Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   mp3 ~300zł (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mp3-300zl-49226/)

B@rtek 07.03.2005 19:37

Cytat:

Napisany przez shuma02
smycz i na szyje, dobre. :)

piszesz ze strach... czy jest az tak zle ?

A powiedz, że nie strach :|

Ja fonika zawsze noszę w kieszeni, tylko słuchaweczki wystają za bluzy :D

shuma02 07.03.2005 19:35

smycz i na szyje, dobre. :)

piszesz ze strach... czy jest az tak zle ?

Edwardo 07.03.2005 19:19

shuma02 no ja nie wystawiam poda na widok swiatla dziennego jak nie musze. starch i tyle. wciskam play w domu, potem stop na uczelni i tyle. tak to caly czas w kieszeni siedzi. no prawie.
a sluchawki, sluchawkami, biale sa bo sa, ale popatrz na inne sluchawki np Koss albo Sansecostam. na czarnym pasku bialy napis wywalony w kosmos zeby z daleka bylo widac. ja mam oprocz zestawowych bialych pchelek jeszcze panasonic nauszne.
no i chodze na zmiane w zaleznosci jak mi wygodniej.

teraz z playerami sie robi jak z komorkami sie porobilo. smycz i na szyje.

shuma02 07.03.2005 18:35

nom Edwardo sie musze z toba zgodzic... jednak dzwiek w Muvo jest akurat lepszy niz w apple. wyglad to juz kwestia opini, a nawigacja jest faktycznie do duszy. (co do dzwieku to tak jak pisalem; wgralismy te same pliki, te same sluchawki, no i slychac bylo roznice; dlatego musze stanac przy swoim)

...i jakos tak nie pasuje mi sama pop-kultura iPod'a. ludzie w L.A. swiruja iPodami jak by to byly diamenty. biale sluchaweczki specjalnie zostawiaja na zewnatrz i co minute sami zmieniaja piosenki; paluchem na kole nawigacyjnym iPoda, wzrokiem po ludziach patrzac czy juz ich iPoda zauwazyli. WIEM ze nie wszyscy tak robia, ale zdecydowana wiekszosc ludzi z ktorymi codziennie jezdze metrem. mozesz mi to jakos wytlumaczyc, czy moze to sie dzieje tylko tutaj ??

Lutnik 07.03.2005 18:27

chyba sie nie zrozumieliśmy :idea: Zresztą nie ważne. Widzę że fachowej porady nie otrzymam. A szkoda, myślałem że tutaj takie znajdę.

Edwardo 07.03.2005 18:18

kup flyfisha, zrob se naklejeke iriver i bedziesz mial wypasnego grajak w przystepnej cenie...

Lutnik 07.03.2005 17:27

eee nie porównuj MSI do RIO :nie: Narazie to on jest moim faworytem... Czekam na komentarze ale kogoś kto sie na tym zna.

B@rtek 07.03.2005 17:15

Ja bym kupił coś znanej firmy :taktak:

A zobacz tutaj:

http://sklep.benchmark.pl/katalog_2159.html

Lutnik 07.03.2005 17:10

no to ci powiem że Creative odpada . Naczytałem sie o jego słabej jakości plastiku, który bardzo łatwo sie rysuje. Zresztą nie kombinuje poprostu zanim coś kupię muszę się upewnić że robie dobrze, a nie kupować w ciemno.

Kolejna propozycja -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44106268 :O

B@rtek 07.03.2005 16:39

Cytat:

Napisany przez Lutnik
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44307745 a ten LG ? Pierwszy raz go widzę

Ale kombinujesz :taktak:

Kup Creative'a tego co podał @sayan, a będziesz zadowolony :D

Ja bym wynalazków nie kupował :nie:

MuVo jest już sprawdzony :)

Lutnik 07.03.2005 15:27

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44307745 a ten LG ? Pierwszy raz go widzę

andrzejj9 07.03.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez Edwardo
jestes wybrańcem ;)

przez pare godzin jedno i to samo... podziwiam...
a playlisty same mi sie robia jak wrzucam albumy na grajka.

Tak już mam.. Na mnie muzyka w jakiś sposób oddziałuje (na samopoczucie, nastrój..) i w zależności od tego, jak się w danym momencie czuję, dobieram sobie do tego odpowiednią piosenkę. I słucham jej praktycznie w kółko..

Co do baterii to w IRiverze jeden paluszek starcza na 40 godzin :D

Edwardo 07.03.2005 11:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co do playlist to ich nie używam, nawet na kompie. Ja i tak najczęściej jadąc 40 minut na uczelnię słucham w kółko jednej piosenki. Zresztą podobnie robię nawet pracując przez kilka godzin nad projektem przy komputerze. Najwyżej co kilka godzin, jak mi się znudzi to włączam inną. Tak więc sam widzisz, że dużo pamięci mi nie potrzeba. Właściwie 4MB by wystarczyło ;)

jestes wybrańcem ;)

przez pare godzin jedno i to samo... podziwiam...
a playlisty same mi sie robia jak wrzucam albumy na grajka.

Edwardo 07.03.2005 11:49

Cytat:

Napisany przez shuma02
iPod'a Mini mozesz zamienic, ale tylko na Creative Muvo2.
mialem okazje porownac Muvo z kolegi iPod Mini.
na dokladnie tych samych piosenkach z tymi samymi sluchawkami... Muvo jakos brzmialo lepiej, i kolega tez to potwierdzil. do tego dochodzi jeszcze bateria z ktorej pewnie wyciskasz 8-9 godzin (kumpel swojego kupil 2 tygodnie temu i to wyciaga) przy 12 godzinach Muvo z wyciagalna bateria, wkladasz druga i idzie dalej. ale to by chyba bylo na tyle.
Mini ma lepsze rozwiazanie nawigacji co mi sie nie przydaje bo i tak jest non-stop na 'shuffle' ale czasami by bylo fajnie sie pobawic.

ale wlasnie gdy przychodzi do jakosci glosu to jestem pod wrazeniem Creative Muvo2.
nie specjalnie Cie Edwardo rozumie jak mowisz "pokaz mi...z wbudowanym 4gb flashem". taki wlasnie jest w Muvo2. wyciagali je przedtem i sprzedawali jako FlashDrive do aparatow.

no nic, jak juz widac bardzo polecam Creative.

<edit>
aha, nowa wersja Mini ma juz lepsza baterie. przypomnialo mi sie bo kolega kupil swojego tydzien przed ogloszeniem przez Apple tego nowego.

no na movo2 na pewno nie zamienie. z jakich powodow? wyglad, nawigacja, dzwiek.
co do baterii - sam sie zdziwilem gdy zrobilem sobie tescik. wzialem naladowalem go na full, wlaczylem play, podpialem sluchawki i zostawilem. po 10,5 h wykitowal.
movo2 odpada. juz pisalem ze moglbym zamienc go na iRivera z hdd z serii H10 albo Creative Zen Micro lub tez Mpio z hdd.

shauma, z tym flashem 4gb to jest tak ze zarowno movo jak i ipod mini maja wbudowane dyski twarde 4200 obrotow, z interfejsem chyba compact flash II. w kazdym badz razie w movo siedzi jednocalowy dysk hitachi. w podzie tez.
a tak to nie znajdziesz grajak ktory bedzie mial pamiec flash w rozmiaze 4GB. najwieksze to 1GB, reszta ma mini hdd.

andrzejj9 07.03.2005 10:58

Cytat:

Napisany przez Edwardo
nie pogubisz sie w plikach, po to sie robi playlisty :D

4 GB na co wykorzystac?
aktulanie mam 2,3GB muzyki, wiekszosc mp3 mam w 192kbps a najczesciej w 256 vbr. wiec swoje zajmuja...
pozostale miejsce trzymam w razie potrzeby w stylu ide na akademiki, to podpinam pod usb i sobie albo koledze filmik zrzucam.
sie nie bawie w cdr albo cdrw.
no, dla mnie player to tez droga dom-agieh, agieh - dom.

no , a jak sie ociepli to jeszcze moze zaczne biegac, w co bardzo watpie :)

No fakt, o filmikach to nie myślałem, a rzeczywiście, nawet wczoraj do takiego zastosowania bardzo by mi się playerek przydał.

Co do playlist to ich nie używam, nawet na kompie. Ja i tak najczęściej jadąc 40 minut na uczelnię słucham w kółko jednej piosenki. Zresztą podobnie robię nawet pracując przez kilka godzin nad projektem przy komputerze. Najwyżej co kilka godzin, jak mi się znudzi to włączam inną. Tak więc sam widzisz, że dużo pamięci mi nie potrzeba. Właściwie 4MB by wystarczyło ;)

Co do biegania, to ja już swojego playerka do tego używałem (w sumie oprócz drogi na uczelnię, do tego też przede wszystkim go kupiłem) i sprawuje się świetnie. Jak tylko zrobi się trochę cieplej to znowu będzie mi służył do tego celu.

@ Shuma

Przy porównywaniu dwóch playerków pamiętaj, żeby robić to na tych samych słuchawkach. Jak wiele od nich zależy przekonałem się właśnie na swoim odtwarzaczu. Kupiłem sobie razem z nim słuchawki Kossa, w których dźwięk jest po prostu rewelacyjny. Przy wszystkich innych też jest niezły, ale jednak nie ma między nimi porównania.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59.