Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nadejszła wiosna (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nadejszla-wiosna-85425/)

Jarson 04.04.2012 22:55

Przedwczoraj byłem z małą w wózku na dziesięciokilometrowym spacerze, wczoraj na ośmio, dzisiaj na jedenasto. Za każdym razem lekko ponad 2h, bo więcej czasu nie miałem. Dziś nieco przedobrzyłem z odległością i czasem i do miasta wracałem ostatnie 5 km takim tempem, że jeszcze kilka minut po dotarciu na miejsce dyszałem - a przecież to był marsz :szczerb:

Na razie wiosenna jest tylko pogoda, która ma się zaraz zepsuć, ale tylko czekać kilku słonecznych dni i deszczu (u nas na razie sucho) i wszystko się zazieleni. Gorzej, że jak tylko zrobi się gorąco, to jedyna znośna pora dla mnie na jakiekolwiek wyprawy przesunie się na godzinę 5 rano :sciana:

joujoujou 26.05.2012 18:07

Ilość załączników: 1
Tegoroczne lato w Irlandii trwa już trzeci dzień, mimo że to ciągle wiosna.

Załącznik 59568

I (co najdziwniejsze) potrwa jeszcze dzień, dwa.

andrzejj9 26.05.2012 18:57

we Wrocławiu trwało już dłużej...

slayers 31.05.2012 21:25

no to w ostatnich dniach mamy znacznie pogorszenie podody.. i w weekend ma tez być nie ładnie, co mnie wkurza ||
ALE dobrze że popadało, bo u mnie w mieście trawy już się zrobiły żółte, deszczu nie było z dobe trzy tygodnie a on przecież też jest potrzebny.

czem300 04.06.2012 23:07

i jak co roku, przychodzi czerwiec i jest lipa totalna...

grzeniu 04.06.2012 23:12

Zaraz będzie sezon ogórkowy.

ed hunter 02.02.2013 13:06

Nadejszła wiosna właśnie. Objawy? Wiadomo, odwilż, ale od rana ptaszki świszczą, koteczek zamordował pierwszą nornicę w tym roku, ale że stara, to nie zjadł, ja dostałem.
Jednym słowem fajno jest, ale się ochładza... :'(
Drewno zamówiłem, 3 metry gruuubej brzozy przyjadą za godzinę.

grzeniu 02.02.2013 13:09

Tobie sie chyba zgupło całkiem.

Zetoxa 02.02.2013 13:41

ta brzoza go normalnie prześladuje k***a

DejaVu 02.02.2013 13:59

Wiosna i u mnie , w lesie kałuż od groma ,że golfik pływa a nie jeździ :D +1*C i popadywała kasza z nieba :O to ta manna chyba o której to w jakiejś książce było chyba :hmm: byłem rano na Śniardwach z dwoma pijakami i jeszcze jeden brat był :taktak: rybki nawet brały , mieliśmy pół reklamówki już : płoci , okoni i leszczy , ale te dwa pijaki tak się napili że jeszcze ręce mnie bolą , jak musiałem ciągnąć ich 700m do brzegu po lodzie bez śniegu - mam nadzieję że ich tak samo łby bolą jak mnie ręce od zaliczania gleby :D - nigdy więcej! pijakom mówię stanowczo NIE!!

joujoujou 02.02.2013 14:47

U mnie też wiosna. Pierwsza w tym roku wypita :kawa: na ławeczce. :D

ed hunter 02.02.2013 15:56

Wiosna jest taka, że deszcz nie padał, a jak stałem półtorej godziny i gadałem z gościem, który brzozę przywiózł (bierze pieniądze, to sam zapiernicza, a ja się patrzę :>), to całą bluzę polarową i czapkę miałem mokre.

Świstak z Charkowa zwiastuje wczesną i chłodną wiosnę

Cytat:

Wczesną, lecz chłodną wiosnę przepowiedział świstak stepowy Tymko II ze stacji biologicznej Uniwersytetu im. Karazina w Charkowie na wschodniej Ukrainie. Zgodnie z jego prognozą wiosna nadejdzie w połowie marca.
http://fakty.interia.pl/swiat/news/s...wiosne,1889707

grzeniu 02.02.2013 19:20

Ten świstak to mówił o wiośnie na Ukrainie.

ed hunter 02.02.2013 19:24

No właśnie, niektórzy tu mają na Ukrainę 3 razy bliżej niż do Ciebie. :>

czary2mary 02.02.2013 19:26

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1240213)
Wiosna i u mnie , w lesie kałuż od groma ,że golfik pływa a nie jeździ :D +1*C i popadywała kasza z nieba :O to ta manna chyba o której to w jakiejś książce było chyba :hmm: byłem rano na Śniardwach z dwoma pijakami i jeszcze jeden brat był :taktak: rybki nawet brały , mieliśmy pół reklamówki już : płoci , okoni i leszczy , ale te dwa pijaki tak się napili że jeszcze ręce mnie bolą , jak musiałem ciągnąć ich 700m do brzegu po lodzie bez śniegu - mam nadzieję że ich tak samo łby bolą jak mnie ręce od zaliczania gleby :D - nigdy więcej! pijakom mówię stanowczo NIE!!

STOP PIJANYM RYBAKOM-WĘDKARZOM||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54.