Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

ArnoldBoczek 09.10.2023 12:52

Najgorsze jest to, jak trafisz na gościa, który zna się na farmacji, dietetyce, profilowaniu behawioralnym, produkcji akumulatorów litowych, oraz o tym, że ludzie nie wylądowali na Księżycu, bo to Stanley Kubrick to nakręcił, a skąd to wiadomo, bo mógł.

Spróbuj z takim gościem merytorycznie pogadać. Skarpetka na lewą stronę.

ArnoldBoczek 09.10.2023 12:53

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1463409)
Ostatnio nie da się opędzić od osób, które nadają w tematach, o których tu nie rozmawiamy. Jednak nie o same tematy mi tu chodzi, ale obserwuję rozkwit sposobów na sprowadzanie każdej możliwej rozmowy/dyskusji do tychże. k***a

Weź się napij, bo ci szkodzi niepicie. :szczerb:

Jarson 09.10.2023 12:55

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1463409)
Ostatnio nie da się opędzić od osób, które nadają w tematach, o których tu nie rozmawiamy. Jednak nie o same tematy mi tu chodzi, ale obserwuję rozkwit sposobów na sprowadzanie każdej możliwej rozmowy/dyskusji do tychże. k***a

... przy jednoczesnym całkowitym brakiem zainteresowania każdym innym tematem ;) No a jeśli od pierwszej sekundy spotkania szuka się pretekstu, żeby zacząć o swoim, to się taki pretekst znajdzie, choćby i na siłę, średnio po jakichś 14,2 sekundach od początku konwersacji :fiu:

Osobiście nie lubię nawet typowego w Polsce przynajmniej w moich okolicach namawiania do jedzenia przez gospodarzy podczas spotkań towarzyskich (nie mam na myśli zwykłej zachęty, a siedzenia nad gościem: "ale zjedz, śmiało, nie krępuj się" itd.) Kiedyś za granicą podczas spotkania byłem aż zdziwiony że tego nie ma i myślałem, czy jeść, czy nie jeść, bo stoi, ale nikt nie namawia :P I teraz tłumacz się, że może jesteś na diecie, albo nie możesz czegoś jeść ze względu na uczulenie, wegetarianizm, weganizm albo dlatego, że nie znosimy jakiegoś dania.

Z rozmowami jest podobnie, możemy jakiegoś tematu mieć dość, możemy się nie znać, albo mieć swoje poglądy ale nie chcieć wikłać się w dwugodzinną bezsensowną batalię na argumenty i odczucia, po której nikt nie będzie o włos przekonany do racji drugiej osoby. Ta druga osoba ma prawo w myśli nazwać nas durniami (Bogiem a prawdą może być w tym werdykcie druga po nas), ale miło by było gdyby tę opinię zostawiła dla siebie, skoro myśmy swojej również nie wygłosili :D

ArnoldBoczek 09.10.2023 13:01

Dobra, to ja napiszę coś na temat, mam w komputerze napęd DVD, jaki, nie wiem, ale mam. Ciekawe, co?

Jarson 09.10.2023 13:30

Ba! Teraz nie będę myślał o niczym innym tylko o tym, co to za model może być!

grzeniu 09.10.2023 13:49

Ale jakie to ma znaczenie? Bo - jeśli nie działa, to nieważne jaki on, jeśli zaś działa to podobnie. :taktak:
Też mam taki i też nie wiem. Uznałem, że ta wiedza nie jest warta poświęcenia pewnego wysiłku manualno-intelektualnego.

ArnoldBoczek 09.10.2023 16:12

Nie wiem, czy mój działa, bo nie sprawdzałem, więc jest to najwięcej warta wiedza bezużyteczna.

A z pozytywów, to właśnie najadłem się chyba ostatniej żółtej fasolki szparagowej w tym roku, trochę włókien było, ale jaki smak! :serdusz:

KaiQ 10.10.2023 22:09

taktu zaglądam i widzę Wasze wypociny z ostatniego tygodnia... i Was jeszcze bardziej lubię, aż mi w gardle zaschło.

ArnoldBoczek 10.10.2023 22:32

Ogólnie jest dobrze jak zwykle, dzisiaj nawet kierownik o 19:05 powiedział, chłopaki piszcie dwudziestą. Na pierwszą lokację przyjechaliśmy zjeść śniadanie, jak się ułożyło, to pojechaliśmy od razu na drugą, Ciasteczko Wilanów, złapałem swoim długim cygarem miejsce dla światełka, a później trzeba było tylko pilnować, że jak nas służby napadną, za stanie na B-36 + T-24, czyli zakaz zatrzymywania z holowaniem, to trzeba alarm podnieść i robimy odwrót. Oczywiście pozytyw był taki, że nie doszło do tego. :)

EmilWojciech 08.11.2023 17:50

za dwa dni będzie piątek :D

joujoujou 11.11.2023 18:34

Dziewczyny i chłopaki, oczy do góry dziś wieczorem. Zapowiadane jest kp6+, istnieje więc spora szansa na zorzę polarną, przynajmniej na północy kraju.

https://i.postimg.cc/7Ydvf9Ww/kpi.png

ArnoldBoczek 12.11.2023 19:50

O, do czego idzie! Krowy bedo sie źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili! Chłop z chłopem spać będzie, baba z babo, wilki latać, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, zajdzie na wschodzie!

misiozol 12.11.2023 21:40

lol2.

grzeniu 12.11.2023 22:23

Jaja jak berety?

Wentland12 22.11.2023 09:53

Cytat:

Napisany przez ArnoldBoczek (Post 1463413)
Dobra, to ja napiszę coś na temat, mam w komputerze napęd DVD, jaki, nie wiem, ale mam. Ciekawe, co?

Wybitnie ciekawe kolego :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:57.