![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Bywalec
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko po co?
![]() ***379;eby lepiej wypa***347;***263; w rankingach? Kto us***322;yszy r***243;***380;nic***281;? Ile FLAC***243;w, SHN***243;w albo APE wejdzie na tak***261; 512k***281;? JEDNA p***322;yta. ![]() Sztuka dla sztuki. ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A co do pojemności to X5 ma min 20GB (a max 60).
![]() |
![]() |
#19 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
Nie, nie s***322;ysz***281;, jestem starym fanem Heavy Metal, wi***281;c to akurat nie powinno Ci***281; dziwi***263;.
![]() Do przeno***347;nego grajka wystarczy mi mp3/wma/ogg, na kompie FLAC/SHN/APE mo***380;e by***263;. Nie dajmy si***281; zwariowa***263;. ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
lecial ten sam utworek (cos z kolekcji Arcana - The Ascending of a New Dawn) na 3 zrodlach - powiedzmy zsynchronizowane... przeskakiwalem zrodla na pilocie: CD => kaseta magnetofonowa (nagranie wysokoprofilowe analogowe, dolby S) => mp3 i losowy wybor i nikt nie mogl sie polapac, co jest z plyty CD, kasety i mp3... ktos w pewnym momencie wyczul kasete... i mial racje, bo deck pozostawial charakterystyczny szum (ale tylko tyle i trzeba bylo sie wsluchac) natomiast CD i mp3 (VBR 320 kbps) byly nie do odroznienia ja rozumiem ze sa super mega audiofile, ktorzy odroznia wszystko od CD i innych formatow... ale takich pewnie ze swieca szukac,... mysle ze oni wcale nie sluchaja muzyki tylko charektyrystyki dzwiekow a to nie o to chodzi
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 20.04.2006 o godz. 01:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dla przykładu w magnetofonie jak nagrywam mam możliwość w trakcie nagrywania słuchać albo tego, co dostaje magnetofon do nagrania, albo tego, co odczytuje następna głowica. Różnica nawet przy bardzo dobrych metalowych kasetach jest wyraźna. A i tak kaseta gra lepiej od dobrze zrobionej MP3. Ale mniejsza o większość - ja różnicę słyszę (i to dużą). Update: Co do różnicy, to owszem, charakterystyka dźwięku też jest zmieniona. Ale to co najbardziej mi dokucza, to budowanie sceny. Przy mp3 nie potrafię tak dokładnie umiejscowić instrumentów na scenie i grają nienaturalnie.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 20.04.2006 o godz. 09:51 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Bywalec
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wiesz gdzie naprawde czuje pelnie dzwieku i jego dynamike? na analogowej plycie winylowej, moj gramofon to kawal mechaniki, Reloop RP 1000 MK3 s z wkładką Audiotechnika 36001 i tutaj jak puszcze plyte to glosniki oddychaja, plyta audio CD nie da mi tych efektow co winyl (jesli markowy i nie zniszczony) - mam sie czym delektowac Tangerine Dream plyta Encore z 1977 - tylko winyl, mialem remasterowana audio CD ale ona brzmiala falszywie! Dla zachowania plyty winylowej zrobilem kopie na kasecie magnetofonowej i tylko TDK najwyzszy model zelaza dal mi podobny efekt (nagrywany w trybie HX Pro i dolby S z MPXem) Jesli chodzi o magnetofon to ten model ktory posiadam ma 3 glowice, 3-silniki, dual capstan, głowice GF 45, wiec tak jak piszesz i ja mam monitor na odsluch bezposrednio z tasmy magnetofonowej, metalowe tasmy maja inna charakterystyke, przede wszytskim musze skrecac bias adiustament na wysokie tony bo mi przeszkadza ich nienaturalny dzwiek przy zapisie, dlatego wyposrodkowywalem odsluch i kupowalem tylko chromowki, lub zwykle zelaza ale z tych markowych dobrych... zreszta to bylo tak dawno temu ze magnetofon stoi juz tylko dla ozdoby, sam nie pamietam kiedy go ostatnio uruchamialem
![]() |
![]() |
#24 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
Pogl***261;dy kolegi Ormianina nt. winyli popieram w ca***322;ej rozci***261;g***322;o***347;ci.
![]() Natomiast co do "uczty dla uszu", panowie, darujcie, uczta dla uszu w przeno***347;nym odtwarzaczu? ![]() Z g*wna bata nie ukr***281;cisz, ma***322;e grajki nie s***261; (i pewnie niepr***281;dko b***281;d***261;) do tego przeznaczone. ![]() A je***347;li kto***347; uwa***380;a inaczej - jego sprawa. ![]()
![]() |
![]() |
|
|