Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.11.2004, 21:16   #1
cancel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
cancel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Motorola E398 - gry java. POMOCY!!

Mam od wczoraj motorole E398. Dzisiaj próbowałem wgrać kilka gierek java. Nieudało sie to. Prosze o pomoc w tej sprawie. Łącze telefon z komputerem kablem USB (jesli to ma jakiś związek). Aha jeszcze jedno: gdzie moge ściągnąć darmowe gry java??

Ostatnio zmieniany przez cancel : 16.11.2004 o godz. 21:33 Powód: poprawa tematu
cancel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.11.2004, 22:42   #2
USD
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.10.2003
USD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
muszis odblokowac jave w tel
USD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2004, 12:55   #3
cancel
Wyjadacz ;)

Ale jak to zrobić?? Nie mam takiej funkcji w telefonie albo nie moge jej znaleść.
Stary 17.11.2004, 15:03   #4
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Aby wgrywać jave przez kompa trzeba odblokowac taka funkcję w programie Motorola PST.

Samą jave wgrywasz programem MidWay 2.8.

Reszta info jest tutaj: www.matrax.net

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2004, 22:16   #5
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Bartek15 Ostatio coś często podajesz adres do matrax'a . Jestes moze tam zarejestrowany na forum ??
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2004, 07:58   #6
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Cytat:
Napisany przez Eliasz
@Bartek15Jestes moze tam zarejestrowany na forum ??
Jestem

Polecam jeszcze te stronki dotyczące Motorolek:

www.motorolka.ru

i

www.motclub.com

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 18.11.2004 o godz. 08:08
Stary 18.11.2004, 09:09   #7
cancel
Wyjadacz ;)

Czytałem o wgrywani javy do telefonu motorola ale to nie dotyczy e398, bo Motorola E398 nie ma funkcji "Ładowanie aplikacji Java". Więc jeszcze raz proszę was o pomoc.
Stary 18.11.2004, 12:47   #8
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

w każdej Motorolce tak samo się aktywuje jave

Stary 19.01.2005, 00:26   #9
Gryzzly
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.01.2005
Gryzzly w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w tel Motorola E398 jest dostepna opcja Ladowanie aplikacji tylko trzeba ja odblokowac....
Umieszczam tu instrukcje zrobiona przez kogos (nie pamietam kogo) - znalazlem ja na jakims Forum

Oto jak odblokowac:

Wchodzimy w Menu i szybko wpisujemy z klawiatury kod 048263*
Pojawią się pola w które wpisujemy:
Opcode: 47
Field1: 50
Field2: 1
Field3: 67
Field4: 1
Field5(D): 247
Po wszystkim zobaczymy komunikat Results i wartość F1:0
Teraz tylko restart telefonu i w Ustawieniach Javy mamy nową opcję Ładowanie apl.Java

Mam tez jakies linki do stron z Java ale nic dla e398. Jest duzo gierek ktoresa z innych modeli a ida na e398 ale chce cos konkretnie na nia. Ma ktos linki? No i jakby ktos mial jakies hity javy to byloby super bo raczej srednnio ciekawe gry i aplikacje znajduje :/
Pozdrawiam i milego grania

Zamieszczam rowniez instrukcjie Jakies Osoby jak wgrywac aplikacjie Java i co jest do tego potrzebne:

Poradnik] Wgrywanie Java na tel. Motorola E398
Mam nadzieję, że się przyda. Oto szczegółowy opis co zrobić, żeby wgrać gry/aplikacje Java na telefon Motorola E398 z użyciem standardowego kabla USB. W tym miejscu chciałbym podziękować firmie Motorola za <sarkazm> cholerne uproszczenie procesu wgrywania gier </sarkazm>.

Testowane na Windows XP SP2 PL ze wszystkimi łatami.

AUTOR NIE ODPOWIADA ZA EWENTUALNE USZKODZENIA SPRZĘTU, OPROGRAMOWANIA, A TAKŻE ZA EWENTUALNĄ STRATĘ ZDROWIA CZY ŻYCIA POPRZEZ POŚREDNIE LUB BEZPOŚREDNIE WYKONYWANIE OPISANCYH W PORADNIKU KROKÓW. AUTOR PORADNIKA WGRYWA W TEN SPOSÓB GRY I NIC MU NIE JEST

1) Ściągnij programy PST 7.1.1 GENERAL oraz MIDWay 2.8 np. stąd:
http://coma.fsb.hr/motorola/files/
2) Pobierz sobie gry np. stąd (potrzebujesz plik JAD i JAR):
http://www.v300.frozen.pl/java.php
3) Zaczynamy. Kolejność bardzo ważna.

Używasz WinXP - wejdź na http://windowsupdate.microsoft.com , pobierz wszystkie łatki, ZRESTARTUJ, wejdź jeszcze raz, zobacz czy coś zostało, ewentualnie pobierz, ZRESTARTUJ.

Wejdź w Menu telefonu, wybierz Ustawienia -> Połączenia -> Ustawienia USB. Zmień połączenie domyślne na Dane/Fax. Możesz teraz całkowicie wyjść aż zobaczysz tapetę.

Nie podłączaj jeszcze telefonu. Zainstaluj PST 7.1.1. Pod koniec instalacji będziesz dostawał monity o niezgodności aktualizacji z systemem (chyba, że używasz WinXP ENG), po prostu wyklikaj OK. ZRESTARTUJ komputer.

Podłącz telefon. Automatycznie zainstaluje się modem Motorola E398 (wskaż ścieżkę C:\Program Files\Motorola\PST).
Uruchom PST Phone Programmer. File -> New -> kJava File. Pokaże się okno które możesz na razie olać. Wybierz Phone -> Read. Będą się instalowały 3 różne sterowniki, ich ścieżka to C:\Program Files\Motorola\PST . KONTYNUUJ w razie monitów Windowsa. Po prostu bądź uparty. Klikaj tyle razy Read aż wszystkie trzy zostaną zaintalowane i program poprawnie odczyta telefon, ustawi go w tryb zawieszenia i znajdzie listę programów Java (pasek osiąga 100%).

Możesz to okno z paskiem zamknąć, teraz interesuje Cię okno które wcześniej olałeś. Kliknij na Enable/Disable Java App Loader. Znów wyskoczy okno z paskiem, czekaj aż dojdzie do 100%. Po tym procesie odłącz telefon, wyłącz i włącz go (nie martw się, że nie odpowiada, po restarcie będzie OK). Zamknij PST.

Podłącz telefon. Wejdź w Menedżer Urządzeń i na liście urządzeń znajdź Modem -> Motorola E398. We właściwościach na drugiej czy trzeciej zakładce powinien być numer wirtualnego portu COM. Zapamiętaj go. Wyjdź z tego. Odłącz telefon.

Odpal MIDway 2.8. W ustawieniach File -> Settings ustaw port COM, który sobie zapamiętałeś, a prędkość na 115000. Teraz File -> Open JAD... i wybierz plik JAD danej gry (plik JAD i JAR muszą mieć tę samą nazwę i być w tym samym folderze). W telefonie wejdź w Ustawienia -> Ustawiena Java -> Ładowanie apl. Java. Wejdź w to. Dopiero teraz podłącz telefon. Po wybraniu gry (pliku JAD) kliknij na Send JAD. Jeśli wszystko poszło w porządku w telefonie ukaże się monit instalacji gry, zgódź się, gra ściągnie się na telefon i zainstaluje.

To tyle. Odłącz telefon. Aby wrócić do trybu przenośnego dysku wybierz Ustawienia -> Połączenia -> Ustawienia USB i wybierz Karta Pamięci.

KAzdy robi to na wlasna odpowiedzialnosc !!!!

Pozdrawiam
Gryzzly jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2006, 11:31   #10
4kuki2
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.01.2006
4kuki2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a co mam zrobic jezeli klikam ten read i pisze mi caly czas Phone not conected . Please conect and power up the phone tak jak by wogole go nie wykrywal chodz jest podlaczony
4kuki2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2006, 15:18   #11
tom-as
Zamyślony

Data rejestracji: 21.01.2006
tom-as niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
witam.
nie wiem czy to komuś się przyda, ale jak maiłem ten telefon to po każdej nowo zainstalowanej grze musiałem najpierw odłączyć z portu USB kabel i wsadzić na nowo aby móc wgrać następną grę. Trochę to dziwne, ale tak właśnie miałem

Cytat:
Napisany przez Gryzzly
W tym miejscu chciałbym podziękować firmie Motorola za <sarkazm> cholerne uproszczenie procesu wgrywania gier </sarkazm>.
Przyłączam się do podziękowań.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: