![]() |
Trudno, jak si***281; sko***324;czy ta obecna we***378;mie si***281; wymian***281;. W ka***380;dym razie thx za odzew.
|
Zabrakło mi gazu w butli turystycznej. Znalazłem firmę napełniającą takie butle ( KAMINO, Warszawa, Żywiecka 21a i Radziejowice, Mszczonowska 6 ). Coś strasznego- nie mogli napełnić na poczekaniu, mieli zrobić dwa dni później. Mija tydzień, ani butli, ani gazu, żadnego telefonu do mnie z informacją. A gdy ja zadzwoniłem, jakiś chamowaty facet stwierdził, że będzie mi trudno znaleźć inną firmę. Pewny siebie gość.
Nie idźcie tam! |
Napełnianie butli jest nielegalne.
Po co nabijać stare butle bez ważnej homologacji czy czegoś tam? Na stacji gdzie tankuje samochód bez problemu można kupić butlę z gazem i potem ją wymieniać. I to od dwóch różnych dostawców (tezet i amerigaz) |
No właśnie z tego, co pamiętam (ze starych dobrych czasów kempingowych :) ) butli się nie napełniało, tylko wymieniało. Swoją drogą to myślę, że dałoby się znaleźć kogoś innego (choć pewnie zależy to od miasta).
|
Moja butla jest porządna, ma sprawny zawór, dobrze ją traktuję. Nie chcę wymieniać na nie wiadomo co. Poza tym, nie jestem pewien, czy butle z małym gwintem "turystycznym" również są wymieniane.
|
Oczywiście, że butle turystyczne są wymieniane.
Jeśli masz 'porządną' butlę, to przy wymianie również poszukaj porządnej. Zawsze mają więcej, to nie robią problemów. Upierac się przy swojej butli nie ma sensu, bo co któryś rok (nie pamiętam co ile) każda butla musi być legalizowana i wtedy sam ponosisz koszt tego. Wymieniając butlę cię to nie obchodzi. |
Chyba dam sobie spokój i rzeczywiście tak będę robił.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:58. |