![]() |
lol, a ja myslalem, ze mialem awaryjny wozek
naprawi sie :D albo sie sprzeda :szczerb: |
Cytat:
|
Awaryjny wózek... Wszyscy mechanicy, z którymi rozmawiałem, mówili, że to przez instalacją LPG :-(. Chyba przestanę na tym jeździć.
Koledzy, trzymajcie kciuki, coby moja Henia zdrów była! :-( |
pare dni temu czytalem autoswiat czy jakas inna gazete motoryzacyjna
byl bardzo dlugi art o lpg w roznych typach silnikow o ewentyalnych komplikacjach na pewno numer ten dostepny jest w pewnych archiwum online jezeli chcesz sprawdzic swoja droga slyszalem pewne steiwrdzenie na temat instlacji: nie wazne czy silnik benzynowy, diesla, czy instalacja - koszt kilometra pozostaje ten sam - roznica ceny paliwa wyrownuje sie w kosztach napraw i przegladow edit: a sonda lambda? ja raz tak mialem - awaria sondy daje objawy falowania obrotow (a lpg ja uszkadza) ______________ a wracajac do tematu: Pentax oddal mi ***163;50 od ceny aparatu :D |
Na szczęście obyło się bez holowania. Samochód odpalił jak nigdy, bez pomocy gazu. Dojechałem na miejscu z jednym zgaśnięciem silnika przy redukcji biegu.
Zostawiłem, jutro po południu wstępna diagnoza, aż się boję... |
Usterkę sondy lambda powinien wychwycić komputer, a wcześniej Smartek pisał, że komputer nic nie sygnalizował.
To, normalnie bym powiedział, może być coś ze składem mieszanki biegu jałowego a raczej ilości powietrza. Nie wiem jak w tym typie, ale tam przy przepustnicy dało się to regulować wkrętem w jakimś tam małym zakresie i dawało odczuwalny skutek w zrywności silnika i właśnie równomierności pracy na wolnych obrotach. Przy okazji miało pewnie i wpływ na skład spalin... Może też gdzieś łapać fałszywe powietrze - szukanie tego, to sztuka sama w sobie. Wężyków itp pierdółek jest tam masa... U ciebie, jak to ma jeszcze gaz, to nie wiem - może właśnie coś i instalacją gazową :hmm: Najważniejsze, żeby się nie okazało, że to czujnik położenia przepustnicy lub sama przepustnica......bo czujnika jako częsci zamiennej oddzielnie nie było, a w komplecie z przepustnicą kosztował ok 3k PLN :O Teraz może da to się kupić gdzieś na szrotach. Jednak tego typu sprawy powinien wyłapywać i sygnalizować komputer, więc raczej nie ma co straszyć. |
wracajac do tematu:
telefon przezyl kolejna wymiane softu w zasadzie dwie, bo pierwszy z wgranych romow mi nie przypadl do gustu |
nowy avatarek
:piwo: - trzeba to opić :) |
No to pijmy! :kolejka:
|
:piwo:
wczoraj wielka wyzerka pizzowa ledwo sie ruszac moge... :D |
Mam sześć złotych. Jest pięknie!
|
Sześć złotych zębów? :szczerb: Czy sześć PLN? (peelenów)
|
Mam papierosy i zapalniczkę. :spoko:
|
Włączyli forum...
Na chwilę? Nie wiem, czy najpierw to opić czy najpierw opalić...a jednego i drugiego mogę nie zdążyć. :hmm: |
Forum nie ma i nie będzie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:07. |