![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Neostrada a Neostrada+ ?
Jak w temacie, czym sie roznia? Mam SDI i bardziej by sie oplacalo prejsc na zywkla neo, bo za 1zl, zas na neo+ juz drozej, bo cos ok. 200zl..., a na miesiac placi sie w obu porownywalnie, chyba 8zl roznicy
![]() Prosze o wyjasnienie pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Zwykła neo ma stałe IP abonament chyba coś koło 300 zł, można dzielić łącze poza lokal.
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
I wyciaga 256/64 kbps jesli mnie pamiec nie myli.
![]() |
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie wiem czy mozesz wogole jeszcze zaloyzc neo
![]() bo neo i neo+ to ten sam sprzet - a klientow na na neo+ jest wielu neo mialem przez 7 miesiecy - stale ip, 256/64, dzialalo ladnie neo+ mam teraz - 512/128 (w teorii - u mnie jakby wiecej, a ci co maja modemy lucenta maja podnoszone do 600/160), ip dynamiczne - ale to roznie bywa - raz jest stale rpzez miesiac - a raz sie zmienia przy resecie wydaje mi sie ze abonament nowej neo jest nizszy niz starszej - wszystko robione po to to zeby kupowac nowa koszt przesiadki z SDI to chyba 250 zeta - ale tu slabo kojaze - nigdy nie maielm sdi i nie patrzylem na te liczbe tyle polecam neo+
![]() |
![]() |
#5 | |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
A z tym podziałem łącza poza lokal to jest dobra sprawa dla sieci osiedlowych. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
przesiadka z SDI na Neo+ kosztuje 159zl (z VAT). Ja mam modem Lucent'a i musze powiedziec, ze transfer przy sciaganiu staly to ~64KB, ale momentami osiaga 68KB! jak jest dobry serwer, to nie schodzi ponizej 60KB UPDATE!!! oto najnowsze informacje ze zrodla: http://www.telekomunikacja.pl/intern.../promocja_sdi/ Migracja z SDI do Neostrady Plus 1,07 zł (z VAT) VAT na usługi internetowe wynosi 7%
Pozdrawiam Remix aka Wielki M Ostatnio zmieniany przez remix : 11.06.2003 o godz. 16:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
) Jednak o ile się nie mylę w promocji dostajesz zestaw z serii "zrób to sam" (modem, filtry i jakieś inne pierdoły), ale to może nawet i lepiej:-)
primum non nocere Ostatnio zmieniany przez surff : 11.06.2003 o godz. 17:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ramblings of a Madman
![]() |
![]() |
#9 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
StaraMiedza Minus
Cytat:
@Sid, z tym transferem to tepsa gdzieś się do tego przyznaje? Masz wogóle jakieś ciekawe info na ten temat? Ciągle mi się nie chce, ale mój Lucent ma wejście diagnostyczne i zastanawiam się, czy czegoś by się nie dało od tej strony wycisnąć. Za czasów modemów na dialdupy, okazywało się, że można co nieco z modemem pokombinowac.... IP neostrady: rzadko zmienia się, zazwyczaj po awariach |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
bonusow nie mam - i kombinacja z modemem nic nie pomoze - ramy ustala sie na poziomie routera dostepowego - czyli na centrali - u mnie cos przekombinowali i zostawili mi wiecej - srenio idzie 70-78kb a nie 64... - ale moja historia bojow z ta usluga jest dluga - przez w sumie miesiac nic mi nie dzialalo, potem przez 2 tyg nie mialem ZADNYCH ograniczen! - a potem zrobilo sie to co jest teraz - czyli sporo weicej niz normalne 512 - naturalnie nie narzekam
![]() a z modemem bym tak czy siak nie kombinowal co do lucentow i ich tranferu - nie wiem gdzie - bo mam siemensa - ale ludzie o tym dosc czesto pisza - wiec pewnie tak
![]() |
![]() |
#11 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chlopaki, cos pokrecone?! To 1zl przejscie na NEO kosztuje!! A nie NEO+, a i do tego dlaczego jest napisane na stronie neostrady, ze NEO wyciaga 512 kbit/s a wy mowicie ze 2xx/... czy cos ok.? I co wkoncu z IP? Na stronie TP S.A (
![]() ![]() A najgorsze jest to, ze roznica w abonamencie za NEO od NEO+ wynosi 8 zl :/ ?, wiec pytam o roznice, a nie ktora lepsza... pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
stara neo ma 256
nowa 512 - czytaj uwaznie podstawowe pytanie ktore ci powinno interesowac - to to czy mozesz sobie wogole neo (nie plus) zalozyc...
![]() |
![]() |
#13 |
Ramblings of a Madman
![]() |
Od 9 czerwca br. mozna juz tylko Neostradę ( bez plus) nabyć - dostaje się wtedy modem Sagem Fast800 USB (słyszałem , że strasznie badziewny, wypluwa drivery, zrywa połaczenia) do samodzielnego montażu. Z czasem podobno ma być jeszcze wybór między modemami ethernetowymi,a USB, ale tego na pewno nie wiem.
Z tą 1zł to też mały przekręt, owszem przejście z SDI na NEO tyle własnie kosztuje , jednak ciągle musimy zapłacić 200 zł za wcześniej wspomniany modem.
![]() |
|
|