![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
![]()
Moje pytanie jest proste. Mam nagrywarkę Traxdata CDRW 4260 Pro i chciałbym ją wykorzystać jako samodzielny odtwarzacz płyt audio. Chodzi mi o to by nie była podłączona ona do komputera tylko stała sobie samodzielnie zasilana z zewnętrznego zasilacza a kabelkiem podłączona do wzmacniacza. Stary CDROM miałem tak podłączony i pięknie grał ale nie czytał CDRW. Chciałem go wymienić na tegoż Traxdata, który czyta także CDRW. Niestety mam problem by wymusić odtwarzanie płyt, gdyż nagrywarka ta posiada tylko jeden przycisk
(typu Stop + Eject) a brakuje jej drugiego (typu Play + FF). Czy wiesz jak to można obejść? Może da się w środku na płytce drukowanej podłączyć jakiś mikrowyłącznik albo coś takiego. Płytka ma symbol Yamaha XT 948. Czy możecie mi spróbować w tym pomóc?? Z góry dziękuję Krzysztof. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Nagrywarka jako CD Player
Szkoda tej nagrywarki... a szczegolnie po to aby ja psuc dla wlacznika, wydaje mi sie to banalnym pomyslem...
mozna kupic uzywany sprawny odtwarzacz plyt CD np. polska Diore lub Fonice, za jakies symboliczne 30 zl, wiem ze te odtwarzacze nie maja problemu z plytami CD-RW jako audio... Discmeny tez sa juz za 100 zl do kupienia, pomysl czy to nie lepsze rozwiazanie, chyba ze uparles sie na wlacznik w CD-RW typu Play/FF |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|