![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Narzekanie na TP jest dla mnie zupełnie uzasadnione. Jest to ciągle monopolista i wiele osób, w tym również ja, nie mają poza nim innej alternatywy. Faktem jest jednak również to, że często narzeka się niejako dla zasady, przymykając oczy na fakty. Bo ja na przykład jestem z obecnej oferty TP bardzo zadowolony. Płacę co prawda 90 kilka złotych miesięcznie za internet, co uważam za kwotę zdecydowanie za wysoką (która wskazywałaby już na to, że kupuję dobro luksusowe), ale dostaję w zamian łącze o całkiem przyzwoitych parametrach. I mówię tu jeszcze o prędkości 364kb/s, która na dodatek powinna lada chwila ulec przyspieszeniu. Natomiast nowy limit w wysokości 15GB miesięcznie to jak dla mnie nawet zbyt dużo. I tak wątpię, żebym kiedykolwiek dobił do 10.
|
|
|
|
#17 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
takze obliczenia o dooope rozstras Trendy w tp: wypieranie tradycyjnych "dialapow" najtanszego neo dla zamozniejszych burzui [ ] wyzsze neostrady......... z zwiekszonymi limitami teraz nawet nalogowcy sie zmieszcza ![]() reagowanie na zmiany na rynku [dziekujemy chelo za (p)obudzenie tp ] fakt ze za te 35zl abonamentu klijent dostaje tylko superowa blue line utwierdza nas w przekonaniu ze jak telefon to komorkowy ![]() reasumujac: nie jest az tak zle, nawet najwiekszy zlodziej [przepraszam operator dominujacy] kiedys musi zauwazyc klijenci nie gesi i swoj rozum maja ![]() lecz na poprawe w dziedzinie stacjonarnej telefoni bym sie nie nastawial
|
|
|
|
#19 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ostatnie zwiększenie limitów też nie jest gestem samym z siebie, ale odpowiedzią na ruch ze strony chello. Nic tak z dobrej woli, wszystko dla zysku.
|
|
|
|
#20 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
P.S. Juz nie mówie o info o sposobie załatwienia rzekomo załegłej faktury. Po prostu przestały przychodzić ponaglenia i tyle. Jako ciekawostka. Numer infolinii TPS działa tylko w TPSA. Ze sferii nie dodzwonie się (brak takiego numeru). A innego stacjonarnego nie ma. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#22 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#24 | |
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Ufff....
Nie było mnie 2 dni, ale już odpisuję: Cytat:
Pouczasz, tak jakbym pisał g**niane hasła na ścianach, a tu jeśli nie zauważyłeś nie o to chodzi. Ważne, żeby przedstawić konkretny argument i nie dać się zarzucić reklamami, że "kiedyś było gorzej, bo 640, a teraz jest lepiej, bo jest 1024 i pobierać za to wyższą opłatę. I O TO MI CHODZIŁO!
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 22:10 |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#26 | |
|
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#27 | |
|
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
A obliczenia TP, że nowe 1024 jest szybsze niż stare 640 (po przekroczeniu limitu)? Dopiero po interwencji rzecznika praw konsumenta (w sprawie informowania o tym iż darmowe rozmowy tyczą się tylko rozmów z abonentami TP) na stronie TP można znaleźć informacje o limitach zaraz pod tabelką z prędkościami. Nie mam nic przeciwko temu, żeby TP wprowadziła nową ofertę z limitami, ale jestem za tym, zeby było to za niższą cenę. Pozwoliłoby to wtedy na korzystanie z tej - wg mnie - rzeczy pierwszej potrzeby większej ilości naszych rodaków, co przyczyniłoby się może do podniesienia świadomości tego narodu i pozwoliłoby się łatwo komunikować. Ale przez podnoszenie i tak wywindowanych cen? Na jakimś forum przeczytałem, że na zachodzie (tam też używa się P2P) za cenę naszej NEO 128 można dostać coś około 512 - 768 i to bez limitów. Dlatego uważam, że France Telecom dyskryminuje nas - klientów TP. Ale tak naprawdę, to przed trybunałem powinni stanąć politycy, którzy ją tak późno "sprywatyzowali" i oddali ze swoich państwowych rąk za grubą kasiorę w inne państwowe. My straciliśmy na tym podwójnie - Przed tzw. "prywatyzacją TP" płaciliśmy wysokie ceny ze względu na monopol, po "prywatyzacji" monopol jeszcze się utrzymywał, a potem niewiele się zmieniło. Wystarczy porównać sobie ceny usług telekomunikacyjnych w innych postkomunistycznych krajach (czechy, słowacja) Tam zaraz po transformacji dopuszczono konkurencję, która po paru latach stworzyła taką infrastrukturę, jak w krajach rozwiniętych. Chodzi mi o to, żeby nie robić klientów w balona, nawet tych którzy używają Internetu "nieodpowiedzialnie". Pamiętacie spot reklamowy z filmem, który się błyskawicznie ściągnął? SZKODA, ŻE PRZEZ NIEKTÓRYCH ZOSTAŁEM INACZEJ ZROZUMIANY
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 21:12 |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
heh bez neo można żyć twoj topic zaś jest sloganem jaka tepsqa jest zla zamiast ją popierać zrezygnuj jak wszyscy zamiast pier bez sensu by rezygnowali tepsy by niebylo już dawno
|
|
|
|
#29 | |
|
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
A taka np. IDEA? - Też należy do tej samej grupy kapitałowej, a jednak jest jedną z nielicznych (a może jedyną?) która tam zarabia! Wciąż jest konkurencyjna i pokazuje ŻE MOŻNA!!! Można mieć niskie ceny, niezłą obsługę i na tym ZARABIAĆ! Ale dla wielu naszych rodaków, to właśnie taki stan w tym kraju jest chory. Pozdrawiam wszystkich z nadzieją na lepsze.
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 21:35 |
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
, ja się nie wtrącam. ^_^Cytat:
PS Chyba widziałem kotka
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 21:33 |
||
|
|
|
![]() |
|
|