![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
nForce v3.13 WHQL - SDI i problem z odczytem
Chciałem się z Wami skonsultować, bo nie wiem co o tym myśleć. Kilka dni temu wyszła certyfikowana paczka ze sterownikami dla układów nForce. Mam płytę Asus A7N8X Deluxe, oparta o bardziej rozbudowaną wersję tego układu. WinXP, odinstalowałem starą wersję WHQL 2.45 i zainstalowałem nowe stery. Paczkę instalowałem dwa razy, raz bez sterowników IDE od nVidia, raz ze sterownikami. Problem pojawia się gdy sterowniki IDE są zainstalowane.
W momencie gdy staram się coś w czasie testów odczytać z płyt, to spada mi, lub zatrzymuje się transfer z sieci. W momencie gdy oczyt z płyt ustaje - transfer na SDI wraca do normy. Czy ktoś ma podobną konfigurację, A7N8X+SDI i zaistalował nowe sterowniki?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Mam zupełnie inny problem: po instalce 3.13 nie mogę uaktywnić opcji: cyfrowe odtwarzanie dźwięków dla cd-rw w540e: natychmiastowy reset systemu.
Natomiast w WMP i ROP te opcje są aktywne: nie odtwarzam muzyki z nagrywarki w kompie (mam do tego bardziej wyrafinowane urządzenia) ale coś jest nie tak. Na 2.45 nie było tego problemu: moja MoBo to EP-8RDA3. Domyślam się, że rozwiązaniem naszych problemów może być: format c: + reinstal windy: ale nie chce mi się tego narazie sprawdzać. 8)
ASUS DRW-24B3LT ![]() Ostatnio zmieniany przez esem : 07.11.2003 o godz. 20:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Widzisz Esem, nie tak łatwo - ja robiłem już reinstall, i wygląda na to, że te nowe stery nie są tak rewelacyjne.
![]() |
#4 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Bądź tu mądry i pisz wiersze. 8)
![]() |
![]() |
#5 |
OldBoy