Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Neostrada w Dialogu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-dialogu-31476/)

woitas 18.02.2004 21:49

Cytat:

tepsa ma stary - dialog nie ma wcale... tak tez to mozna ujac

faktem jest to ze do konca roku 2005 dialog planuje UWAGA 6800 przylaczen uzytkownikow uslugi neostrada-dialog...

dobrze widzicie - nie 68tys - tylko 6.8tys - glownie na terenie wroclawia i jeszcze 2 innych miast gdzie ma jakotakie widoki na duza liczbe klientow pozwalajaca oplatami instalacyjnymi pokryc niemale koszty wdrazania inwestycji
he? :o :P

-Sid-The-Rat=> 18.02.2004 20:52

tepsa ma stary - dialog nie ma wcale... tak tez to mozna ujac

faktem jest to ze do konca roku 2005 dialog planuje UWAGA 6800 przylaczen uzytkownikow uslugi neostrada-dialog...

dobrze widzicie - nie 68tys - tylko 6.8tys - glownie na terenie wroclawia i jeszcze 2 innych miast gdzie ma jakotakie widoki na duza liczbe klientow pozwalajaca oplatami instalacyjnymi pokryc niemale koszty wdrazania inwestycji

esem 18.02.2004 19:52

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Hehe, zeby nie mowic pokaszance i innych wyrobach, informacje taka uzyskalem od kolegi ktory pracuje w TPSA zajmuje sie kontraktami itp. sprawami. Dialog kiedys dzierzawil od TPSA ale to bylo kilka lat temu. Teraz maja wlasna siec i wlasne lacza, zreszta punkt dostepowy do neta maja w niemczech.

Też tak myślę. Sprzęt (TP SA) i możliwości z tego wynikające to muzeum (techniki). 8)

ThanatoS 18.02.2004 19:47

Cytat:

Napisany przez kraluk
Coś Ci się pokaszaniło. Dialog dzierżawi łącza od Telepsy. I to do tego większość łącz... A tak poza tym, Dialog jest bankrutem, skąd miałby kase na nowe łącza dsl'a??? Taki sprzęcik sporo kosztuje (chodzi mi o sprzęt na centrali), znam się na tym trochę;)

Hehe, zeby nie mowic pokaszance i innych wyrobach, informacje taka uzyskalem od kolegi ktory pracuje w TPSA zajmuje sie kontraktami itp. sprawami. Dialog kiedys dzierzawil od TPSA ale to bylo kilka lat temu. Teraz maja wlasna siec i wlasne lacza, zreszta punkt dostepowy do neta maja w niemczech.

esem 18.02.2004 19:35

Cytat:

Napisany przez kraluk
Coś Ci się pokaszaniło. Dialog dzierżawi łącza od Telepsy. I to do tego większość łącz... A tak poza tym, Dialog jest bankrutem, skąd miałby kase na nowe łącza dsl'a??? Taki sprzęcik sporo kosztuje (chodzi mi o sprzęt na centrali), znam się na tym trochę;)

Dialog jest bardzo młody - więc sprzęt ma relatywnie też bardzo świeży.
Nie można być bankrutem mając taki obrót jak ma Dialog. Zysk jest pojęciem wtórnym, czysto księgowym i tak naprawdę dla... akcjonariuszy i USów. Nikt zdrowy na ciele i umyśle nie odważy się ogłosić upadłości firmy z takimi obrotami.
Bardziej mnie interesują opinie użytkowników Neostrady w Dialogu niż dywagacje nt. kto od kogo dzierżawi łącza i za ile. 8)

kraluk 18.02.2004 19:28

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
No niby fakt tylko ze TPSA czesc lacz wydzierzawia od Dialogu.

woitas 18.02.2004 01:06

Cytat:

Napisany przez ThanatoS

he? :o :P

ThanatoS 17.02.2004 22:42

kraluk 17.02.2004 20:32

Pss... Z tego co wiem to łącze 1 mbit chodzi wolniej od neo 521!!! Nie wiem czym tu się zachwycać, Dialog nie ma prawie żadnej sieci szkieletowej. I tak rozpłynęły się ponownie marzenia Polaków o tanim, szybkim internecie...

-Sid-The-Rat=> 17.02.2004 19:31

uwazam ze bedzie to bardzo srednio smigalo - dialog nie ma i w najblizszym czasie nie bedzie mial infrastruktury takiej zeby mogl zaoferowac 1mbit duzej grupie klientow indywidualnych - bo po prostu z 1mbit zrobi sie efektywnie 100kb

pozatym nie wiem czy pamietacie ale ta usluga miala ruszyc rok temu i nic z tego nie wyszlo

ja naturalnie popieram to, sam bym skorzystal gdybym mogl - ale nie radze sie nastawiac optymistycznie - dialog pomimo umozenia prawie 700mln zlotych oplat ciagle ma powazne klopoty finansowe

Remix 17.02.2004 19:26

Witam!

no wyglada bardzo smakowicie :)

jestem w stanie pokusic sie na ta pierwsza propozycje 1Mb/265kb /s
156zl miesiecznie to niewiele wiecej niz place teraz :)

ale 1Mb tylko dla siebie to mi sie podoba, chodziaz nie moge zlego slowa powiedziec o Neo+, bo tez mam tylko dla siebie :)

moj znajomy ma Dialog i chyba sie pokusi o to lacze... poczekam i zobacze, jak to bedzie smigalo... jak super, to moze przejde do Dialogu :)

esem 17.02.2004 18:57

Neostrada w Dialogu

Czy ktoś już korzysta z tej usługi? http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=58
Cena w porównaniu do Neostrady w TPSA wydaje się być atrakcyjna. 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34.