Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Net (https://forum.cdrinfo.pl/f5/net-10982/)

/||\aster 29.09.2002 17:49

Cytat:

kapsel napisa***322;(a)

właśnie to jest ten feler że nie ma , myślałem żeby chodzić tam z nagrywarą ale by był zonk jakby dyrcio starszej się dowiedział 8)

Moze kupilbys nagrywarke na zlaczu USB, albo innym wiem ze to drogie, ale moze by sie to oplacalo

pirat 29.09.2002 17:48

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)

to ja bardzo chcialbym widziec ktora firma daje lacze 2mbits za (jesli dobrze licze) 105 zloty miesiecznie?
bo jest to dla mnie tak prawdopodobne jak uczciwy polityk...

To proste/........... NIE MA TAKIEJ FIRMY :) :-D :-D :-D 8)

A jeśli dobrze zrozumiałem z oferty tej firmy co dał przedchwilą GoLom to oni to będą dzielić na wszystkie budynki w sieci (na dziesiątki osób)

Oni tylko podają wartość wyjściową swojego łącza !
Czyli nie mają się czym pochwalić ! ((

pirat 29.09.2002 17:47

???

Nie da sie

Jest jeden sposób kup switcha (swicza) lub HUB

I rozdziel sobie kabel na pare to będziesz miał na kilka kompów (udostępnione)

GOLOMB 29.09.2002 17:45

www.fabrika.pl/internet sprawdź i przekonaj się !

GOLOMB 29.09.2002 17:44

Mam małe pytanie. Jak można udostępnić łącze internetowe jeśli samemu ma się udostępnione ???
Bardzo proszę o odpowiedzi.

-Sid-The-Rat=> 29.09.2002 17:44

Cytat:

GOLOMB666 napisa***322;(a)
ja będe miał 2Mbps x 2 Czyli 4mbps na 6 osób z czego 4 to myślą że internet to tylko CZAT ;). W praktyce będzie 400/kbpsb za jedyne 35zł na miesiąc !!!!!!
to ja bardzo chcialbym widziec ktora firma daje lacze 2mbits za (jesli dobrze licze) 105 zloty miesiecznie?
bo jest to dla mnie tak prawdopodobne jak uczciwy polityk...

pirat 29.09.2002 17:41

znów ja

hehe ja przy was wysiadam kurde 1400kb/s ???

Kurde on se filmik w godzinke sciąga...

Dobra ja mam to co mam i tak sie ciesze że mam...

za to neostrada jest cool (moj tata ma w pracy)

średnia łącznąść 100kb/s

GOLOMB 29.09.2002 17:26

Na razie jeszcze jeżdże na modemie ale jeszcze tylko 2 dni.8)

GOLOMB 29.09.2002 17:26

ja będe miał 2Mbps x 2 Czyli 4mbps na 6 osób z czego 4 to myślą że internet to tylko CZAT ;). W praktyce będzie 400/kbpsb za jedyne 35zł na miesiąc !!!!!!

ThanatoS 29.09.2002 16:47

To nie lepiej chodzić z dyskiem twardym lub ZIP'em.
Ja akurat siedzę na CDI czyli ISDN, mam 128 kbitów/s

kapsel 29.09.2002 16:07

Cytat:

wow!
to zamiast ciagnac z domciu - rob sobie liste i ciagnij nocami na uczelni (byle by tam nagrywarka byla) - szybciej bedzie

właśnie to jest ten feler że nie ma , myślałem żeby chodzić tam z nagrywarą ale by był zonk jakby dyrcio starszej się dowiedział 8)

-Sid-The-Rat=> 29.09.2002 16:03

wow!
to zamiast ciagnac z domciu - rob sobie liste i ciagnij nocami na uczelni (byle by tam nagrywarka byla) - szybciej bedzie

kapsel 29.09.2002 15:58

Cytat:

to nie jest marnotratctwo - byly wakacje i pewnie jako jeden z nielicznych kozystales z lacza - to doswiadczyles jak wyglada 10mbit w praktyce - teraz wakacje sie koncza i na ten wydzal przyjdzie kilkuset pracownikow ktorzy beda odbierac poczta, wymieniac dokumenty i drukowac jakies badziewia i transfer przestanie sie marnowac (zreszta pojdz i sprawdz - bedzie szybko ale na 1200kb/s nie licz...)

A właśnie że nie bo to jest nowy wydział , nowy budynek ( Nieszawska w Poznaniu ) .Tam jest około 30 kompów

tomgoo 29.09.2002 15:55

Cytat:

kapsel napisa***322;(a)

A co po tym roku ?

bede miał szybkie łącze że wszystkich zmiecie z powierzchni ziemi:P

-Sid-The-Rat=> 29.09.2002 15:52

Cytat:

kapsel napisa***322;(a)
A właśnie sobie przypomniałem w te wakację byłem u starszej w pracy skonfigurować jej kompa , jak się wszystko udało to mówię se zobaczę jakie mają łącze , weszłem na wirtualną polskę i zacząłem ściągać jakiś trailer co miał 120 mb , ściągałem bez żadnego akceleratora ale szybkość i tak była oszałamiająca zaczęło się od 200 kb/s mówię nieźle ,ale patrzę a to ciągle rośnie na końcu było ponad 1400 kb/s .Spociłem się cały z wrażenia :) .Moja starsza pracuje w politechnice , więc po **** jej takie łacze ja tu się w chacie męcze na 30 kb/s a moja starsz cały czas robi w office i może raz w tygodniu łączy się z centralą w celu wymiany dokumentów . Gdy wyszedłem od starszej z pracy byłem bardzo smutny :'( . to się nazywa marnotrastwo8)
to nie jest marnotratctwo - byly wakacje i pewnie jako jeden z nielicznych kozystales z lacza - to doswiadczyles jak wyglada 10mbit w praktyce - teraz wakacje sie koncza i na ten wydzal przyjdzie kilkuset pracownikow ktorzy beda odbierac poczta, wymieniac dokumenty i drukowac jakies badziewia i transfer przestanie sie marnowac (zreszta pojdz i sprawdz - bedzie szybko ale na 1200kb/s nie licz...)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:02.