Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2004, 20:39   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Tak przy okazji, internet to nie jest taka potrzeba jak prad i woda, ludzie bez neta zyja. Nikt nie zmusza miec internet, chyba ze internet jest posrednio droga do utrzymania sie przy zyciu, czyli droga zarobkowania.
W dzisiejszych czasach internet przestał już być dobrem luksusowym. Jego posiadanie jest rzeczą najzupełniej normalną (pomijam sytuacje, bardzo już częste, kiedy jest również niezbędną) i dostęp do niego powinien być zapewniony na normalnych warunkach.

Narzekanie na TP jest dla mnie zupełnie uzasadnione. Jest to ciągle monopolista i wiele osób, w tym również ja, nie mają poza nim innej alternatywy. Faktem jest jednak również to, że często narzeka się niejako dla zasady, przymykając oczy na fakty. Bo ja na przykład jestem z obecnej oferty TP bardzo zadowolony. Płacę co prawda 90 kilka złotych miesięcznie za internet, co uważam za kwotę zdecydowanie za wysoką (która wskazywałaby już na to, że kupuję dobro luksusowe), ale dostaję w zamian łącze o całkiem przyzwoitych parametrach. I mówię tu jeszcze o prędkości 364kb/s, która na dodatek powinna lada chwila ulec przyspieszeniu. Natomiast nowy limit w wysokości 15GB miesięcznie to jak dla mnie nawet zbyt dużo. I tak wątpię, żebym kiedykolwiek dobił do 10.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 20:57   #17
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
U nas też można.. Inna jest tylko mentalność - ludzie nie potrafią, albo też nie wiedzą o tym, że mogą dochodzić swoich spraw. I dopóki tak jest, dopóty duże firmy czują się bezkarne. Całkiem zresztą słusznie...

Wyliczenia na samej górze są moim zdaniem sensowne. W praktyce tak to właśnie wygląda, więc czemu jeszcze raz o tym nie powiedzieć.
Tylko wlasnie choci o to ze ta oferta jest WYMIERZONA w ludzi ktorzy traktuja net w ten wlasnie sposob - 24h/dobe 7 dni w tygodniu sciagania. NORMALNY czlowiek fakt faktem cos sciaga ale nie dluzej niz srednio 4h/dobe (luzne szacowanie calego dziennego transweru przy ogladaniu www, obsludze poczty, sciaganiu jakis programow itp.).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 21:45   #18
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
[ciach!]
bledne zalozenie ze zawsze kazdy niezmiennie wykorzystuje 100% mozliwosci lacza [czyt ma na 5 komputerach wlaczone wszelkie mozliwe p2p]
takze obliczenia o dooope rozstras
Trendy w tp:
wypieranie tradycyjnych "dialapow" najtanszego neo
dla zamozniejszych burzui [ ] wyzsze neostrady.....
.... z zwiekszonymi limitami teraz nawet nalogowcy sie zmieszcza
reagowanie na zmiany na rynku [dziekujemy chelo za (p)obudzenie tp ]

fakt ze za te 35zl abonamentu klijent dostaje tylko superowa blue line utwierdza nas w przekonaniu ze jak telefon to komorkowy

reasumujac: nie jest az tak zle, nawet najwiekszy zlodziej [przepraszam operator dominujacy] kiedys musi zauwazyc klijenci nie gesi i swoj rozum maja

lecz na poprawe w dziedzinie stacjonarnej telefoni bym sie nie nastawial
Stary 09.10.2004, 22:27   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
reasumujac: nie jest az tak zle, nawet najwiekszy zlodziej [przepraszam operator dominujacy] kiedys musi zauwazyc klijenci nie gesi i swoj rozum maja

lecz na poprawe w dziedzinie stacjonarnej telefoni bym sie nie nastawial
No właśnie podstawową charakterystyką monopolu jest to, że monopolista nie musi nic zauważać. To klientowi zależy, żeby skorzystać z jego usług nie odwrotnie. I w przypadku TP nie było inaczej. Dopiero kiedy wolno, bo wolno, ale konsenwentnie zaczęła pojawiać się konkurencja, okazało się, że można inaczej - dla nas lepiej.
Ostatnie zwiększenie limitów też nie jest gestem samym z siebie, ale odpowiedzią na ruch ze strony chello. Nic tak z dobrej woli, wszystko dla zysku.

Stary 09.10.2004, 22:38   #20
krasnal
Bywalec

Data rejestracji: 23.01.2004
krasnal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
czytaj regulami wielu *****i nieczyta że dopiero jak nie ma z winy operatora lini 30 dni umowa może zostać rozwiązana
Ale nie w przypadku jak dzwonie i mnie informują, że odłączają za niezapłacony rachunek. Rozumiane jest to jako zaprzestanie świadczenia usługi i nic do tego nie ma miesięczny termin. Zresztą o włączeniu nikt mnie oficjalnie nie poinformował do tej pory. Rozmawiałem z aparatu w pracy, a podałem telefon firmowy jako kontaktowy w razie potrzeby.
P.S. Juz nie mówie o info o sposobie załatwienia rzekomo załegłej faktury. Po prostu przestały przychodzić ponaglenia i tyle.
Jako ciekawostka. Numer infolinii TPS działa tylko w TPSA. Ze sferii nie dodzwonie się (brak takiego numeru). A innego stacjonarnego nie ma.
krasnal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 22:45   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez krasnal
Ale nie w przypadku jak dzwonie i mnie informują, że odłączają za niezapłacony rachunek. Rozumiane jest to jako zaprzestanie świadczenia usługi i nic do tego nie ma miesięczny termin. Zresztą o włączeniu nikt mnie oficjalnie nie poinformował do tej pory. Rozmawiałem z aparatu w pracy, a podałem telefon firmowy jako kontaktowy w razie potrzeby.
P.S. Juz nie mówie o info o sposobie załatwienia rzekomo załegłej faktury. Po prostu przestały przychodzić ponaglenia i tyle.
Jako ciekawostka. Numer infolinii TPS działa tylko w TPSA. Ze sferii nie dodzwonie się (brak takiego numeru). A innego stacjonarnego nie ma.
To można skwitować tylko jednym słowem: burdel... W całej tepsie jest taki bałagan, że można coś i po 10 razy załatwiać, a tam dalej nikt nigdzie tego nie odnotowuje. Dlatego nie można zwracać na to specjalnej uwagi, bo naprawdę czasami na ich organizację pracy szkoda po prostu nerwów.

Stary 09.10.2004, 23:54   #22
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
To można skwitować tylko jednym słowem: burdel... W całej tepsie jest taki bałagan...
Taa - i bynajmniej nie poprawilo tego pojawienie sie francuskiego inwestora. Brakuje mi tu jeszcze tylko wlochow ...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2004, 00:32   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Taa - i bynajmniej nie poprawilo tego pojawienie sie francuskiego inwestora. Brakuje mi tu jeszcze tylko wlochow ...
Francuskiego inwestora? Masz na myśli France Telecom - bodajże najbardziej zadłużoną firmę na świecie?

Stary 10.10.2004, 20:39   #24
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ufff....
Nie było mnie 2 dni, ale już odpisuję:

Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

Nikt Cie nie zmusza do korzystania z uslug TPSA, a jak nie masz wyboru to albo zrezygnuj z telefonu/internetu albo - ze tak powiem brzydko - "morda w kubel".
Kazdy tylko pier** ze TPSA to... TPSA tamto, a jednak trzyma sie jej kurczowo jak malpa galezi... Chcesz wyrazic swonie niezadowolenie to zrezygnuj z ich uslug.
Moze gdyby wszyscy ci, ktorzy tak wybrzydzaja zrezygnowali z TPSA to by sie panowie z TPSA zastanowili nad soba, a tak to tylko bicie piany...
Podpisałem umowę na rok ostatniego dnia sierpnia na 640 kb i zaraz po jej wygaśnięciu przeskakuję do Netii.

Pouczasz, tak jakbym pisał g**niane hasła na ścianach, a tu jeśli nie zauważyłeś nie o to chodzi.
Ważne, żeby przedstawić konkretny argument i nie dać się zarzucić reklamami, że "kiedyś było gorzej, bo 640, a teraz jest lepiej, bo jest 1024 i pobierać za to wyższą opłatę.

I O TO MI CHODZIŁO!

Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 22:10
Morris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2004, 20:40   #25
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez memorando
wont to nie stajnia augiasza niepodoba się neo to zrywamy umowę a nie pierd**limy o chopinie jak potłuczeni sorrki ale jestem brutalem i te slodkjie oczka w awatarze są tylko aby zmylić ofiarę mojego gryz gryz
jak wyżej
Stary 10.10.2004, 20:44   #26
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Tak przy okazji, internet to nie jest taka potrzeba jak prad i woda, ludzie bez neta zyja. Nikt nie zmusza miec internet, chyba ze internet jest posrednio droga do utrzymania sie przy zyciu, czyli droga zarobkowania.
Niektórzy ludzie żyją też bez prądu i wody (bierzącej), i wierz mi, że większości z nich to wcale nie cieszy.
Stary 10.10.2004, 21:03   #27
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez Pawel_k
bledne zalozenie ze zawsze kazdy niezmiennie wykorzystuje 100% mozliwosci lacza [czyt ma na 5 komputerach wlaczone wszelkie mozliwe p2p] takze obliczenia o dooope rozstras
Kolejne nieporozumienie.

A obliczenia TP, że nowe 1024 jest szybsze niż stare 640 (po przekroczeniu limitu)?

Dopiero po interwencji rzecznika praw konsumenta (w sprawie informowania o tym iż darmowe rozmowy tyczą się tylko rozmów z abonentami TP) na stronie TP można znaleźć informacje o limitach zaraz pod tabelką z prędkościami.

Nie mam nic przeciwko temu, żeby TP wprowadziła nową ofertę z limitami, ale jestem za tym, zeby było to za niższą cenę. Pozwoliłoby to wtedy na korzystanie z tej - wg mnie - rzeczy pierwszej potrzeby większej ilości naszych rodaków, co przyczyniłoby się może do podniesienia świadomości tego narodu i pozwoliłoby się łatwo komunikować.

Ale przez podnoszenie i tak wywindowanych cen?

Na jakimś forum przeczytałem, że na zachodzie (tam też używa się P2P) za cenę naszej NEO 128 można dostać coś około 512 - 768 i to bez limitów. Dlatego uważam, że France Telecom dyskryminuje nas - klientów TP. Ale tak naprawdę, to przed trybunałem powinni stanąć politycy, którzy ją tak późno "sprywatyzowali" i oddali ze swoich państwowych rąk za grubą kasiorę w inne państwowe.

My straciliśmy na tym podwójnie - Przed tzw. "prywatyzacją TP" płaciliśmy wysokie ceny ze względu na monopol, po "prywatyzacji" monopol jeszcze się utrzymywał, a potem niewiele się zmieniło.

Wystarczy porównać sobie ceny usług telekomunikacyjnych w innych postkomunistycznych krajach (czechy, słowacja) Tam zaraz po transformacji dopuszczono konkurencję, która po paru latach stworzyła taką infrastrukturę, jak w krajach rozwiniętych.

Chodzi mi o to, żeby nie robić klientów w balona, nawet tych którzy używają Internetu "nieodpowiedzialnie". Pamiętacie spot reklamowy z filmem, który się błyskawicznie ściągnął?

SZKODA, ŻE PRZEZ NIEKTÓRYCH ZOSTAŁEM INACZEJ ZROZUMIANY

Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 21:12
Stary 10.10.2004, 21:20   #28
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
jak wyżej
pier*** się ze swoimi sloganami neo niepasuje to ją zlikwiduj chyba że jesteś neostranarkomanem heh bez neo można żyć twoj topic zaś jest sloganem jaka tepsqa jest zla zamiast ją popierać zrezygnuj jak wszyscy zamiast pier bez sensu by rezygnowali tepsy by niebylo już dawno
Stary 10.10.2004, 21:20   #29
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Francuskiego inwestora? Masz na myśli France Telecom - bodajże najbardziej zadłużoną firmę na świecie?
A wiesz, że TP do czerwca też wciąż przynosiła straty? (nie znam późniejszych danych)

A taka np. IDEA? - Też należy do tej samej grupy kapitałowej, a jednak jest jedną z nielicznych (a może jedyną?) która tam zarabia! Wciąż jest konkurencyjna i pokazuje ŻE MOŻNA!!! Można mieć niskie ceny, niezłą obsługę i na tym ZARABIAĆ!

Ale dla wielu naszych rodaków, to właśnie taki stan w tym kraju jest chory.

Pozdrawiam wszystkich z nadzieją na lepsze.

Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 21:35
Stary 10.10.2004, 21:24   #30
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez memorando
pier*** się ze swoimi sloganami...
Rób ze swoimi sloganami co chcesz , ja się nie wtrącam. ^_^

Cytat: