![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |||
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@misiozol
Cytat:
1. Mieć nakładkę Aero z siódemki, łącznie z normalnym panelem sterowania w którym jest wszystko dostępne (a nie jakieś bezsensowne rozdzielanie na Panel i Ustawienia). 2. Mieć wyłączone aktualizacje (jakiekolwiek) najlepiej wywaloną usługę Windows Update (tak mam w siódemce i wtedy wiem że się nie włączą ![]() 3. Mieć wywaloną telemetrię, jako program/usługę i firewalla który blokuje wszelkie połączenia z serwerami M$ i informuje o każdym podejrzanym połączeniu z innym serwerem żebym mógł go zablokować. Wtedy może mógłbym się zdecydować na przesiadkę. Najprawdopodobniej jednak zostanę na 7 do końca jej życia (naturalnego, nie oficjalnego). Na razie przeglądarki, klienty poczty itp. w większości wspierają siódemkę więc nie widzę sensu przesiadki. Potem najpewniej kupię używanego Maca (bo na Linuxa pewnych aplikacji niestety nie ma) a komputer zostawię jako konsolę do gier pod TV, na filmy i resztę rozrywkowych zastosowań (dzięki @Jarson za podrzucenie pomysłu) BTW, co w tej 10 jest lepszego oprócz DX12? Tak jak pisałem widzę sam regres a nie progres. Cytat:
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi z negacją/wzmocnieniem. Według mnie po prostu obieram sobie własną ścieżkę życia/rozwoju wybierajac co chcę robić a czego nie chcę. Uważam, że nie istnieje Jedyne Prawidłowe Życie którym wszyscy mają żyć. Jako że żyję w czasach nieograniczonego dostępu do wiedzy, informacji i kontaktu z ludźmi to mogę dotrzeć do ludzi którzy są inni niż moja rodzina, znajomi i mają swój sposób na życie. I jakoś nie żebrzą na dworcu żeby przeżyć. Skoro im się udało, mi też się może udać więc czemu nie spróbować? Cytat:
Tutaj się znów sprawa rozbija o wybór. Mógłbym iść na studia pod kątem opłacalności zawodu, tylko co z tego jeśli nie sprawiałby mi on żadnej przyjemności i męczyłbym się z nim codziennie? Mam wrażenie że myślisz jakobym chciał być kimś a'la Bill Gates czy coś w tym rodzaju. Natomiast ja chcę mieć swoją działalność, pracować jako freelancer w swoim zawodzie, móc się z tego utrzymać, wynając sobie mieszkanie i móc raz na jakiś czas gdzieś wyjechać dla relaksu. I takie życie mi odpowiada. Nie rozumiem, to źle mieć większe ambicje niż etat, dom na kredyt i byle do emerytury? Życie mam jedno i nie zamierzam go zmarnować na przeciętną pracę w której się kiszę i wkurviam, tylko dlatego że "tak trzeba".
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do telefonu mam specjalnie inny adres email, żeby nie był powiązany z moim adresem.
Dodatkowo mam firewalla i blokuję sobie aplikacje żeby się nie łączyły z internetem. Jedyne czego mi brakuje to starter ukraiński z bazaru albo zarejestrowany na jakiegoś Pana Kierownika spod Żabki, ale to się w przyszłości ogarnie. Nadal nie rozumiem jaki to progres, nie widzę żadnej zalety nowego systemu. Swoją drogą strasznie sie zapowiada przyszłość gdzie trzeba będzie niesamowicie kombinować żeby nie być permanentnie inwigilowanym. A ludzie mają to w dupie bo im to pasuje, lemingom ![]()
![]() |
|
|