![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
mp3 i cue
Witam!
Mam pewien album w 1 mp3-ce zajmujacej ok 90 mega, do tego mam plik .cue ktory sluzy zapewne do rozdzielenia tego jakos przy nagrywaniu, tylko czym ja mam to nagrac??
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Wydaje mi się, że ten *.cue będzie to podzielenie (jak mają stać na płycie utwory). A z tych MP3 będziesz musiał zrobić oczywiście AUDIO.
Zrób w jakimś programie obraz AUDIO z tymi MP3. Przeób go na *.bin i *.cue Podmień *.cue (ale najpierw edytuj, aby nazwy się zgadziały *.bin w *.cue) Nagraj Pozdro
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nie latwiej uzyc po prostu feurio?
![]() w cue zawarte sa informacje w ktorych miejscach sa podzialy na tracki i zapis cdtextu na poczatku pliku masz odwolanie do pliku z danymi (w tym przypadku mp3) - zadbaj zeby to sie zgadzalo (cue wdytowac mozesz w notatniku) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Jest wiele sposobów i każdy jak jest poprawny jest dobry. Sam sobie wybierz jak to zrobisz
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
szczerze mowiac Piterniel, mam watpliwosci czy Twoj sposob zadziala, ale nie probowalem, wiec nie wiem - robiles to w ten sposob? tak z ciekawosci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Nie robiłem, ale wydaje mi się, że zadziała z teoretycznego punktu widzenia
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
Dzieki za odpowiedzi chlopaki, jakos sobie poradzilem, a teraz mam drugie pytanie - da sie tą duza mp3ke podzielic na mniejsze tak jak na tą plyte?
bo jak bede mial kilka takich albumow to nie usmiecha mi sie nagrywac je na plyte a potem znowu tyle ze juz podzielonych do mp3
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
tym sie powinien zajac foobar2000
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Ja robiłem to tak...
dekompresuje mp3 na wav (np.CDex) ...potem otwieram plik .cue w notatniku zmieniam rozszerzenie w 3 linijce (FILE) z .mp3 na .wav Otwieram NERO ...Nagrywarka/Nagraj plik obrazu/ podaje ścieżke do "nowego" cue. i wypalam na płyte .I mam płytkę CD-Audio.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 05.06.2004 o godz. 22:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Cichy mod
![]() ![]() |
No to raczej moja metoda działa
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Author
Zlotowicz
oj, dzis masz pecha do mnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
A gdzie obraz. Bo *.cue raczej potrzebuje *.bin . To nagrywasz z *.cue przy pomocy plików *.wav ![]() Jak w jednym albumie mam taki plik (można go edytować w notatniku)
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 05.06.2004 o godz. 22:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
dokladnie, da sie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Cichy mod
![]() ![]() |
No jakoś nimal dziś nie łatwo z toba na forum
![]() ![]() ![]() PS. Czym będzie mozna wypalić ten plik co dodałem do załącznika ?? wyżej ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
![]() |
Ja to zrobilem przy pomocy programu CDRWIN - wskazalem mu tylko plik .cue a on to ladnie podzielil i wypalil
![]() |
|
|