Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.10.2002, 09:21   #1
kacholewa
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.10.2002
kacholewa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Nagrywarka jako CD Player

Moje pytanie jest proste. Mam nagrywarkę Traxdata CDRW 4260 Pro i chciałbym ją wykorzystać jako samodzielny odtwarzacz płyt audio. Chodzi mi o to by nie była podłączona ona do komputera tylko stała sobie samodzielnie zasilana z zewnętrznego zasilacza a kabelkiem podłączona do wzmacniacza. Stary CDROM miałem tak podłączony i pięknie grał ale nie czytał CDRW. Chciałem go wymienić na tegoż Traxdata, który czyta także CDRW. Niestety mam problem by wymusić odtwarzanie płyt, gdyż nagrywarka ta posiada tylko jeden przycisk
(typu Stop + Eject) a brakuje jej drugiego (typu Play + FF). Czy wiesz jak to można obejść? Może da się w środku na płytce drukowanej podłączyć jakiś mikrowyłącznik albo coś takiego. Płytka ma symbol Yamaha XT 948. Czy możecie mi spróbować w tym pomóc??

Z góry dziękuję

Krzysztof.
kacholewa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.10.2002, 10:25   #2
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Re: Nagrywarka jako CD Player

Szkoda tej nagrywarki... a szczegolnie po to aby ja psuc dla wlacznika, wydaje mi sie to banalnym pomyslem...
mozna kupic uzywany sprawny odtwarzacz plyt CD np. polska Diore lub Fonice, za jakies symboliczne 30 zl, wiem ze te odtwarzacze nie maja problemu z plytami CD-RW jako audio...
Discmeny tez sa juz za 100 zl do kupienia, pomysl czy to nie lepsze rozwiazanie, chyba ze uparles sie na wlacznik w CD-RW typu Play/FF
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: