Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Myszki optyczne - którą wybrać ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/myszki-optyczne-ktora-wybrac-14299/)

BD 21.12.2002 19:10

Re: Myszki optyczne - którą wybrać ?

Cytat:

S_N_I_P_E_R napisa***322;(a)
Mam dylemat. Stało mi się podwozie w moim a4 techu i muszę kupić nową mysz bo teraz mam taką za 10 zł i szczerze mówiąc - badziew :D Teraz chce kupić optyczną. Myślałem o Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0. Czy ktoś ma może taką ? Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej od jej użytkowników (programowanie dodatkowych przycisków w grach itp.) bo to mimo wszystko droga mysz. Jeśli nie ta to jaką proponujecie ? Tylko taką do 200 zł :)
wejdz i zerknij tutaj http://www.benchmark.pl/artykuly/tes.../strona-1.html

jezeli myszka moze miec kabelek to polecam model MX500
jak bez kabelka to MX700

jakis czas temu mialem mozliwosci sprawdzenia kilku myszek optycznych i wybralem Logitecha - naprawde doskonala mysz
poza tym 5 lat gwarancji o czyms swiadczy!!!

reszcz 21.12.2002 19:14

A ja proponuje hama model 49123 mercedes wsród mysz zapraszam na jej stronke oczy wam stana
Pozdrawiam reszcz.

tomgoo 22.12.2002 14:37

Myszki Microsofta mi podpadły więc nie polecam ich.
Za to myszki Logitech'a są godne uwagi.

Majonez 22.12.2002 14:51

co do a4techa wop-35 (tudziez znana jako opto325)

najpierw sprostwanie - ta mysz ma 5 klawiszy i wystepuje w dwoch odmianach z jedna rolka lub z dwoma

a teraz konkrety kupilem ja najpierw bratu potem sobie pozniej kupilo ja dwoch kumpli z akademika a potem jeszcze inny znajomy na wakacjach jak skladalem kompa mojemu szczesciu to tez ta myszke kupilem

ogolnie znam 6 osob plus 7 ja ktore maja te myszki i zadnych problemow ani z optyka - jest swietna praktycznie kazda powierzchnia sie nadaje szczerze polecam

Monter 22.12.2002 17:28

Co do logo na myszkach Logitecha, to kolorowe oznacza produkt Retail a czarne - OEM. Inna sprawa ze te drugie często padają ofiarą firm podrabiających co się tylko da...

Ja mam Logitech Cordless MouseMan Optical M-RM63 (radio) i smiga super, jedyna wada jest taka, że szybko zjada baterie jak się tyle siedzi co ja :P:P przy kompie :D ale i tak polecam

wolfdog 22.12.2002 18:20

miałem tego intell imousa microsoftu spostrzeżenia:

1. dałem za nią 160 pln wersja oem (orginał)
2. bardzo dobrze leżała w dłoni
3. jest do niej oprogramowanie jednak na mój gust zbyt ubogie
4. świetnie się sprawowała w grach
5. bardzo precyzyjna na badziewnym podłożu typu stół z laminatem w paski
6. no i po 4 miesiącach używania padł kabel usb zaczęły się jaja ze zwisami
7. skróciłem kabel i wszystko w porządku
8. po dwóch miesiącach od naprawy znów padł kabel
9. skróciłem kabel i sprzedałem myszkę
10. obecnie mam od roku logitech pilot plus na kulce i zero kłopotów

zaznaczam że kłopoty z kablem usb mogły występować w moim przypadku ogólnie mysz optyczna microsoftu sprawowałą się znakomicie do czasu

RiT2 22.12.2002 19:23

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)
miałem tego intell imousa microsoftu spostrzeżenia:

1. dałem za nią 160 pln wersja oem (orginał)
2. bardzo dobrze leżała w dłoni
3. jest do niej oprogramowanie jednak na mój gust zbyt ubogie
4. świetnie się sprawowała w grach
5. bardzo precyzyjna na badziewnym podłożu typu stół z laminatem w paski
6. no i po 4 miesiącach używania padł kabel usb zaczęły się jaja ze zwisami
7. skróciłem kabel i wszystko w porządku
8. po dwóch miesiącach od naprawy znów padł kabel
9. skróciłem kabel i sprzedałem myszkę
10. obecnie mam od roku logitech pilot plus na kulce i zero kłopotów

zaznaczam że kłopoty z kablem usb mogły występować w moim przypadku ogólnie mysz optyczna microsoftu sprawowałą się znakomicie do czasu

U mnie tez padl kabel w myszce Microsoftu. Królik mojego syna go przegryzł!!!

Ormianin 22.12.2002 19:33

Cytat:

RiT2 napisa***322;(a)
U mnie tez padl kabel w myszce Microsoftu. Królik mojego syna go przegryzł!!!
ja polecam Genius'a mam co prawda kablowa, ale nie do zdarcia... ogolnie jednak jestem za Logitech'em i w przyszlosci zamierzam taka nabyc, w pracy mam doskonala

MaciejT 22.12.2002 20:24

Szczerze polecam Logitech MouseMan DualOptical z DWOMA zsynchronizowanymi czujnikami optycznymi i rozdzielczością do 800dpi i złączem USB. Przewodowa. REWELACJA
I do tego jaka wygodna!
http://www.logitech.com/index.cfm?pa...7&languageid=1

Z własnych doświadczeń raczej odradzam wszelkiej maści myszki bezprzewodowe. Nie są na tyle dokładne aby zapewnić mi odpowiedni komfort pracy w rozdzielczości ekranu 1600*1200.

BD 22.12.2002 20:45

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)

Z własnych doświadczeń raczej odradzam wszelkiej maści myszki bezprzewodowe. Nie są na tyle dokładne aby zapewnić mi odpowiedni komfort pracy w rozdzielczości ekranu 1600*1200.

sprawdz MX700 - optyczna, bezprzewodowa, na akumulatory i pozbawiona wad myszek bezprzewodowych

PS
juz ogladalem w sklepie, teraz czekam az ktos mi kupi pod choinke :)
a tak powaznie zaraz po nowym roku bedzie u mnie na biurku :)

Remix 22.12.2002 20:53

a ja mam myszke A4 Tech optyczna, USB (5 przyciskow, 2 rolki) za 75zl i jestem z niej bardzo zadowolony 8)

Ricki 22.12.2002 21:13

Ja tam proponuje Logitech Cordless MouseMan Optical. Sam mam taką od dwóch lat i jestem z niej baaardzo zadowolony, nie wiem niestety ile kosztuje obecnie, ale wtedy kosztowała coś koło 300zł. Na akumulatorach 2x 1800 mAh spokojnie chodzi ze trzy tygodnie i to przy kilkugodzinnej pracy i graniu codziennie. Zasieg spoko wynosi ok. 5m. Pozdrawiam.

S_N_I_P_E_R 29.12.2002 22:51

Wybrałem Microsoft Wheel Mouse Optical :) To chyba dobry i tani zakup :)

kizio 30.12.2002 20:47

A4Tech

Ja polecam A4Tech jest super (sam mam model bezprzewodowy niestety nie optyczny A4Tech RFSW-35 i chodzi super)mój kumpel kupił sobie optyczną Logitecha i po 2 dniach mu padła póżniej kupił A4Tech i śmiga mu aż do dzisiaj (ok 1,5 roku)

Laser 30.12.2002 21:46

Re: A4Tech

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Ja polecam A4Tech jest super (sam mam model bezprzewodowy niestety nie optyczny A4Tech RFSW-35 i chodzi super)mój kumpel kupił sobie optyczną Logitecha i po 2 dniach mu padła póżniej kupił A4Tech i śmiga mu aż do dzisiaj (ok 1,5 roku)
Witam !

Przypadek ... albo mu spadła albo jakis felerny egzemplash:-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:52.