykle popularnego programu służącego do wymiany plików. Stowarzyszenie zajmujące się ochroną praw autorskich wystawiło im rachunek za ściągnięte filmy i muzykę. To jednak tylko część nowych kłopotów nękających Kazaa.

Przykra niespodzianka czekała na fanów programu peer-to-peer w skrzynkach pocztowych. Było to wezwanie do zapłaty wystawione przez AntyPirat-Grupa - stowarzyszenie zajmujące się ochroną praw producentów filmów, muzyki i oprogramowania. Najwyższy rachunek opiewał na 14 tys. dol.

Operacja okazała się bardzo prosta. APG monitorowało to, co udostępniły w sieci Kazaa (a także w jej zyskującym popularność konkurencie, eDonkey) komputery z polskimi adresami IP. Potem przedstawiciele stowarzyszenia wybrali się do sądu, który nakazał dostawcom usług internetowych podanie adresów i nazwisk podejrzanych o piractwo. Uzbrojeni w te dane i zrzuty ekranów z listą nielegalnie rozpowszechnianych filmów i piosenek pracownicy APG wystawili rachunki.

Nie były one wysokie - równowartość 6 dol. za udostępnianą w sieci piosenkę oraz 60 dol. za film.

- Większość tych osób była bardzo zaskoczona, że udało nam się ich wykryć - powiedział serwisowi prawnik z APG.
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.11.2003, 14:20   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
z tego co wiem tylko wlasciciel praw autorskich moze pozwac do sadu osobe lamiace te prawa, wiec cos mi sie tu nie zgadza, albo to tylko akcja propagandowa
w kazdym razie ciekawe
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 14:44   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co w Toruniu? Co 150 osób? Co zapłacą? Chyba brzydko mówiąc "gówno" zapłacą.

Ktoś juz o tym wczesniej juz pisal ze jakies nieprzyjemnosci maja byc w zwiazku z uzytkowaniem Kaazy itp. programow.

Sram na to! Brzydko mówiąc wisi mi to i powiewa. Może nie będzie jak dostane jakiś rachunek, w co wątpie i bym go olał totalnie.

Już widze jak wszyscy zaczną płacić rachunki 6 dolcow za empetrojeczke i 60 za klip filmowy

Niech sie turlają chłopcy z APG!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 14:52   #4
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
z tego co wiem tylko wlasciciel praw autorskich moze pozwac do sadu osobe lamiace te prawa, wiec cos mi sie tu nie zgadza, albo to tylko akcja propagandowa
w kazdym razie ciekawe
Ale chyba mogą działać w ich imieniu, jak np. firmy ściągające długi.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 15:06   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to sie zgadza, ale wiezysz w to ze jedna firma podpisala umowy ze wszystkimi, chocby tylko najwiekszymi, wytworniami plytowymi i filmowymi jednoczesnie? oni nawet w stanach nie mogli sie dogadac i stworzyli kilka takich tworow (z czego najbardziej znana jest RIAA)
i to wlasnie budzi moje watpliwosci - do kogo ma niby splynac forsa z tych "rachunkow" i czy wymiar sprawiedliwosci wogole o tym wie?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 16:03   #6
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A prosze bardzo niech se przysyłają jakeiś śmierdzące rachunki. Niech spróbują coś do mnie przesłać to odrazu to spale.

/\/\cDrive jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 16:21   #7
euGenie
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.11.2003
euGenie w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jedna wielka sciema

Ludzie nie sluchajcie tych glupot !!! To jest sciema, nie wiem, czy w dzisiejszej wyborczej sie ten tekst pojawil, bo nie chce mi sie nawet sprawdzac tego, ale identyczny tekst pojawil sie na roznych forach juz na poczatku roku oraz podobny artykul w tym szmatlawcu na uslugach RIAA z 28 listopada ub. r., ktos po prostu podpuchy wali zeby przestraszyc uczciwych udostepniajaco-sciagajacych. Ja tam mam ich gleboko i wam rowniez radze, bo stres pieknosci szkodzi. Howgh

PS. www.vagla.pl/prawo_042.htm
oraz
www.lw.net.pl/lannet/prasa/ciekawostki/kazaa.html

!!! Sciagacze wszystkich krajow laczcie sie !!!
euGenie jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 19:38   #8
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no to jeszcze to
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...DARKA/31125012
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 20:01   #9
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Uzbrojeni w te dane i zrzuty ekranów z listą nielegalnie rozpowszechnianych filmów i piosenek pracownicy APG wystawili rachunki.[/I]
znowu stek bzdur. ludzie sami daja nabijac sie w butelke. te dane sa nic niewarte. dopiero skonfrontowanie ich z zawartoscia dyskow mogloby dac ewentualna podstawe do wystawienia rachunkow.
troche mnie zastanawia przestrzeganie prawa zwiazanego z ochrona danych osobowych. ja rozumiem, ze zaszlo jakies podejrzenie, ale troche to dziwne, ze sa tak lekka raczka wydaje postanowienia wydania danych klientow trzeciej firmie. nawet na przykladzie USA widac, ze tocza sie prawdziwe batalie w takich sprawach, a ISP walcza o prywatnosc swoich klientow, a tutaj bez komentarza. u nas obywatel to smiec.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 20:18   #10
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ormianin - czy Ty musisz mi codziennie podnosić ciśnienie?
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 21:02   #11
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez paput2000
Ormianin - czy Ty musisz mi codziennie podnosić ciśnienie?
przepraszam, jasne topicow podobnych nie bede juz poruszal... ale ja mam swoje przecieki i czesc tutaj osob wie co sie dzieje... gazeta wyborcza to szmatlawiec jakich malo... ale poczytnosc jakas jest... jednak na radiowej trojce skoro juz mowia o tym to jednak nie jest jakies tam internetowe bajdurzenie

a moje cisnienie jest jak w gotujacym sie wrzacym czajniku... dobrze ze weekend nadchodzi :ok:

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 27.11.2003 o godz. 21:27
Stary 27.11.2003, 20:27   #12
cana
Łaskobójca

paput2000 to sprawdź mojego to może Ci ciut to niezdrowe wysokie cisnienie spadnie
Stary 27.11.2003, 21:12   #13
cana
Łaskobójca

ich liebe spiskowe teorie dziejów /BTW imperium romanum nie upadło ... PKD/
jak czytam artykuły i ultraodgrzewane wiadomosci /to z toruniem to był hoax i to jeszcze styczniowy / oraz nawałe postów jaką to spowodowało to dochodze do wniosku że doktorek od hitlera miał pełną rację
BTW podsumowanie jednego takowego topica na jednej z grup: no to przynajmiej dzieki temu już wiemy jak się ma sprawa z wjazdem do domu i nakazem przeszukania lokalu...
Stary 27.11.2003, 21:20   #14
cana
Łaskobójca

ale pojawiają się dosyc ciekawe akcenty np to:
Newsgroups: xxxx
Subject: !!!!!Kupie naklejki na obudowe komputera!!!!!
Date: Tue, 25 Nov 2003 23:49:08 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000

Naklejki ktorych potrzebuje powinny byc od oryginalnych produktow!! Np.
Systemow operacyjnych Windows od 98 do XP, badz innego oprogramowania! Przy
zakupie takiego oryginalnego produktu otrzymujemy CD, ksiązeczke i
naklejke!! Kupuje tylko te ktore sa z wierzchu idealne!! Podkreslam z
wierzchu!! Nie interesuje mnie czy naklejka byla juz naklejona!!
Zainteresowanych zapraszam!! Cena w zaleznosci od jakosci, do uzgodnienia!!
(ok20zł!! za sztuke)

ciekawa poco mi one są dwa wyjścia albo sie będzie nklejkami legalizowal albo jakiś interesik kręci /allegro? /

pozdro
Stary 27.11.2003, 21:30   #15
Ormianin
Komandor

Cytat:
Napisany przez cana
ale pojawiają się dosyc ciekawe akcenty np to:
[ciach!]
ciekawa poco mi one są dwa wyjścia albo sie będzie nklejkami legalizowal albo jakiś interesik kręci /allegro? /

pozdro
A ja jakos nie kumam tych naklejek... gdzie on to nalepi? na obudowe kompa i co? to bzdurny patent... jesli sprawdzaja soft to inaczej, zupelnie inna procedura
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: