![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Bardzo dziwne - restart kompa
Nie wiem co jest grane, ale jak tylko podlacza kabel od sieci do w ciagu kilkunastu minut wyskakuje mi komunikat ze za 60 sekund zostanie zrestartwany komputer. Myslalem ze to jakis Vir ale poszukiwania Nortonem i AdAwarem nie przyniosly zadnego rezultatu. Na dodatek zformatowalem dysk i zainsalowalem od nowa system, sterowniki i zaczelo sie od nowa to samo dziac. Dobra to drugi format calkowicie dysku. I zauzwazylem pewne analogie ze jak nie zainstaluje driverow do plyty glownej to wszystko chodzi OK ale jak zainstaluje drivery do plyty to zaczyna sie cos ******yc. Zagladalem nowe stery na strone producenta (Soltek). Ale to nc mi nie dalo. Dziwne to jest bo komp mi sie restaruje jak podlaczony on jest do sieci, tymbardziej ze drugiego kompa mam podlaczonego obok pod tą samo sieć i nic sie nie dzieje.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Powodują to robaki Sasser bądź Blaster. Wystarczy Ci zainstalować odpowiednie łatki, albo przez aktualizację Microsoft lub np. szukając na takich stronach jak www.komputerswiat.pl lub www.chip.pl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to taki trojanik
![]() poszukaj w necie sporo tego bylo jak ludzie nie mieli polatanych wingroz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
No spoko zaraz zaczynam szukac ale od tak sobie wchodza po podlaczeniu tylko kabla od sieci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Mi to się pojawiał jakieś 30 sekund po pierwszym (po formacie) uruchomieniu kompa. Po prostu on krąży albo po sieci albo po necie i jak wyczai, że nie masz zabezpieczeń to ŁUP sie ładuje do Ciebie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pojawił sie kolejny robal internetowy "sasser".Wszyscy posiadacze systemów operacyjnych Windows XP oraz Windows 2000 powinni bezwzględnie zainstalować patch chroniący komputery przed tym wirusem. Wirus ten podobnie jak "blaster" powoduje samoczynne wyłączanie co jakiś czas komputera lub połączenia sieciowego.
Wszyscy posiadacze systemów operacyjnych Windows XP oraz Windows 2000 powinni bezwzględnie zainstalować patch chroniący komputery przed wirusem "Blaster". Wirus ten powoduje samoczynne wyłączanie co jakiś czas komputera lub połączenia sieciowego. http://kozmianet.kom.pl/index.php?N=15 tez opisany ten problem a tu masz na stronie symanteca opisane co i jak czyli usuwanie w trybie awaryjnym linki http://securityresponse.symantec.com...oval.tool.html http://securityresponse.symantec.com...oval.tool.html a w zalaczniku narzedzia i zaleca sie zainstalowanie poprawek z linku z tes sieci osiedlowej lub SP2 Ostatnio zmieniany przez icemac : 28.01.2005 o godz. 09:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
wlasnie jestem w trakcie poszukawiania latek na niego
|
![]() |
![]() |
![]() |