![]() |
wy mi tu nie tego o kuwach gadajcie tylko radzcie co zrobic ;)
to moze ma tez wplyw na to skwierczenie o ktorym pisalem ale to juz minelo to chyba bylo spowodowane podlaczeniem wzmacniacza ktory z kolei jest podlaczony z tv (nieco amatorskim systemem kabelkowo zlepianym:D) nalozyl bym mu obudowe ale wiatraczek czesto robi wiwiwwi tzn tak glosno wiatraczkuje moze wiece czemusz to on tak robi :] |
Cytat:
przemilcze Twoja wypowiedz... bo coz jak by nie patrzec nie za duzo wnosi do tematu... :| |
Cytat:
;p Ja też tak zrobie jak SID mówił :D |
Maciej Sid
zaskoczyliscie mnie teraz obaj strasznie... mam tak juz dlugo... i nic sie faktycznie nie dzieje tak jak napisal Sid... ale moze faktycznie macie racje... zrobie tak jak mowicie... bo wierze znacznie bardziej w Wasze umiejetnosci niz ja sam w siebie :) pozdro i dziekuwa wielka... |
bolca w calym zakichanym bloku ni ma gnizdka z bolcem:D
dzieki za wyjasnienie ze ten kabelek to zly pomysl (tak mi sie tez wydawalo):] a zasilacz moze i przebija bo ja nie mam obudowy ani z kompa ani z zasilacza :> |
Cytat:
odczep ten kabel jesli ci zycie mile, podlacz kompa do listwy [i gniazdka!] z bolcem, jesli przebija ci zasilacz - wymien zasilacz nie wiem czy wiesz ale nie kazda 'masa' jest masa... [tak, wiem dziala tak od X lat i nic sie nie stalo i nie zgredz wiecej itp... ale powiem ci ze jak jednak pojdzie nie tak to nie bedziesz sie mial jak poskarzyc bo i z kompa i ze zdrowia nic nie zostanie] |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A jak ja dotykałem kompa .. i nogą (konkretnie UDEM)... dotchnełem kaloryfera to padłem na ziemie :> |
ja mam kabelek zakrecony pod srobke z tylu obudowy... i podlaczony do kaloryfera...
i jest teraz dobrze uziemniony... |
a spróbuj obrócić wtyczke w kontakicie..., może nie bedzie pieścić :)
|
naelektryzowany komp
wiec na obudowie mojego kopucia wyraznie zbieraja sie ladunki elektryczne widac to gdy prubuje podpiac wzmacniacz do i nietrafie do dziurki ocierajac o obudowe iskrzy przejezdzajac reka tez mozna wyczuc pradzik:D
a jak dotykam jedna reka kompa a draga kaloryfer to jest lepsza pobudka od porannej kawy:D problem wynika chyba z tego iz mimo tego ze w listwie mam uziemienie to w kontakcie go nie ma a wystarczy wlaczyc pralke lub jakis mikser to monitor lekko dygocze kiedys czytalem ze mozna uziemic kompa przyczepiajac mu jakis kablik i podpiac do czegos uziemionego np rury wychodzacej na zewnatrz czy cos w tym stylu czy to go odgromi czy moze jeszcze bardziej wyzeoli przeplyw pradzika:| (ale glupi post) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21. |