![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arepo gdzie Ty to sprawdzasz te numery seryjne kart... moze z moja karta jest taka historia?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po numerze seryjnym widzisz dokładnie jaką masz kartę np.: M1sb0229452016536f oznacza, że szukasz sterowników do SB0229. Bardzo przydatna jest TA lista modeli. Odczytujesz przykładowo z s/n, że to SB203 i wiesz, że to model OEM dla Della i tam trzeba szukać.
Zazwyczaj działają drivery standardowe (ze strony Creative) i nie ma potrzeby szukania takiej konkretnej wersji, jednak przydaje się to w razie problemów takich jak ten. Kłopot w tym, że przeważnie te specjalne wersje są bardzo trudne do znalezienia. pozdrawiam ps. rozwiązanie to znalazłem w sieci, podał je niejaki Cyklon w tym wątku (wypowiedź prawie na samym dole)
![]() |
![]() |
#3 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
http://members.datafast.net.au/dft0802 zestaw to pci32.zip i PCIDEVS.TXT niezły jest też SIW http://www.gtopala.com/, everest (a tu ciekawostka, wersja trial mimo iż podczas podawania wyników czesto zasłania się textem TRIAL VERSION to jeśli zapiszemy wynik benchmarka <sekcja Results> to już nam go poda) choć trzeba patrzeć progsom na ręce bo jak przed chwilą zauważyłem UnknownDevices twierdzi że mam aktualnie 3 grafiki dwie na pci-e i starego niezawodnego mga na pci (jeśli chodzi o rys historyczny to jest to prawdą, lecz jesli o stan aktualny to już fałsz) , natomiast pci32 podaje zgodnie z stanem faktycznym a co do niesławnych kart creativa to od czasów sb live używam z powodzeniem YouP-PAX'ów (aktualnie YouP-PAX A4 v3.33), w wypadku ich stosowania problemy z kartami normalnie nie supportowanymi przez stery od CL mozna uznać za przeszłość (choc pamiętam iż instalacja niektórych wersji z instalatorem tylko po chińsku potrafiła dostarczyć niezapomnianych wrażeń ![]()
![]() |
![]() |
|
|