Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.04.2006, 17:59   #16
CpU
Bywalec

Data rejestracji: 02.06.2001
CpU w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Jak od niedawna? Od samego początku.
Od niedawna bo od poczatku to potrafil tylko FLACa a teraz APE,WV,ALAC itd

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.04.2006, 21:04   #17
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tylko po co?

***379;eby lepiej wypa***347;***263; w rankingach?

Kto us***322;yszy r***243;***380;nic***281;?

Ile FLAC***243;w, SHN***243;w albo APE wejdzie na tak***261; 512k***281;?

JEDNA p***322;yta.

Sztuka dla sztuki.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2006, 21:40   #18
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Kto usłyszy różnicę?

Ile FLACów, SHNów albo APE wejdzie na taką 512kę?
Naprawdę nie słyszysz różnicy? Ja słyszę i na swoich głośnikach komputerowych (Teac Power Max 2000) i na słuchawkach (Sennheiser HD 500). W autku nie słyszę, bo nie mam na czym odpalić Flaca (ale i radyjko i dobrze nagrana kaseta i dyskmen kasuje dobrze zrobione MP3 z Motoroli A925 na głowę).

A co do pojemności to X5 ma min 20GB (a max 60).
Stary 19.04.2006, 21:46   #19
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie, nie s***322;ysz***281;, jestem starym fanem Heavy Metal, wi***281;c to akurat nie powinno Ci***281; dziwi***263;.

Do przeno***347;nego grajka wystarczy mi mp3/wma/ogg, na kompie FLAC/SHN/APE mo***380;e by***263;. Nie dajmy si***281; zwariowa***263;.
Stary 20.04.2006, 00:48   #20
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Naprawdę nie słyszysz różnicy? Ja słyszę i na swoich głośnikach komputerowych (Teac Power Max 2000) i na słuchawkach (Sennheiser HD 500).
Robilem kiedys eksperyment, zaprosilem znajomych (meska impreza i piwo), podlaczylem domowego wzmaka - MARANTZ SR 4500 + DV6500 i 2 dodatkowe zrodla (deck Sony 3 glowicowy) i drugi jakis okazjonalny stacjonarny DVD z odczytem mp3

lecial ten sam utworek (cos z kolekcji Arcana - The Ascending of a New Dawn) na 3 zrodlach - powiedzmy zsynchronizowane... przeskakiwalem zrodla na pilocie: CD => kaseta magnetofonowa (nagranie wysokoprofilowe analogowe, dolby S) => mp3 i losowy wybor

i nikt nie mogl sie polapac, co jest z plyty CD, kasety i mp3... ktos w pewnym momencie wyczul kasete... i mial racje, bo deck pozostawial charakterystyczny szum (ale tylko tyle i trzeba bylo sie wsluchac) natomiast CD i mp3 (VBR 320 kbps) byly nie do odroznienia

ja rozumiem ze sa super mega audiofile, ktorzy odroznia wszystko od CD i innych formatow... ale takich pewnie ze swieca szukac,... mysle ze oni wcale nie sluchaja muzyki tylko charektyrystyki dzwiekow a to nie o to chodzi

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 20.04.2006 o godz. 01:22
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2006, 09:48   #21
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
nikt nie mogl sie polapac, co jest z plyty CD, kasety i mp3...
Dziwne uszy mają Twoi znajomi. Ale pewnie tak to jest, jak myzyczka przygrywa przy imprezie, a nie jest ucztą dla uszu.
Dla przykładu w magnetofonie jak nagrywam mam możliwość w trakcie nagrywania słuchać albo tego, co dostaje magnetofon do nagrania, albo tego, co odczytuje następna głowica. Różnica nawet przy bardzo dobrych metalowych kasetach jest wyraźna. A i tak kaseta gra lepiej od dobrze zrobionej MP3.

Ale mniejsza o większość - ja różnicę słyszę (i to dużą).

Update:
Co do różnicy, to owszem, charakterystyka dźwięku też jest zmieniona. Ale to co najbardziej mi dokucza, to budowanie sceny. Przy mp3 nie potrafię tak dokładnie umiejscowić instrumentów na scenie i grają nienaturalnie.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 20.04.2006 o godz. 09:51
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2006, 13:30   #22
CpU
Bywalec

Data rejestracji: 02.06.2001
CpU w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Tylko po co?

Żeby lepiej wypaść w rankingach?

Kto usłyszy różnicę?

Ile FLACów, SHNów albo APE wejdzie na taką 512kę?

JEDNA płyta.

Sztuka dla sztuki.
No tak fajnie tylko rzecz w tym ze mowiac o H3x0 czy H1x0 lub tez X5 mam na mysli minimalna pojemosc - 20 GB i wiecej wiec tutaj to sensu nie ma mp3 sluchac i katowac sie jak mozna sobie ladnie pieknie odpalic FLACa...
Stary 20.04.2006, 13:56   #23
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Dziwne uszy mają Twoi znajomi. Ale pewnie tak to jest, jak myzyczka przygrywa przy imprezie, a nie jest ucztą dla uszu.
Dla przykładu w magnetofonie jak nagrywam mam możliwość w trakcie nagrywania słuchać albo tego, co dostaje magnetofon do nagrania, albo tego, co odczytuje następna głowica. Różnica nawet przy bardzo dobrych metalowych kasetach jest wyraźna. A i tak kaseta gra lepiej od dobrze zrobionej MP3.

Ale mniejsza o większość - ja różnicę słyszę (i to dużą).

Update:
Co do różnicy, to owszem, charakterystyka dźwięku też jest zmieniona. Ale to co najbardziej mi dokucza, to budowanie sceny. Przy mp3 nie potrafię tak dokładnie umiejscowić instrumentów na scenie i grają nienaturalnie.
Wszystko to rzecz wzgledna, wierz mi, mozna sobie wmowic rozne rzeczy, a szczegolnie sluchowe, dla mnie wogole ta cyfracja odbiera jakosc, nawet dla zwyklej plyty audio CD, a mp3 to zwyczajnie wygoda, sa rzeczy ktore slucham jako tlo, nie zalezy mi na rozbudowanej przestrzeni audio w rozrywce czy techno-popie uwazam ze takie mp3 VBR 320 to juz dla takiej muzyki za duzo!

wiesz gdzie naprawde czuje pelnie dzwieku i jego dynamike? na analogowej plycie winylowej, moj gramofon to kawal mechaniki, Reloop RP 1000 MK3 s z wkładką Audiotechnika 36001 i tutaj jak puszcze plyte to glosniki oddychaja, plyta audio CD nie da mi tych efektow co winyl (jesli markowy i nie zniszczony) - mam sie czym delektowac Tangerine Dream plyta Encore z 1977 - tylko winyl, mialem remasterowana audio CD ale ona brzmiala falszywie! Dla zachowania plyty winylowej zrobilem kopie na kasecie magnetofonowej i tylko TDK najwyzszy model zelaza dal mi podobny efekt (nagrywany w trybie HX Pro i dolby S z MPXem)

Jesli chodzi o magnetofon to ten model ktory posiadam ma 3 glowice, 3-silniki, dual capstan, głowice GF 45, wiec tak jak piszesz i ja mam monitor na odsluch bezposrednio z tasmy magnetofonowej, metalowe tasmy maja inna charakterystyke, przede wszytskim musze skrecac bias adiustament na wysokie tony bo mi przeszkadza ich nienaturalny dzwiek przy zapisie, dlatego wyposrodkowywalem odsluch i kupowalem tylko chromowki, lub zwykle zelaza ale z tych markowych dobrych... zreszta to bylo tak dawno temu ze magnetofon stoi juz tylko dla ozdoby, sam nie pamietam kiedy go ostatnio uruchamialem
Stary 20.04.2006, 22:11   #24
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Pogl***261;dy kolegi Ormianina nt. winyli popieram w ca***322;ej rozci***261;g***322;o***347;ci.

Natomiast co do "uczty dla uszu", panowie, darujcie, uczta dla uszu w przeno***347;nym odtwarzaczu?

Z g*wna bata nie ukr***281;cisz, ma***322;e grajki nie s***261; (i pewnie niepr***281;dko b***281;d***261;) do tego przeznaczone.

A je***347;li kto***347; uwa***380;a inaczej - jego sprawa.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: