Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

Lukash 18.01.2006 16:37

komunsita w realiach dzisejszych w Polsce to czlowiek ktory chcial by polaczenia Polski z Rosja:)

Banana Coctail 18.01.2006 16:34

Moze jeszcze dyskalkulie?

joujoujou 18.01.2006 16:26

Fajna dyskusja, dołącz jeszcze dysleksję i arachnofobię. :haha: ^_^

Banana Coctail 18.01.2006 16:02

Komunista jest socjalista ale socjalista nie musi byc komunista. Komunista dazy do komunizmu przez socjalizm, a socjalista dazy do socjalizmu. Kazdy z nich moze zrobic cos dobrego do panstwa. Moze istniec narodowy-socjalista (nazista), mimo ze narodowy tez jest socjalista ale nie pelni zalozen marksizmu lub pogladow rewizjonistow, przez co nie jest pelnym socjalista.
Lewak to czlowiek gloszacy poglady skrajnie lewicowe do takich mozna zaliczyc nastepujace:
* komunizm
* leninizm
* maoizm
* trockizm
* stalinizm
* anarchokomunizm
* anarchosyndykalizm
* anarchokolektywizm
Wszystkie powyzsze mowia o pewnym typie ustroju panstwa. Nie liczac tych co zaczynaja sie na "anaracho-" mozna zaliczyc do komunizmu. Podstawa komunizmu to marksizm (teorytyczna), praktyczna to leninizm i stalinizm. Zalozenia Marksa bylyby jedynie sluszne gdyby ludzie nie byli chciwi i przebiegli, a uczciwi i pracowicie i wiedzieli, ze to co dostaja jest owocem wysilku ich samych i wielu innych.

pops 17.01.2006 20:21

Lewak ???

legion 17.01.2006 20:06

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@legion uwazasz, ze komunista nie moze zrobic niczego dobrego dla Polski?

zacznijmy od tego ze niema prawdziwych komunistow chyba mylisz ze Lenin nim byl to super tylko zyc w takim kraju i czekac az bedzie pieknie wszystcy beda sie cieszyc z zycja w kolektywie :) no i prosze do czego panowie komunisci doprowadzili jaki teraz ladnie mamy w kraju :)
Cytat:

Ciekawe. Kazdy lewak jest zlym czlowiekiem?

tak bo nie ma prawdziwych lewakow i nigdy nie bedzie :D wystarczy zobaczyc co sie dzialo w przeszlosci i wskaz mi dobrego lewaka ? tylko nie mow ze to Urban :D

Cytat:

no wiesz nie kazdy socjalista czy lewak to komunista chyba mylisz pojecja

No niewiem czy ty czytasz sam siebie patrz co napisales:
"przynajmniej dla mnie, komunista tez moze duzo dobrego dla panstwa zrobic."
wiec teraz nie mieszaj pojec napisales o komunistach ze moga zrobic cos dobrego dla panstwa a teraz wlanczasz w to socjalistow niewiem dziwne masz pojecja no to w koncu socjalisci moga zrobic cos dobrego czy komunisci dla panstwa ?
Cytat:

Daj sobie siana z czytaniem tego czego nie napisalem - do szukania schowanych znaczen jest cos takiego jak interpretacja wierszy.

no wlasnie dlatego interpretuje to siano ktore z butow ci wyszlo :D
Cytat:

Co pisze, pisze tak aby bylo zrozumiale i jasne, a nie zagmatwane i z jakimis podtekstami i polem do zbednej interpetacji. To nie byl wiersz, wiec czytaj jak jest napisane i nie obrazaj mnie.

No dla ciebie napewno jest to zrozumiale :blee: i gdzie ja cie obrazilem moze inaczej obrazilem twoje poglady :D

Banana Coctail 17.01.2006 18:14

@legion uwazasz, ze komunista nie moze zrobic niczego dobrego dla Polski? Ciekawe. Kazdy lewak jest zlym czlowiekiem? (pytanie retoryczne, zebys nie nadintepretowal i odpowiadal). Daj sobie siana z czytaniem tego czego nie napisalem - do szukania schowanych znaczen jest cos takiego jak interpretacja wierszy. Co pisze, pisze tak aby bylo zrozumiale i jasne, a nie zagmatwane i z jakimis podtekstami i polem do zbednej interpetacji. To nie byl wiersz, wiec czytaj jak jest napisane i nie obrazaj mnie.

legion 17.01.2006 18:08

Cytat:

@legion naucz sie czytac. Moze zrobic a zrobil to znaczna roznica.

Ale wlasnie ciebie sie czyta miedzy wierszami i nie trzeba sie uczyc czytac by to zrozumiec a przy twojim mniemaniu oraz swiatopogladzie to "moze" byc stwierdzenie bo kazdy wie jakie masz poglady oraz jak je przectawiasz a o utopi niemasz co marzyc :D

Banana Coctail 17.01.2006 17:48

@legion naucz sie czytac. Moze zrobic a zrobil to znaczna roznica.

legion 17.01.2006 12:55

Cytat:

przynajmniej dla mnie, komunista tez moze duzo dobrego dla panstwa zrobic.
@legion zalezy jeszcze kogo nazywasz komunista - autentycznego czlonka PZPRu lub KPP czy tez po prostu czlowieka o lewicowych pogladach.

no to wlasnie dobrze napisales komunista w Polsce to juz wiadomo o co chodzi wskaz mi moze takiego ktory zrobil cos dobrego dla Polski bo ja takiego nie widzialem i nie widze nawet po przemalowaniu sie na lewicowca demokratycznego :D

ed hunter 16.01.2006 22:58

Cytat:

Napisany przez Lukash
Po ogłoszeniu, że PiS wchodzi w koalicję z PSL i Samoobroną, "Fakt" zorganizował konkurs, w którym można wygrać 50 tys. biletów lotniczych.

cholera - te bilety to dla nosicieli aksamitnych kapeluszy? ;) :P

Lukash 16.01.2006 22:41

Po ogłoszeniu, że PiS wchodzi w koalicję z PSL i Samoobroną, "Fakt" zorganizował konkurs, w którym można wygrać 50 tys. biletów lotniczych.

ed hunter 16.01.2006 19:38

kto wierzy w UFO? :>

Banana Coctail 16.01.2006 17:30

Jezeli tak chcecie moge przytoczyc artykul FiM dot. zagadnienia ojca Kaczynskich. Poza tym: rozstrzasanie dosc odleglej przeszlosci (ponad 25 lat) nie ma wiekszego sensu - przynajmniej dla mnie, komunista tez moze duzo dobrego dla panstwa zrobic.
@legion zalezy jeszcze kogo nazywasz komunista - autentycznego czlonka PZPRu lub KPP czy tez po prostu czlowieka o lewicowych pogladach.

pops 16.01.2006 16:38

Cytat:

Napisany przez ed hunter
...Że ojciec Kaczyńskich był komunistą??? a tam, przecież to było tylko pytanie, ale kto o tym jeszcze pamięta ???

dla mnie to jego ojciec może być nawet kobietą.
myślę, że zbyt głęboko analizujesz coś co nawet nie jest warte przeczytania :D
tak wiem, ja też tam troche napisałem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:54.