![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Największy kit, jaki słyszeliście w sklepie ???
Chodzi mi o takie sytuacje, że chcecie coś konkretnego kupić a w sklepie tego nie mają, więc sprzedawca :
1. Mieliśmy takie dyski, ale było dużo awarii, więc już nie sprowadzamy, ale jak pan chce to oczywiście możemy zamówić. 2. Ta płyta główna, którą pan chce jest za bardzo skomplikowana i będzie trudno ją obsługiwać. 3. Model który pan chce jest przestarzały i wyszedł ze sprzedaży proponuję (i tu zamiast upatrzonego przeze mnie nowego modelu, który dopiero wchodzi na rynek proponuje naprawdę stare G) itp. itd. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2003
![]() |
Nie działał komp i poszedł gościu raczej mało znający się na sprawie do sklepu komputerowego i co usłyszał?? :
- Jakieś przepięcia miedzysystemowe ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
jak chcialem kupic LiteOna 24102b.
i kolesie nie mieli. to zaczeli gadac : "LiteOn to gówno, płyt prawie nie czyta, psuje sie po 3 miesiącach (ja mam ją juz ponad rok), itp itd. ale za to mamy super nagrywarke NEC, lepszej na rynku nie znajdziesz ( i tego typu wkręty ![]()
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Przychodzi kobieta z reklamacją do sklepu.
CD-ROM nie czyta płyt, okazało się, że jest to specjalny model, który czyta tylko oryginały, a nie czyta pirackich płyt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawy temat... musze przyznac ze nei spotkalem sie z taka sytuacja, wydaje mi sie ze sprzedawcy zaklezy aby sprzedac towar, najwyzej proponuje sprowadzenie modelu, a to trwa...
tymczasem spotkalem sie z inna sprawa: kiedys zakupilem partie plyt CD-R slynnej dziadowskiej produkcji BTC, porzebowalem wiec kupilem w pobliskim jakims sklepie z TV SAT (byly tam tez komputerowe czesci), plyty pakowane w pudelkach bez nadruku, zafoliowane, w domu otwieram a niektore pudelka sa puste, oszustwo mysle, lece do sklepu, tam sprzedawca tez nie chce uwierzyc... zafoliowane byly przecez - twierdzi, denerwujemy sie wiec obaj, prosze go aby pokazal mi podobne inne pudelko, proszac go aby rozpakowal, nie chce, wiec ja na to ze jesli bedzie cale kupie plyty... rozpakowuje pudelko, rowniez kilka pustych... od niechcenia przyjmuje reklamacje i klnie na caly sklep, wulgarny facet, ... w tym samym momencie do sklepu przychodzi pewien pan, wnosi pudelko po magnetowidzie, stawia na ladzie, mowi do sprzedawcy, przed godzina sprzedal mi pan wideo, prawda - odpowiada sprzedawca, wiec niech mi pan powie jakim cudem pudlo jest puste, otwiera pudlo i faktycznie nic nie ma... nigdy juz tam nie poszedlem ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Kiedyś szukałem taśmy dla dysku "UW SCSI" ,niestety 99% sprzedawców nawet nie wiedzialo co to takiego ,czując podstęp jeden zaproponował mi układ :
"Przyniesie pan dysk to dobierzemy i sprzedamy panu taśme" . Tak wiec przyniosłem dysk ,a sprzedawca od razu zabrał się do dzieła . Na pierwszy ogień poszła taśma IDE ,oczywiście bez rezultatu ,póżniej wygrzebali z magazynu taśme SCSI2 ,bez rezultatu . Wkurzony sprzedawca w końcu przyznał się iż pierwszy raz na oczy widzi taki dysk i lepiej byłoby abym się go pozbył bo on już czuje że będą z nim problemy . Przykład raczej smutny niż śmieszny ,śwadczy o tym iż w naszym kraju sprzedawcy w sklepach komputerowych dobierani są według bliżej mi nie znanych zasad . W ciągu roku zakupuje dość dużo sprzętu w sklepach i przestałem już reagować na tych "znawców sprzętu" . Dlatego nie dziwi mnie że : - najlepsza nagrywarka - to ta którą akurat mają na stanie . - że płyt głównych firmy X to oni nie sprowadzają bo ich awaryjność jest bardzo duża - że na pytanie o kamerę cyfrową pokazują mi kulkę wielkości ping-ponga (kamerka internetowa) . Przykłady można mnożyć . Za to są prawdziwymi fachowcami w dziedzinie psychologii stosowanej .Przeciętnemu sprzedawcy wystarczają dwa pytania zadane klientowi aby zorientować się czy ma do czynienia z totalnym laikiem czy też jego pruba orżnięcia klienta skazana jest na niepowodzenie . Bylem klika razy świadkiem jak bogaty tatuś przyszedł z córką do sklepu wybrac jej kuputer .Kalkulator w ręku sprzedawcy + jego ciagły monolog + skiniecia głowa tatusia = komputer za 9000zł . Wszystkie komponenty według sprzedawcy są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania komputera ,to iż 70% z tego całego złomu wogóle przez córkę nie bedzie wykorzystane dowie się pewno po miesiącu . Na ok. 12 sklepów w moim rodzimym mieście (Rybnik) mam zaufanie tylko do jednego - to chyba nienajlepiej świadczy o moim mieście ? .Coż ,taka jest niestety prawda . Mam nadzieję że u Was jest nieco lepiej .jaro |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ja tam mma lol roku: zachwalanie GF2MX jako "super karty do gier"
ew rownozedne miejsce zajmuje "komputer multimedialny made by hipermaktet" ^_^
![]() |
#8 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Daruje sobie cytowanie, powiem tylko, że w łodzi jest pewna firma, która jest autoryzowanym czymś tam firmy jetway, kiedyś wpadłem tam czegoś szukając i przy okazji zapytałem się o płyty główne, dowiedziałem się, iż płyty jetway są jednymi z najlepszych płyt, są lepsze od Abit'a, MSI i czegos tam jeszcze bo mają jakąś funkcję w biosie, która powoduje, że nawet jak sformatuje dysk to i tak coś tam w biosie zrobie i odzyskam dane.... Czasami mam wrażenie, że powinienem się częściej golić bo chyba biora mnie za...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
albo jeszcze jedna sytuacja.
Przychodze z płytą główną Shuttle żeby mi sprawdzili czy wszystko w porządku coś im nie pasowało i zaczeli gadac "aa to badziew jest, to są najgorsze płyty główne .. jakie istnieją" po miesiącu czasu ten sam sprzedawca jak byłem zainteresowany kupnem Shuttle tego samego modelu "a to jest bardzo dobra tania karta sam mam w domu idealnie sie sprawuje ![]() a pozatym przy opisanej pierwsze sytuacji chłopaki powiedzieli ze płyta główna jest walnieta bo Stacja dyskietek 3,5' niedziała. Okazało sie ze chłopcy nie zauwazyli ze w Biosie nie jest włączona ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
No to mamy czas na reklame ..
Oczywiście miałem na myśli "Insert" . Jak na razie nigdy się nie zawiodłem ,mam nadzieję iż tak pozostanie . jaro |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |