![]() |
superrrmario : doskonale Cie rozumiem.... Zostalo poltorej godziny! :taktak:
|
za 3.5h zaczynam weekend :)
9 dni luzu w tym 2 picia (wiadomo gdzie i z kim k***a) |
zlot sie zbliza
slonko swieci :szczerb: |
On coś wiedział o zlocie?
Równy gość z niego. |
Nie marudź, na lokacie dają mniej. :szczerb:
|
dokładnie, co roku Morris robi tak samo :sciana:
|
Cytat:
|
Przy pensji 10000 PLN to nawet dużo :D
|
wujek z Ameryki dał mi ogromną podwyżkę w robocie,
całe 4,4% k***a |
Groupon na majowy wypad do Chorzowskiego Lunaparku zakupiony :-)!
"Dzisiaj z chlopakami bawimy sie po pansku, z dziewczynami mamy party w stylu high school!" |
nie bede sie wypowiadal na temat M16, bo nie mialem okazji dotychczas go uzyc niestety
natomiast z osobistych doswiadczen - doceniam prostote a tu stary dobry kalach i jego klony nie maja sobie rownych to jest bron pomyslana dla uzytkownika, a nie dla zpakowania mnostwa niepotrzebnej technologii to tak jak z bronia krotka Glock i inne pistolety - moze sa latwiejsze do rozlozenia, moze sa z wieksza iloscia bajerow, moze inne maja dodatkowe funckje... ale jak wpadnie ci bron w bloto a zycie zalezy od jego ponownego wyjecia i oddania szybkiego strzalu - prostota wygrywa |
Strzelalem z wielu broni. Fakt, na strzelnicy - w warunkach polowych mi nie wolno, bo nie mam ku temu uprawnien. Kalach jest prosty jak budowa gwozdzia, ale pocisk 7,62 mm praktycznie uniemozliwia precyzyjne strzelanie w trybie "auto" na wieksze odleglosci - jak jeden badz 2 na 30 trafi w cel na 30 to jest dobrze. 5,56 mm - pomimo ze ma teoretycznie gorsze wlasciwosci pod katem penetracji - cechuje sie wieksza kultura pracy i mniejszym odrzutem, dzieki czemu pomimo mniejszego zasiegu maksymalnego prowadzenie serii w trybie ognia ciaglego jest latwiejsze i wieksza ilosc pociskow trafia w cel. Nie oznacza to, ze jestem fanatykiem wywalania calego magazynka na raz - preferuje tryb burst (trojstrzalowa seria) ktorego niestety oryginalna "47ka" nie posiada. Nie neguje tu jednak skutecznosci wielu jego nastepcow i modyfikacji jak chocby AN-94, wersja "74s" (ktora wybitnie lubie) czy nasz swojski Beryl. No, ale piszemy o "klasyku", ktory legenda jest, ale przez ponad pol wieku jego skutecznosc bojowa mocno sie moim zdaniem zdewaluowala.
|
kałach ...super
|
Nieprecyzyjnego?
To ciągle jedna z najskuteczniejszych giwer. Prostota jej budowy i niezawodność w każdych warunkach do dzisiaj nie mieszczą się w pałach zachodnim konstruktorom broni. Postrzelałeś kiedyś z tego ruskiego ścierwa? Żeby mieć tak jednoznaczną opinię? |
Postrzelaj z M4/M16 a nigdy do tego nieprecyzyjnego ruskiego scierwa nie wrocisz :-)!
|
w koncu mialem okazje postrzelac sobie z kalacha :)
qrde, nie dziwie sie, ze to tak popularna bron |
ty zberezniku - tylko byc dmuchal i pchal... :szczerb:
|
Sprawcie sobie dmuchane.
Albo wypchane. |
hehe, moja zrobila sie tez zdecydowania bardziej przytulasinska :)
|
Obcięcie jajek u mojego kotka zaczęło działać, znowu jest mruczącym przytulakiem. :)
Nie przeszkadza mu to bić bez pazurów kastrata sąsiadów, z którym się kumpluje. ;) Morduje też myszy, ale są tylko do zabawy, nie wie że można jeść. :D |
Mnie boli noga... Na zmiane pogody chyba.
|
Proponuję wyrwać jedno i drugie :P
|
Dzięki temu przestaję myśleć o tym jak boli mnie noga!
|
W dziale "napisz coś pozytywnego" to dosyć niecodzienna informacja.
Chyba, że jesteś masochistą :) |
Ząb mnie boli :(
|
wczoraj pojwechalem do pracy... wyszedlem dzis po 19 godzinach
i pojechalem prosto do RCKiK oddac krew :szczerb: spalem 20 min ;) coz, dwa dni wolnego teraz |
Dzisiaj pierwszy raz jechałem na światłach na moim nowym rowerku wyprawowym, który ma dynamo w piaście, i tak sobie pomyślałem stając na światłach, gdy zgasła przednia lampka, że fajnie by było, gdyby był taki ficzer, żeby się ładował i świecił też na chwilowym postoju. I co się okazało? Tylna lampka ma taki ficzer, świeci się jeszcze ponad 10 minut po zatrzymaniu roweru. Nawet wyłączenie oświetlenia nic nie daje, świeci się i już. :)
|
Lepiej wozić truposzy, niż skręcać fajki!
|
truposzy znaczy wozisz,
żadna praca nie hańbi k***a |
awansowałem
trumniarka jeździ obowiązków przybyło k***a |
Ten ze slonecznikiem mi sie podoba...:rotfl:
|
Ilość załączników: 1
Nabylem sobie magnesy na lodowke. Nie moglem sie oprzec... :-P
|
Tak, idzie i pcha balkonik.
|
wiosna idzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
dokladnie... posrana choroba, gowniane samopoczucie :)
|
Cytat:
Przesrane... :-P |
Tzw. gówniany tydzień.
|
tydzien na kiblu... a w przerwach spanie
a pozytywne jest to, ze juz sie skonczylo :D |
chyba dał na tacę u księdz proboszcza :P
|
Zmotoryzowałeś katafalk? :wow:
|
silnik w trumniarce wylądował :jupi:
|
Cytat:
|
I tak dostanie :rotfl:
|
my na razie wylacznie sucha karma
i chyba na tym zostanie - skoro je i wygodniej, i taniej a w dodatku nie ma obawy ze srajde dostanie ;) |
Mój dziad żre głównie Royal Canin, ale też jakieś puszki czasami. :D
|
To chyba nastepcy moich Z-5500? Narzekal nie bedziesz...
A EPSON u mnie tez stoi :-)! |
Cytat:
a no i jeszcze sprawiłem sobie nową drukarkę fotograficzną EPSON :) |
tak, Jabra BT620s
o dziwo polaczenie z Nokia Booklet 3G jest mniej stabilne niz z Dell Vostro 1700, ktorego mialem jeszcze do niedawna a mysz Logitech V470 w ogole nie chciala wspolpracowac z Nokia i ogolenie byly problemy z Windows 7 az do wypuszczenia przez Logitech nowego SetPoint zeby bylo zabawniej producent twierdzil, ze problemu nie ma a nawet teraz polaczenie BT trzeba wymuszac recznie, bo z niewiadomych przyczyn w SetPoint nie ma przycisku wywolujacego BTwizard (a takowy jest w folderze instalacji SetPoint) a kot jakie ma sterowniki? baterie Tesco Value Poulty Cat Food :szczerb: a sterownik swiezutki, sprzed 4 miesiecy :szczerb: tyko ze koty generalnie sterowac sie nie daja - to one steruja wlascicielem :szczerb: |
nie wygrałem 35 baniek,
a więc nie przeleję po bańce na konto Jarsona i Rycha :spoko: |
A kot jakie ma sterowniki?
|
Cytat:
|
po aktualizacji wszystkiego, co sie samo nie chcialo zaktualizowac, moj kompa Nokii dogadal sie ze sluchawkami Jabry i myszka Logitecha :banan:
|
No to pochwal sie jakie :-)!
Cholera, edu z kotem, nimal z kotem... Mania jakas... |
kupiłem se nowe głośniki do kompa :)
|
Ilość załączników: 1
nowy domownik :)
od przedwczoraj :) na zdjeciu ponizej dzielnie mi pomaga na SG :) |
druci okrutnie, paulinke zawiozłem na wymianę szyby i z buta 4 km szedłem teraz grzeje sie kawą :kawa:
a brelok kogut czadowy ,sa też koty psy krowy :D |
Tobie chyba rozum zamroziło.
|
Jak mi brakuje porannych kogutów, czasy się zmieniły i nikt kur nie trzyma, jeszcze w latach 90 był mały rzut z hodowaniem tych miniaturek dla hecy, moda się skończyła, nic nie pieje. :(
Za to słońce świeci przy -10, jest całkiem fajnie, ogrzewaniem można się nie przejmować, bo było tyle czasu na oszczędzanie, że teraz można spalić. ;) |
Ej ty!
Nie bądź taki kukuryku. |
kupiłem dziś w Saturnie grający brelok kogut jest czadowy polecam :D
|
Następny jogurcik? To Ty? ;p
|
przekroczyłem dziś kolejną granicę w odchudzaniu ;) aż sobie narobiłem motywacji
37kg mniej jak do tej pory |
wlasnie wrocilem z Karpacza :szczerb:
zdjecia na FB: http://www.facebook.com/media/set/?s...3689624&type=3 :D |
Cytat:
|
przyjdzie mrozik i zamarzną ci uszczelki we drzwiach :>
|
Wreszcie umyłem samochód - po pół roku. :jupi:
Ba, teraz pójdę go nawoskować. :taktak: |
My Ciebie rowniez :-)!
|
jestem, tylko niestety na krótko, ale ciągle Was pamiętam:) mordeczki kochane
|
Ilość załączników: 3
na powitanie nowego roku rowerowa wycieczka na Kiekrz
gdzie cala zgraja ptakow moczyla kupry Załącznik 58803 coz, trzeba bylo im dotrzymac towarzystwa Załącznik 58801 a na koniec, jako, ze wczoraj o suchym pysku, noworoczny toast morsowy :) Załącznik 58802 |
Tego to nie wiem... :nie:
Ja bym chcial zobaczyc bitwe na wolno miedzy nimi! :taktak: |
Rycho Peja czy Rycho ze Szczecina :P
|
Rycho wie co sie liczy...
|
Nimal zmeznial niczym Peja ;-)))
|
anorektyka ze mnie nie robcie :rotfl:
|
Może tyle, ile mu się uda w kiblu zostawić.
Reszta to skóra i ścięgna. |
Oj mozna, mozna
|
no ile można schudnąć, ważąc 38 kilogramów, jak Nimal :>
|
Cytat:
|
Czyli Zetoxa powinien się spodziewać, ze do niego przybiegniesz? :hmm:
|
przytylem milion kilo
wiec teraz powoli proboje to zbic :) eh swiateczne obzarstwo :szczerb: |
Dzień coraz dłuższy, słoneczna wiosna, rekordowo małe zużycie gazu i drewna, 3 wigilijne pierogi właśnie jem, jakoś tę zimę zniosę. ;)
|
spedzilem fajna wigilie :) bez rodziny :) co za ulga :D
|
Sny piękne są, przebudzenia zależą.
|
Cytat:
I krecic będziecie w rękach te cygara. Za dwa dolary na miesiąc! A MY w Dubaju... |
Coś tu chyba ucieka, wolne do roboczego.
|
wolne od dzisiaj,
do 2 stycznia :spoko: |
Wolne od wczoraj. :P
Do przyszłego roku. :D |
Dziś fajrant o 14.00! Dyrektor to równy gość!
|
Kupiłem sobie poprzez Steam komplet gier z serii GTA. Niegdyś pogrywałem sporo w poszczególne części, ale do dziś na półeczce pozostały mi tylko dwie (SA, która w dodatku ma porysowaną, nie nadającą się do użytku po jakimś pożyczeniu płytkę oraz IV). Oczywiście obecnie nie mam kompletnie czasu na granie, ale miło mieć świadomość, że wreszcie ma się cały komplet. Zamierzam systematycznie wszystko przejść, od pierwszej części poczynając, co szacunkowo powinno zająć mi ok. 2 lata :P
Świetne jest to, że dostęp do gier miałem po 5-ciu minutach od decyzji o kupnie, a pierwsza część była pobrana i zainstalowana po kolejnych 10-ciu :) Nawet instalacja cześci czwartej wraz z dodatkami (łącznie ponad 30 GB) to robota na jeden wieczór. W dodatku teraz wystarczy dowolny niezbyt stary komputer z dostępem do internetu, żebym mógł w krótkim czasie mieć dostęp do tychże gier (i paru innych) oraz oczywiście zapisów ich stanów :taktak: |
moj tez nie powstal
z drugiej strony - to moze oznaczac, ze sie nie postarzalem :D |
No to mnie pocieszyłeś - bo myślałem, że to tylko ja :haha:
Dzięki za smerfastyczne życzenia :D |
Jeśli to Ciebie pocieszy, na mój też nie było półtora tygodnia temu. Tak wszystkim zalazłem za skórę. :czar:
No to wszystkiego naj. Niech Ci się smerfi. ;] |
Nie wiem czy to coś pozytywnego - ale po raz pierwszy od iluś tam lat nie powstał temat urodzinowy na temat mój i Eliasza - chyba się za bardzo zestarzeliśmy albo tradycja na forum się zmieniła hehehe :D tak czy inaczej w tym miejscu pozwolę sobie podziękować za wszelkie życzenia od forumowiczów i poproszę o niezakładanie już takiego tematu... :)
Pozdrawiam Was już jako trzydziestolatek hehehe :D |
Cytat:
|
Kopę bajtów. ;)
|
No w ustach moderatora to brzmi groźnie... ale przyznać trzeba, że przynajmniej raz w roku zaglądam na forum - tak więc lista obecności zaliczona ;) a tak bardziej serio - to szkoda, że tak rzadko mam możliwość i okazję zaglądać - ale z drugiej strony wiem, że pamiętacie o mnie i to jest miłe :)
|
Za lekceważący stosunek do innych użytkowników? :hmm:
|
Do sklepu daleko, wiatr za oknem i tak dalej :) za rok też wrócę jakby kto pytał :D a co do regulaminu - to proszę bardzo - może coś się uda znaleźć :D
|
Trzeba mu zrobić jakieś pozytywne ostrzeżenie, przeglądaj regulamin pod co podpadł!
|
Chyba nie poszedł.
Z tego, co widzę, to czeka paląc głupa :sciana: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:43. |