![]() |
na allegro TU pojawily sie nosniki RITEK'a na ktorych nadruk wychodzi juz poprawnie
czarny to czarny a kolory w pelni nasycone :spoko: Cytat:
|
Tez tak mam, ale sie nie przejmuje :) Efekt nie jest zly.
IP3000. |
na zwyklum papierze jak drukuje, to czarny wychodzi, czarnym. natomiast na plytach, juz nie tak czarnym, bardziej przymonina ciemny granat, lub szary. natomist wszystkie inne kolory sa odwzorowane wzorcowo
|
Cytat:
najpierw wydrukuj na papierze ... dobrym papierze np na takim http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5878 wtedy bedziesz wiedzial czy problem lezy w nosniku czy w drukowanym materiale z autopsji wiem ze papier napylany na plyty w ostatnim czasie bardzo sie pogorszyl (i865) kiedys czarny i kolory byly soczyste teraz wydruki na plytkach sa mdle/balde ... zycie |
Witam ! Drukowałem "na czarno" (Pixma 4000) i wychodzilo to całkiem fajnie.
Jak zwykle w przypadku wydruków,bardzo duze znaczenie ma jakość podłoża na jakim sie drukuje. Drukowałem na Verbatimach , Samsungach i Omegach. Najlepszą jakość uzyskuje na (niestety) Omegach. Bardzo ładne odwzorowanie barw i taki perłowy odcień. Wydruk na Verbatimach (jak dla mnie) troche matowy.Pixma 4000 ma 2 czarne naboje (rozbarwialny i pigmentowy) i może to ma znaczenie dla odwzorowania czarnej barwy. Na zdjęciach które od czasu do czasu drukuje, czarny kolor jest wzorcowy, co dla innych drukarek stanowi problem.Ustawienia standartowe. :) Jestem bardzo zadowolony z tej drukarki.Polecam wszystkim. |
orginalow,
a drukuje na plytach TDK Printable |
uzywasz oryginalow czy zamiennikow?
|
nadruk na plyte na Canonie Pixma IP3000
wie ktos jak ustawic ta drukarke aby uzyskac w nadruku kolor czarny ktory wyglada jak czarny a nie jak szare cos??
chcialbys sobie nadrukowac na plyte okladke od equilibrium, a wyszla znaczaca roznica miedzy orginalem a backupem... przy wydruku kolorowym nie ma takiego problemu... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36. |