![]() |
Osobiście przeniosłem się na ZONE. 8)
|
Nie ma dobrych i zlych firewall'ow. Sa tylko dobrze i zle skonfigurowane. Ja wiem ze wiekszosc instaluje i zmienia w nich raptem 0,5 % ustawien i nie ma co sie dziwic ze tak wybiera sie ktory lepszy. Jak sie nauczycie uzywac je w przynajmiej 70 % to kazdy bedzie dobry.
|
Outpost. :)
|
Outpost parę razy uratował mi tyłek :) "program xxx próbuje nawiązać połączenie z internetem..."
|
ja uzywam Norton'a Personal Firewall'a
jak dla mnie w sam raz... z netu mialem ze 3 ataki... za to z lokala mam co chwile i wszystko blokuje... i to sie liczy... |
u mnie kroluje ZoneAlarm.
moze dlatego, ze byl moim pierwszym firewallem. cenie go za skutecznosc i latwosc konfiguracji (looknijcie na jeden z moich cytatow). |
outpost - choc jak wreszcie mi sie komp zwiesi (uptime 211h) to sprawdze co umie sygate personal firewall - patrzac jak sobie kompik radzi sa szanse ze przed sylwestrem sie dowiem co to spf :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Sygate odmówił mu gościny. :-) Aby nie byc posądzonym o zemstę zamazałem IP włamywacza. PS. Jesli chcecie sprawdzić kto się do was dobija polecam ten adres: http://www.ripe.net/db/whois/whois.html |
dla mnie norton jest the best
zawsze go uzywam juz od lilku lat
|
Zmieniłem Outposta na Sygate i komp up time 6 h i się nie wiesza NARESZCIE!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
to chyba kwestia higieny oprogramowania - a nie firewala - choc intelektualisci z lokala testujacy programy ktorych istoty istnienia nie rozumieja sa rownie grozni jak 200 programow w add/remove... |
Wiesz Sid, outpost ma to do siebie ze jak jest wiele polaczen z kompem jak np. przy mule to moze zamulic sie komp po kilku nastu godzinach, i zwiecha. Ale jezeli uzywasz kompa do DC lub sciagasz z ftp'a to bedzie chodzic tygodniami komp i bedzie dobrze
|
p2p omijam SZEROOOKIM lukiem - ftpy zreszta tez - choc zassalem w tym czasie 18gb filmow z q3 - to i tak dziala mi to dobrze i stabilnie - wlasnie skonczylem kolejna partie w vice city - i zero problemow
|
od dawna Nortonik, ze wzgledu na prostote konfiguracji
duzo ciekwsze sa firawale dyskietkowe (komp odpalony z dyskietki lina) restartujace sie przy probie ataku (rozwiazanie stosowane czesto w firewallach profesjonalnych) - to gowienko naprawde ciezko przejsc :) tylko ze trzeba miec strego kompa... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:22. |