![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
peace 4 us ;)
Data rejestracji: 25.10.2003
![]() |
Napięcie zasilające rdzeń procka ??!!
Witam ponownie
![]() Otóż mam takie pytanie: Jak można sprawdzić czy płyta obsłuży procek, którego rdzeń powinien być zasilany napięciem 1.65V. Pruducent DFI w manualu napisał, że nie ma możliwości regulacji ręcznej napięcia, natomiast płyta sama automatycznie ustawia wartość w zakresie od 1.3 - 3.5 V.... ... i teraz jak sprawdzić jakie konkretnie wartości napięcia ma zaprogramowane płyta, które mieszczą się w wyżej podanym zakresie ![]() bo raczej napewno nie jest ciąle 1.3; 1.4; .....3.5 jak mi walnie 2.0V to taki procek pójdzie z dymem ![]() dodam jeszcze, że jest to płyta DFI PB61-ZX, chipset: 440ZX-100 AGPset, procek, który miałby na niej chodzić to PIII 700Mhz/FSB 100/1.65V więc teoretycznie płyta powinna obsłużyć, martwi mnie jedynie napięcie. Dane i recenzja płyty Ze strony producenta BIOSy ja mam Rewizje PCB D2 (BIOS) z góry thnx ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
Jeśli w instrukcji jest napisane że płyta obsłuży ten procek to go wkładaj i nie martw się o zasilanie - pójdzie automatem 8 )
ps. poczytałem tą instrukcje i powinno chodzić bez problemu ![]() Ostatnio zmieniany przez adixo : 27.09.2004 o godz. 16:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
peace 4 us ;)
![]() |
wolałbym to jakoś sprawdzić dla pewności
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Tego sie nie sprawdza. Musisz tylko popatrzec w manualu czy obsluguje dany procesor.
![]() |
#5 |
![]() ![]() |
Masz wersje D2 i w danych ze strony producenta wynika że tylko D2 lub wyższe obsłużą ten procek
Zresztą wszystko zrobisz w biosie Spoko nie spali się co najwyżej komp nie wstanie ale w twoim przypadku jeśli masz D2 nie powinno być problemów 8 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
peace 4 us ;)
![]() |
No i poszło się wszystko je...chać
![]() Chcąc zweryfikować otworzyłem obudowe i na płycie jak byk jest napisane, że jest to rev. D1 czyli dupa siadła. ![]() jedynie do PIII 600 max thnx wszystkim za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|