![]() |
Cytat:
Tak niestety nie jest, są trzy możliwości: internet, telefon i rachmistrze. Przeznaczyli tyle kasy i tyle wykorzystają. Myślisz, że jak się spiszesz przez neta to kasa w GUS zostanie? Jak rachmistrz tego nie dostanie to dostanie sekretarz gminny i wyżej postawieni w GUS jako premię. Tak było na PSR i tak będzie teraz. Napisałem tylko, że na prawdę szanuje robotę tych ludzi co się podjęli tego i skoro tak wyglądają możliwości spisu to niech zarobią jak najwięcej, bo to ciężka robota. Oni przynajmniej dostają za to co zrobią, a nie jak reszta, która siedzi na stołku w GBS albo GUS. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uważam jednak, że jeżeli istnieje alternatywa to powinniśmy z niej korzystać. Cytat:
Przechodząc do meritum. W przyszłości fajnie by było jako uwierzytelnienie wykorzystywać dowody(wbudowany klucz prywatny podpisany urzędem certyfikacyjnym i robiący za podpis elektroniczny). I to bezpieczne i wygodne. |
Cytat:
Cytat:
Podsumowując, ciężko było, ale z paniami, które się zaangażowały jakoś to przeszło. Dodam, że w GBS nie pracują 3 osoby, a tyle właśnie coś robiło (oprócz rachmistrzów). To wszystko jest źle skonstruowane, zaczynając od systemu informatycznego, po system wynagrodzeń za spis. |
Spisałem się przez Internet. Spis był rozszerzony. Niestety okazało się,że od 1-11 lipca jest spis kontrolny i zaczynają wydzwaniać. Upewniłem się na infolinii, że ankieterzy będą wydzwaniać do wybranych osób.
|
Cytat:
|
PESEL, kto jeszcze nie zna naszego peselu?
|
edu, nie wiem czy wiesz, ale pewnie wiesz...
w szkolnictwie chcą zrobić bazę informacyjną o dzieciakach, i będzie to się ciągnąć za nimi jak smród w gaciach od przedszkola aż do studiów czy jakoś tak systemy niby "niepołączone" i "w dobrych celach" - ale my to już znamy... w następnej szkole będą znać wszystkie brudy ze szkoły poprzedniej (aż w nadmiarze) - takie szufladkowanie... Sam pamiętam jak się cieszyłem, że skończyłem powaloną podstawówkę i zmieniłem szkołę... od razu mi się oceny polepszyły bez wysiłku specjalnego, oraz lepsza atmosfera ... ja Ci gadam, szufladki, szufladki. Coś też brzdąkano o zamykaniu ludziom drogi na studia (jakaś forma tego była), ale szczegółów nie pamiętam. Za dużo ludzi myśli, za mało robi ! Taka jest *ich* dewiza, z mądrymi jest zawsze problem... Nie da się tu ukryć winy PR'owców i reklamy - bo to biznes, nakręcają ludzi na hasełka: "już dziś zapisz się na filozofię! Bo to kierunek przyszłości blablabla" no i potem jest pasztet, gościu wie COŚ mało przydatnego pracodawcom, a wiedzy praktycznej brak, no i przekwalifikowanie gotowe. |
Będzie dobrze, będzie jedynie słuszna partia i jej studenci, reszta niech spływa na rolnicze roboty do Holandii.
Nie będzie żadnych konfliktów. |
w Holandii nas nie chcą, nie słyszałeś miejscowego posła do PE :'(
|
Nigdzie nas nie chcą, ale my będziemy się podlizywać.
|
Przyrównali nas do żebraków z R... :P pięknie.
|
Ja się spisałam na medal
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24. |