Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2003, 14:01   #1
vtu
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.06.2002
vtu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
monitory

Kupiłem monitor LG F900P. Podczas czyszczenia ekranu monitora wilgotną szmatką zaczęła mi się rozmazywać niebieskawa maź którą był pokryty ekran. Teraz ekran jest pokryty w niebiesko-fioletową mozajką. Nie wiem co zrobić. Kto wie jak się czyści takie ekrany?
vtu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2003, 16:03   #2
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: monitory

Cytat:
vtu napisa***322;(a)
Kupiłem monitor LG F900P. Podczas czyszczenia ekranu monitora wilgotną szmatką zaczęła mi się rozmazywać niebieskawa maź którą był pokryty ekran. Teraz ekran jest pokryty w niebiesko-fioletową mozajką. Nie wiem co zrobić. Kto wie jak się czyści takie ekrany?
Witam !

No niestety - uszkodziles powloke żelowa - to jest taka antyrefleksyjna powloka która podnosci takze kontrast

Mam ten sam problem na monitorze SAMSUNG SM 755df - i z tego co wiem to inni tez maja ten problem... wiaze sie on z tym ze plastik obudowy sie naelektryzowuje i oslabia te warstwe jak dodasz do tego jeszcze tarcie to warstwa zlazi ... probowalem dociec gwarancji ale gdzie tam ...

Od tej pory monitor / tzn kineskop / czyszcze woda z mydłem ale trzeba uwazac zeby smugi nie zostaly

Pozdro
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2003, 16:45   #3
vtu
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.06.2002
vtu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Właśnie firma LG nie pofatygowała się wyjaśnić w instrukcji o zagrożeniu dotyczącym uszkodzeniu żelu i stąd te kłopoty.
vtu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2003, 17:54   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam

z Samsungiem nie jest inaczej - zadnej wzmianki o konserwacji... i na dodatek instrukcja byla w kazdym jezyku tylko nie POLSKIM a kupilem monitor w czerwcu 2000 r a juz wtedy obowiazywała ustawa ze sprzet sprzedawany w Polsce MUSI miec instrukcje w jezyku polskim - inaczej nie powinien byc sprzedawany ale jak widac nie wszyscy robia sobie z tego problem.

Teraz kupilem troche czesci i musze przyznac ze instrukcja w jezyku PL jest w porownaniu do angielskiej gorzej niz zla .... co ciekawe to nawet nie instrukcja a Szybki Start w ktorym mozemy przeczytac ... "po wiecej informacji zajrzyj na ten i ten rozdzial podrecznika " oczwiscie w j angielskim ....

No to co maja zrobic ci ktorzy nie znaja jezyka, nie maja netu, ....

Pozdro
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2003, 17:57   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a moze ktos wie czym mam czyscic ekran samsunga 171p? (lcd) bo do tej pory ograniczalem sie do wytarcia kurzu tylkiem mojej uniwersalnej maskotki czyszczacej (swietne futerko ma moj mis) - ale pojawily sie slady po czyichs zbrukanych paluchach i bym sie ich pozbyl

wie ktos?

to samo pytanie dotycz iiyamy 18'1"... (numerek jest nie do zapamietania dla mnie...)
Stary 13.07.2003, 21:30   #6
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, Sid ja mam iiyame 17", nawet nie czyscilem jeszcze, ale do nabycia jest plyn do czyszczenia komputerow i tam jest w zestawie plyn do czyszczenia paneli lcd.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2003, 01:03   #7
$lim@k
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.12.2002
$lim@k w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, kumpel ma LG 17 studioworksa i ten sam problem. Pełno mazańców po paluchach i po nieudolnych próbach wyczyszczenia, wyglądało to jak zacieki po oleju samochodowym na kałużach, niczym tego nie szło usunąć. W dodatku miał tragiczną wręcz ostrość, oczy wysiadały po krótkim czasie. Nie pomagały żadne środki aż przywiozłem mu coś takiego jak ***8222;Glass cleaner***8221; firmy AMBERSIL. Jest to cytuje ***8222;szybki i skuteczny preparat o miłym zapachu przeznaczony do czyszczenia szkła i glazury J . Pozostawia błyszczącą odtłuszczoną powierzchnię. Usuwa zanieczyszczenia z szyb okiennych, luster płytek ceramicznych i ekranów monitorów przy minimalnym wysiłku***8221;
Jest ten preparat w spray***8217;u 400 ml. Bałem się go trochę używać bo w tym opisie była mowa o tych płytkach ceramicznych, ale okazał się bardzo skuteczny. Zacieki zeszły i od razu obraz się jakby wyostrzył.
I jeszcze jedno nie wiem ile TO kosztuje i gdzie to dostać, bo pożyczyłem od szwagra.
Stary 15.07.2003, 08:30   #8
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam specjalny płyn BASF z atomizerem, który służy do czyszczenia monitorów. Czysciłem nim moje 2 Samsungi 959NF, Elsę 22'', Notebooka.
Cód, miód i orzeszki

Pod warunkiem używania szmatki o miękkości tyłka misiaczka wszystko będzie OK.

@$lim@k: Ambersil Glass Cleaner też mam, też czyściłem nim wszystkie monitory i możliwe że był lepszy (dawno to już było więc nie pamiętam ), natomiast produkty Ambersil, z tego co wiem dedykowane są do komputerów.

Twoje uprawnienia: