Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.01.2003, 21:34   #1
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Może ktos zna rozwiązanie-pobieranie plików z intern.

Mam taki problem:gdy pobieram z sieci - obrazy płyt,mp3,i krotkie pliki .rar,.zip to jest wszystko w porządku.Gorzej gdy są jakies duże pliki .exe (samorozp.archiwa )i jeszcze jak sa tam pliki .cab to wtedy kicha.I zawsze w innej czesci pliku.Nieraz z dwóch plików składam jeden do kupy .Ostatnio 5 razy sciagałem service pack 1 do XP i do tej pory :plik sciagniety OK o przy próbie instalki albo depacku error:albo crc albo uszkodzony.Mam SDI (niewspóldzielone)do miejskiej centrali cyfrowej ok.400m dalej idzie swiatłowód.Próbowałem zmieniac w ustawieniach agresywnosc łącza,sterowanie przepływem ze sprzetowej na programową i odwrotnie.
Poradzcie mi co to może byc? System ME...
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.01.2003, 21:42   #2
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie napisales czym sciagasz.
A moze to wlasnie wina programu sciagajacego?
Stary 28.01.2003, 21:52   #3
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)
Nie napisales czym sciagasz.
A moze to wlasnie wina programu sciagajacego?
Jesli mozna to sciągam Flashgetem 1.4 z uwagi na możliwosc ponowienia(w nim istnieje opcja dzielenia pliku sciąganego -probowałem nie dzielic i taki sam skutek),następnie sciagam normalnie z Windowsa ale to tylko krótkie pliki do 100MB z uwagi na niemozliwosc ponawiania.Z ftp sciągam używając Total Commandera 5.Próbowałem Getrighta,Fresh downloadera,Netanta,i pare innych jescze.Przeważnie z wiadomym skutkiem.
A może zmniejszyc predkosc SDI(115bps)?
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2003, 22:09   #4
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmm.
A moze to wina serwera?
Cholera wie.
W kazdym badz razie kiedys mialem cos podobnego.
Sciagalem detonatory z nvidi i mialem podobny przypadek co u ciebie.
Takze byly to exe i jeden sciagnal mi sie tak 70% a getright( bo nim sciagam) uznal, ze to calosc.
Drugi natomiast sciagnal sie tak 99.9% i jeszcze mozna bylo go wypakowac mimo, ze byl blad przy wypakowaniu.
Teraz ostatnio jest wszystko ok.
Zreszta byl to tylko taki epizod, ktory mnie zdenerwowal bo mam modem.
A sytuacja jak uciebie plik exe i to samorozpakowujacy.
Stary 28.01.2003, 22:37   #5
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wina napewno nie lezy po stronie flashget-a
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2003, 00:55   #6
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no własnie problem w tym, że wina MOŻE leżeć po stronie flashgeta, gdyż ostatnio przekonałem sie że flashget nieumiejętnie "składa" pliki po ich podzieleniu tak ze suma kontrolna sie nie zgadza , a plik wyglada OK, przesiadłem sie na reget'a (notabene , jest pl) i problem zniknął, od tamtej pory flashgeta uzywam sporadycznie do małych plików...
a ostatnio prawie wcale ...
Stary 29.01.2003, 01:32   #7
Sniper
Member of Blokers.net

ja uzywam flash geta juz kilka lat i anie raz nie powalił mi anijednego pliku (getright-owi to sie zdarzyło )

więc po prostu sprawa przypadku
Stary 29.01.2003, 01:46   #8
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie bo u mnie i u kumpla to samo sie działo z popieraniem 15megowych plików rar z serwera ftp po sprawdzeniu sfv wywalało błedy - fakt nie we wszystkich ale przyczyny nie udało sie ustalic - bo flashget wznawiał bez problemów pobieranie przy zerwaniu itp... pliki były dobre bo uzycie klienta ftp załatwiało sprawe - plik zostawał poprawnie sciągnięty, natomiast w przypadku regeta, nic takiego nie wystąpiło mi jeszcze a ustawiłem tez na dzielenie plików wielkokrotnie.
Stary 29.01.2003, 02:07   #9
Sniper
Member of Blokers.net

Tak jak powiedziałem po prostu sprawa przypadku
Stary 29.01.2003, 02:17   #10
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mysle ze do zgrywania ze stronek plikow to jest dobry ten Download Mage z reszta jest on na cdinfo do sciagniecia uzywalem chyba wszystkich jakie mozliwe i ten na ma moje uznanie ale to u kazdego inaczej jak zwykle
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2003, 09:21   #11
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
GetRight

Ja tam od ponad roku (od kiedy mam stałe łączę) używam GetRight'a i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby jakiś plik był źle ściągnięty a jak ściągałem przez standardowego windows to prawie każdy nawet najmniejszy plik był źle ściągnięty.
FlashGet'a też używałem przez tydzień i ściągnąlem nim 20 plików i z tego 8 było ściągnięte źle

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2003, 15:22   #12
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.06.2002
bartoldzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Flashgeta uzywam juz dluzszy czas i tylko 2 pliki byly uszzkodzone a sciagam bardzo duzo. Raza wina lezala po stronie serwera bo jak sciagnalem 2 raz z innego serwera plik to juz bylo ok, a 2 raz to sciagalem stery Nvidii z ich serwera a nie doczytalem, ze oni odradzaja sciaganie za pomoca managerow sciagania. Poza tym program super i nie widze mozliwosci zeby wina lezala po jego stronie , a uzywalem kazdej wersji, ktora sie do tej pory ukazala. Znajomemu tez kiedys wywalalo bledy nawet podczs zwyklej eksploracji internetu i bylo to zwiazane z wada modemu (jakies problemy z kompresja i dekompresja danych)
bartoldzik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2003, 23:10   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja rowniez uzywam FlashGeta i chodzi bardzo ladnie. Tez tylko dwa razy mnie zawiodl i zaczynam sadzic, ze byla to wina serwera (polskiej nvidii), z ktorego sciagalem (drivery). Niby wszystko sie bez problemow sciagnelo, ale przy rozpakowywaniu wyskakiwal blad. Klalem oczywiscie straszliwie bo plik zajmowal 16MB, a ja go sciagalem przez modem z wcale nie duza predkoscia. Ale to chyba faktycznie nie byla wina programu. Poza tymi dwoma przypadkami nie mialem z nim zadnych problemow i uwazam, ze jest godny polecenia.

Natomiast wczesnie uzywalem Download Accelerator i do dzis mam do niego pewien sentyment, bo uwazam, ze to naprawde swietny program. Niestety czasami zdarzalo mu sie "zerowac" sciagany plik, a to juz niekiedy moglobyc tragiczne w skutkach (ja najwiekszy plik, jaki sciagalem to 46MB, ale jednej osobie wyzerowal sie przy 170 megabajcie 180 megowego pliku - ja bym chyba komputer wyrzucil przez okno). We FlashGecie nigdy nie mialem tego problemu.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: