![]() |
[QUOTE=Arepo]
Dla mnie wyniki są rewelacyjne, że tak przy okazji spytam, czym Ty chłodzisz procka ? [QUOTE] Procesor to Thorton 2000+ (12.5x133=1666) 1.63@1.77V ~10x220 2200Mhz ... Chłodzenie to TRACER 610 AL+rdzeń CU 60x60 Ale przy max obciążeniu wyje jak odkurzacz ~7000rpm :| Dlatego zmienę wiatrak na tym radiatorze na wolnoobrotowego titana 92x92 z aluminiową konstrukcją - ciekawe co z tego wyjdzie ??? // Narazie czas spać ;) ... |
Cytat:
Rzeczywiście pora spać ...... :spie: |
Witam!
U mnie powietrze mieli Zalman 7000A-Cu (2400rpm/25dB) |
Cytat:
Moja była już w serwisie i akurat znalazł się chętny na złożenie kompa na tej płycie także mu ją puściłem. Poczytałem, popytałem i wybór padł na Asusa Wifi to jednak miły dodatek, zwłaszcza że poprzez wifi łącze się w drugim pokoju z DVD KISS model 1500 i filmy w divx oglądam prosto z kompa na TV :peace: ps. a co do wiatraczka to przesiadłem się z Whisper rock IV na Pentagram QC-80 Cu |
hehehe, tez sie dolacze :piwo:
wlasnie skladam sobie sprzet: -AMD Athlon -M 2500+ na rdzeniu bartona -coolerek pentagrama QC AlCu 80 -zasilka pewnie bedzie Chiefteca 360 a płyte kupiłem na nForce2 ASUAa A7N8X -E DELUX, do ktorej Wawelski ma biblie w podpisie i wielkie :piwo: :piwo: mu za to 8 ) Pchnalem Live'a 5.1 i mam nadzieje ze sie nie zawiode na SS ;) EDIT: Abit ma powazna wade: aktywne chlodzenie na NB co jest porazka i trzeba zamieniac na pasywne, z Asusem nie ma takich zabaw :peace: |
Cytat:
W Asus-ie podoba mi się jeszcze to, że od razu jest na NB pasywne chłodzenie. Ja miałem już na samym początku zabawę z wymianą standardowego, słabego wiatraczka na radiator zalmana NB47J. Nie obyło się również bez chłodzenia SB, ponieważ po jego rozgrzaniu zaczynał charczeć dźwięk (co prawda nie miałem jeszcze wtedy dobrze wentylowanej obudowy, możliwe, że teraz ten efekt by nie wystąpił). Cytat:
edit: dopiszę jeszcze, że teraz po 3 godzinach pracy mam 47 st. C a w stresie (15 minut burnk7) jest 56 st. C |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
wszystko na temat soundstorma tutaj:
http://www.frazpc.pl/artykuly/154/NV...d%20A%20do%20Z btw. mam takie pytanie - czy duza jest roznica w wydajnosci pomiedzy nforce2 SPP a nforce2 ULTRA? (bo plyty z soundstormem sa przewaznie na SPP, a ja chcialbym taka Ultra i zeby cena mnie nie zabila :)) |
Cytat:
|
Cytat:
edit: oczywiście Abit NF7-S w wersji 2,0 |
Ilość załączników: 1
Postanowiłem zamieścić małe, ogólne zestawionko oznaczeń nForc-ów2, aby nie było problemów z połapaniem się w oznaczeniach. Uwaga, nie wszystko może być dobrze. Oto ono :
Oznaczenia układów NVIDIA nForce2 Mostek Północny (NB) nForce2 SPP FSB 200/266/333 MHz DDR266/333/400 MHz (Tryb DUAL) ; 400 MHz zasadniczo nie zalecane AGP 3,0 8X/4X nForce2 IGP jak SPP oraz: zintegrowany GeForce4 MX nForce2 Ultra 400 SPP jak SPP oraz: FSB 400 MHz nForce2 400 (bez DUAL CHANNEL) nForce2 Ultra 400 jak Ultra 400 SPP oraz: poprawiono wykryte błędy, zoptymalizowano układ (?) Mostek Południowy (SB) nForce2 MCP/MCP2* 6xUSB 2,0/1,1 nVidia 10/100 Mbps Ethernet kodek AC***8217;97 kontroler ATA/133 (2 kanały) technologia Hyper Transport 800 MB/s * kontroler 1/10 Mbps Home PNA 2 (wymagane dodatkowe interfejsy) nForce2 MCP-T/MCP2-T* jak MCP oraz: 3x Firewire obsługa Dual-Lan nForce Audio Processing Unit (APU) z obsługą DD5.1 czyli Sound Storm * kontroler 1/10 Mbps Home PNA 2 (wymagane dodatkowe interfejsy) nForce2 MCP-S (lub MCP RAID) jak MCP oraz: zintegrowany kontroler SATA/RAID 2 dodatkowe porty USB 2,0/1,1 (w sumie 8) nForce2 MCP-Gb (lub MCP GIGABIT) jak MCP oraz: nVidia 10/100/1000 Mbps Ethernet Oznaczenia skrutów : IGP ***8211; Integrated Graphics Processor SPP - System Platform Processor MCP - Media and Communications Processor MCP-T - Media and Communications Processor Turbo edit: właściwie to nie do końca wiem jaka różnica jest pomiędzy nForce2 Ultra 400 SPP a nForce2 Ultra 400 (możliwe, że jest to w ogóle to samo, tylko chip ma inny napis - patrz obrazek). Jak ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić to będę wdzięczny ... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:59. |