![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Redakcja
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
Neostrada, Sagem za 99zł, dzielenie
Witam,
Mam zamiar zaopatrzyć się w Neo... Jedną z możliwości podzielenia neostrady jest wykorzystanie "udostepniania połączenia internetowego" w windows. Z racji ze na początek chcę po najniższych kosztach udostępnić neo dla kompa żony to chciałem właśnie to zrobić w taki sposób... na razie. Wczoraj kolega powiedział mi że korzystając z modemu Sagem tpsa (ten za 99 zł) nie będę miał możliwości podzielenia neostrady przez "udostepniania połączenia internetowego" Windows. Podobno jest jakaś blokada programowa .... jednak kumpel nie jest pewny. Czy ktoś wie coś na ten temat - czy ktos potrafi to potwierdzic lub zdementować ... ? Dzięki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam tak podzielone przez SAGEMA i wszystko gra ok.. wiec qmpel cos kitowal
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Redakcja
![]() |
ok, dzieki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Redakcja
![]() |
Spoko z podziałem pasma to juz sobie poradzę
![]() a poza tym to moja żona jest będzie drugim userem - dogadam się jakby nawet... Regardz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ipeki do konfiguracji ofkorz umiesz wpisac? Tak zeby dzialalo? W razie problemow pisz to Ci pomoge
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Redakcja
![]() |
spoko cała reszta konfiguracji to mały problem, nie jedną sieć juz konfigurowałem ... z tym tylko że Neo to jeszcze z bliska nie widziałem - i stad te pytanie.
Ale dzięki wielkie za wszystko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Redakcja
![]() |
Dobra odgrzeje temat...
Bo jest tak: Chodzi taka plotka ze na modemie usb oferowanym przez TPSA nie da sie udostepnić połączenia na zasadzie ICS, niektórzy twierdza że właśnie na tym Sagemie - ale tu juz wiem ze to nie jest prawda. Jednak skądś sie ta plotka wzięła. Może stąd ze obsługa w telepunkcie tak twierdzi - ale to wiadomo ich zmyła i niekompetencja - oni myślą że bez routera się nie da. Może stą że jeśli zainstalujemy soft z TPSA to się autentycznie nie da - ale wiadomo - tego softu nie trzeba instalować a korzystać z neo i tak można. Tu sie mi nasuwa pytanie - czy może jest jakiś modem który działa tylko z softem TPSA, i w efekcie rzeczywiscie nie da się dzielić netu - teoretycznie możliwe - ktos wie cos na ten temat? A najistotniejsze dla mnie pytanie to czy przypadkiem takim modemem nie jest THOMSON Speed Touch 330 USB. Bo tepsa nie ma juz u mnie w mieście Sagemów i będę brał tego Thomsona. Jeśli ktos dzieli neo na tym thomsonie to przoszę niech napisze. Dzięki wielkie |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Mając modem na USB możesz podzielić Neostradę wyłącznie używając komputera jako routera: nie ma routerów na USB.
Tak wię każdy kto tu się wypowiadał ma rację - chociaż wszyscy grają na niedopowiedzeniach. Dowcip w dzieleniu polega na tym aby ruter był sprzętowy a nie programowy. Bo po co mieć włączone dwa komputery skoro można mieć tylko jeden: ten który potrzebuje aktualnie dostępu do Internetu. Aby to zrealizować musisz mieć modem na RJ45 (czyli sieć). Już teraz wiesz dlaczego w TP SA są aktualnie wyłącznie modemy DSL na USB: zniechęcanie do (i podrażanie kosztów) dzielenia połączenia. 8)
![]() |
#10 |
Redakcja
![]() |
tak to wszystko wiem, nie ma problemu. Chodziło mi tylko o to czy na modemach które daje tepsa podziele neostrade za pomocą windowsowego "udostępniania połaczenia internetowego" czy ewentualnie innego winroute czy wingate. czy przypadkiem tepsa nie dołozyła jakis staran w kwestii już chocby samych sterowników aby uniemożliwić ICS... tylko tyle
... a po co będę miał teraz mnóstwo wydatków i chwilowo nie bedę inwestował w droższy modem z routerem sprzetowym. Napewno kupie cos takiego w całkiem niedalekiej przyszłości ale teraz nie - więc tylko wzgledy finansowe. Z całą pewnoscia jest toi rozwiązanie chwilowe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Olej ten soft z tepsy - zainstaluj same drivery, zrób połączenie Dial-Up, i spokojnie podzielisz necik przy pomocy udostępnienia połączenia internetowego(tego z Windy). Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|
|