![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Sterowniki do mychy
Wiec sprawa wyglada tak - mycha Logitech MX310
Gdy zainstaluje oficjalne starowniki (mw9791eng) wszysko moge super ustawic, przespieszenie ruch wskaznika itd. ale nie moge konfigurowac przycisku w scrolu w np grach Po ich odinstalowaniu moge to robic, ale nie ma juz tylu opcji i mycha chodzi bardziej "anemicznie" Czy jest jakis sposob, zeby sobie z tym poradzic, jakies uniwersalne oprogramowanie/sterowniki do ustawiania etc.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Albo - albo... niestety... sterowniki od myszki sa czaly czas aktywne i jesli przypiszesz klawiszom jakies funkcje to beda one dzialaly ciagle ![]() Jest na to rada, ale nie wiem czy podziala... ja w sterach od MX510 w zakladce Buttons moge zmieniac znaczenia przyciskow i tam jest do wyboru opcja Unassigned - podejrzewam, ze myszaka nadal bedzie miala akceleracje, ale przyciski nie beda juz podpisane i bedziesz mogl w grach przydzielic im dowolne funkcje... Nie wiem czy MX310 jest zakladka Buttons z przyciskiem modyfikacji, ale w MX510 jest i pewnie to zadziala ![]()
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Tak, faktycznie jest unassigned, ale nie sprawdzalem czy dziala
za do znalazlem opcje keystroke i przypozadkowalem temu przycisk z klawiatury i dziala ![]() Dzieki Remix, reputka dla Ciebie bo bez podpowiedzi bym nie wpadl na to ![]()
![]() |
#4 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Hehehe do uslug - wazne, ze osiagnales pozadany efekt ![]()
![]() |
#5 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
A ktoś może wie czy są jakieś porządne sterowniki do MX1000? Męczę się z tymi fabrycznymi, ale są niedopracowane i bardzo ograniczone, przede wszystkim jeżeli chodzi o kółko - można tylko ustawić co się będzie działo po jego wciśnięciu, ale w ogóle chyba nikt nie przewidział ustawień dla kręcenia kółkiem w górę i w dół oraz wychylania go na boki. Wspomnę też, że w grach można ustawić tylko 3 przyciski, a nie 8...
![]() |
#6 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Yhhh, znow mam przeboje z mycha
Nagle przestaly porawnie dzalac boczne przeciski (Np "back" juz nei cofa do poprzedniej strony/okna, tylko powoduje poruszanie sie po ikonkach - w explorerze) :[ ZiP - MX1000 to nowa mycha i raczej na pewno nie znajdziesz zadnego softu. Jesli chodzi o scroll, to u mnie w MX310 tez nie ma mozliwosci konfiguracji gora/dol. Dodatkowe przysicki faktycznie nie dzialaja, ale jest na to sposob... w sofcie mychy mozesz przypisac dany klawisz z klawiatury do przysisku w myszcze, gdy nacisiesz go podczas ustawiania klawiszologi w grze, to norlamnie sie wykryje i przypisze. Jest jednak tego jeden minus - ten przycisk w myszcze juz nie bedzi pelnil zadnej funkcji w windowsie (bo po jego nacisnieciu beda sie po prostu pojawialy literki/numerki co tam sobie przypiszesz wczesniej)
![]() |
#7 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
skoro taka dyskusja o sterach dla myszy sie zrobila to tez spytam... Zna ktos jakies nieoficjalne stery dla MS IntelliMouse Explorer 4.0 ? kiedys o nich czytalem - mialy regulacje czulosci scrola (bo jest on zdecydowanie za czuly) i mozliwosc oprogramowania wychylen kolka na boki.
![]() |
#8 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skoro juz mowa o mx'ach, to chcialem sie dolaczyc do pytania, czy sa jakies stery nieoficjalne tez
![]() ![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
A jeszcze się zapytam... czy jest możliwość odrębnego konfigurowania przycisków myszki w zależności od tego jaki program jest uruchomiony? Np. żeby po odpaleniu SubEdit'a wychylenie rolki w lewo/prawo było zaprogramowane jako wciśnięcie strzałki w lewo/prawo (odpowiednio przesunięcie filmu o 5 sekund do tyłu/przodu); a w Operze np. żeby powodowało przesuwanie stron góra/dół?
![]() |
#10 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
Jak juz usyawisz przyciski tak jak opisalem wczesniej (przypisujac poszczegulne klawisze z klawiatury) to w np w operze tez mozesz usywiac klawiszologie (Narzedzia-preferencje-mysz i klawiatura)
![]() |
![]() |
|
|