![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
monitory
Kupiłem monitor LG F900P. Podczas czyszczenia ekranu monitora wilgotną szmatką zaczęła mi się rozmazywać niebieskawa maź którą był pokryty ekran. Teraz ekran jest pokryty w niebiesko-fioletową mozajką. Nie wiem co zrobić. Kto wie jak się czyści takie ekrany?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Re: monitory
Cytat:
No niestety - uszkodziles powloke żelowa - to jest taka antyrefleksyjna powloka która podnosci takze kontrast ![]() Mam ten sam problem na monitorze SAMSUNG SM 755df - i z tego co wiem to inni tez maja ten problem... wiaze sie on z tym ze plastik obudowy sie naelektryzowuje i oslabia te warstwe jak dodasz do tego jeszcze tarcie to warstwa zlazi ... probowalem dociec gwarancji ale gdzie tam ... Od tej pory monitor / tzn kineskop / czyszcze woda z mydłem ![]() ![]() Pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
Właśnie firma LG nie pofatygowała się wyjaśnić w instrukcji o zagrożeniu dotyczącym uszkodzeniu żelu i stąd te kłopoty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam
z Samsungiem nie jest inaczej - zadnej wzmianki o konserwacji... i na dodatek instrukcja byla w kazdym jezyku tylko nie POLSKIM a kupilem monitor w czerwcu 2000 r a juz wtedy obowiazywała ustawa ze sprzet sprzedawany w Polsce MUSI miec instrukcje w jezyku polskim - inaczej nie powinien byc sprzedawany ale jak widac nie wszyscy robia sobie z tego problem. Teraz kupilem troche czesci i musze przyznac ze instrukcja w jezyku PL jest w porownaniu do angielskiej gorzej niz zla .... co ciekawe to nawet nie instrukcja a Szybki Start w ktorym mozemy przeczytac ... "po wiecej informacji zajrzyj na ten i ten rozdzial podrecznika " oczwiscie w j angielskim .... No to co maja zrobic ci ktorzy nie znaja jezyka, nie maja netu, .... ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a moze ktos wie czym mam czyscic ekran samsunga 171p? (lcd) bo do tej pory ograniczalem sie do wytarcia kurzu tylkiem mojej uniwersalnej maskotki czyszczacej (swietne futerko ma moj mis
![]() wie ktos? to samo pytanie dotycz iiyamy 18'1"... (numerek jest nie do zapamietania dla mnie...)
![]() |
![]() |
#6 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, Sid ja mam iiyame 17", nawet nie czyscilem jeszcze, ale do nabycia jest plyn do czyszczenia komputerow i tam jest w zestawie plyn do czyszczenia paneli lcd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
Witam, kumpel ma LG 17 studioworksa i ten sam problem. Pełno mazańców po paluchach i po nieudolnych próbach wyczyszczenia, wyglądało to jak zacieki po oleju samochodowym na kałużach, niczym tego nie szło usunąć. W dodatku miał tragiczną wręcz ostrość, oczy wysiadały po krótkim czasie. Nie pomagały żadne środki aż przywiozłem mu coś takiego jak ***8222;Glass cleaner***8221; firmy AMBERSIL. Jest to cytuje ***8222;szybki i skuteczny preparat o miłym zapachu przeznaczony do czyszczenia szkła i glazury J . Pozostawia błyszczącą odtłuszczoną powierzchnię. Usuwa zanieczyszczenia z szyb okiennych, luster płytek ceramicznych i ekranów monitorów przy minimalnym wysiłku***8221;
Jest ten preparat w spray***8217;u 400 ml. Bałem się go trochę używać bo w tym opisie była mowa o tych płytkach ceramicznych, ale okazał się bardzo skuteczny. Zacieki zeszły i od razu obraz się jakby wyostrzył. I jeszcze jedno nie wiem ile TO kosztuje i gdzie to dostać, bo pożyczyłem od szwagra.
![]() |
#8 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Ja mam specjalny płyn BASF z atomizerem, który służy do czyszczenia monitorów. Czysciłem nim moje 2 Samsungi 959NF, Elsę 22'', Notebooka.
Cód, miód i orzeszki ![]() Pod warunkiem używania szmatki o miękkości tyłka misiaczka wszystko będzie OK. @$lim@k: Ambersil Glass Cleaner też mam, też czyściłem nim wszystkie monitory i możliwe że był lepszy (dawno to już było więc nie pamiętam ![]()
![]() |
|
|