![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Neostrada - instalacji i czas oczekiwania
Witam,
Zamowilem sobie Neostrade na probe i mam juz w domu wszystko, co potrzebne do instalacji. Rzucilem okiem na instrukcje i zainstalowalem cala te aplikacje dolaczona z modemem, nastepnie podlaczylem odpowiednio same urzadzenie i probowalem polaczyc sie z internetem, aby przeprowadzic rejestracje. Naturalnie nie udalo mi sie polaczyc i w zwiazku z tym mam kilka pytan do osob, ktore juz sa po przeprawie z instalacja tej uslugi. 1) W instrukcji czy umowie napisane jest, ze TP ma 3 dni na uaktywnienie uslugi. Czy te trzy dni liczy sie od momentu odebrania sprzetu z siedziby, czy od momentu rejestracji on-line. Teoretycznie to drugie jest niemozliwe, bo przeciez bez aktywacji nie moge sie polaczyc, ale nie takie juz rzeczy widzialem w TP ![]() 2) Zainstalowalem po raz pierwszy te aplikacje dolaczona z urzadzeniem, poniewaz chcialem zrobic wszystko wedlug instrukcji, ale juz widze, ze zrobilem to po raz ostatni (zmiany w ulubionych, dodatkowe programy, glupi napis: Neostrada wita w Internecie i inne takie to jak dla mnie zbyt wiele szczescia). Czy mozna korzystac z Neostrady bez instalacji aplikacji dostepowej? 3) W komplecie dolaczone byly filtry przeciwzakloceniowe i wyrazne zalecenie, zeby wszystkie telefony podlaczyc przez nie. Jest to dla mnie dosc klopotliwe, czy jest to rzeczywiscie konieczne, czy usluga dobrze dziala i bez tego? 4) To juz pytanie bardziej komputerowe - otoz cala ta aplikacja dodala mi trzy niepotrzebne ikonki w pasku zadan kolo zegarka. Denerwuja mnie one, jeszcze na jedna nie zwrocilbym uwagi, ale trzy to zdecydowanie za duzo. Zwlaszcza, ze ikonka: Odinstalowanie urzadzenia naprawde nie jest mi potrzebna. Potrafie to zrobic bez jej uzycia. Pytanie brzmi, czy mozna sie ich jakos pozbyc i jesli tak (bo ze sie da to jestem pewien, ale to juz bardziej zaawansowane funkcje systemowe), to w jaki sposob? Najbardziej zalezy mi na odpowiedzi na pierwsze pytanie. Dzisiaj mijaja trzy dni od momentu odebrania urzadzenia i dalej nie moge sie polaczyc, wiec moze jednak cos zle zrobilem przy instalacji. Szkoda mi tracic kolejne dni z testowego miesiaca, bo nie jestem jeszcze pewien, czy zdecyduje sie na kolejne. Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Hm - jestem pewny w zasadzie tylko jednego. JAk nie zalozysz filtrow to po odebraniu telefonu NEO sie rozlaczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A wlasnie, mam jeszcze jedna watpliwosc. Zawsze uwazalem za oczywiste, ze Neostrada swoja droga, a telefon swoja, czyli serfujac po internecie moge rozmawiac rowniez przez telefon. Wlasciwie to dalej tak mysle, ale po podlaczeniu telefonu i modemu do tego samego gniazdka nabralem pewnych watpliwosci. Jak w koncu jest?
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Dzieki za odpowiedzi, na pewno sie przydadza
![]() Problem jedynie w tym, ze ja jeszcze jestem krok wczesniej i na razie w zwiazku z tym mam watpliwosci. Otoz ja w ogole nie moge polaczyc sie z internetem za pomoca tego modemu. I w zwiazku z tym zastanawiam sie, czy: a) ja cos zle podlaczylem i modem nie jest w ogole dobrze podlaczony do linii telefonicznej (taki pojawia sie komunikat) b) tpsa nie aktywowala u siebie uslugi, co uniemozliwia mi polaczenie sie z internetem Jesli odpowiedz a jest prawidlowa, a tak zaczynam podejrzewac, to jutro bede sie jeszcze tym bawil i zainstaluje wszystko od nowa, ale jesli to wina tepsy, to szkoda mi tracic czas i po prostu do nich zadzwonie (co tez niestety jest strata i to duza czasu - ostatnio czekalem ponad godzine, tylko wlaczylem sobie glosnik w telefonie i sluchalem muzyczki, na szczescie nienajgorszej ![]()
![]() |
#6 | |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
Teraz ładnie wszystko działa - padaczki od 30 września zauważyłem dwie: jedna kilkugodzinna i druga chwilowa. Miłego dnia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Cytat:
A mianowicie, miałęm się zapytać: Dlaczego, czasami mój modem od neo się wyłącza? Widac, że chyba dobrze zrozumialem i chyba znalazłęm odpowiedz. Moje filtry dokłądnie nie łączą, jak ktoś przesunie telefon na stole to brakuje sygnalu. Zapewne coś tam nie łączy. Jak ktoś zadzwoni, to neo sie rozłącza. Proste. Denerwuje mnie to, bo zostawiam kompa włączonego by ssał..... P.s fajna rybka ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
no pewnie ze mozesz gadac i klikac po stronkach!
No problem! Ja podlaczylem wszystko elegancko polaczylem sie 1 raz przez Aplikacje TPSA i rejestracja byla ale nie moglem sie zarejetrowac bo mnie nie aktywowali! A korzystac mozna.Zalezy jaki masz sys:jak masz xp to ma juz wbudowany protokol.Wystarczy utworzyc nowe polaczenie (szerokopasmowe) a inne systemy to juz www.neostrada.info
![]() |
#9 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() ![]() |
W prakrtyce TePSA ma 2 tygodnie do włączenie Neo+.
Można korzystać bez tej aplikacji, ja tak robię. Musisz zrobić połączenie przy pomocy programu "SpeedTouch Dial-up". Jeśli masz modem Alcatela (Thomsona). A jak to zrobisz to możesz aplikacje TePsy odinstalować. Co do tego napisu "Neostrada...", użyj Windows Configurator. Ma taką opcje, że możesz tam wszystko wpisać. Dołączam go do postu. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
...niepoprawny marzyciel.
![]() |
UPDATE:
tak jest!Zobaczylem wypowiedz surff`a i rzeczywiscie tak jak on mowi.Sam mam jako numer * HEHE.Dawno nie robilem formata i nie ustawialem jeszcze raz polaczenia!.Sorka za wprowadzenie w blad!
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 16.11.2003 o godz. 19:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
numer telefonu ustawiasz '0' (centrala)
pamietaj ze login w systemie tepsy to login@neostrada.pl a nie samo login - ja pare godzin bezskutecznie z tym walczylem
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
Miłego dnia PS. Dziś dostałem fakturę za modem Sagem. Teraz jak to zapłacić: osobno czy też przyjdzie z rachunkiem za telefon? Pewnie wtedy też będzie kwota za abonament. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|