![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To moze byc zwyczajne uszkodzenie karty, ja mam wersje SB Live 0100 i tez za cholere nie idzie zainstalowac jakichkolwiek sterownikow... generalnie nawet sie cos zaistaluje ale system sie powiesi i musze taka karte wyciagac ze slotu, KX rowniez wieszaja ta karte... karta jest generalnie padnieta
Zrob tak, wyciagnij ta karte ze swojego kompa i udaj sie gdzies indziej aby potestowac czy na innym kompie rowniez jest ten sam objaw, jesli jest, to karta padla
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Exe z driverem ktory pobierasz ze strony creative to nic innego jak samorozpakowywujace sie archwum - win rar rozpakuje go bez problemu.
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.05.2006
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Tak juz bedac przy temacie sterownikow, warto kupic SB0220 na Allegro? (za male pieniadze). Ewentualnie CT4830 (niby tez SB Live), ale z nim sa jeszcze wieksze numery ze sterownikami.
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Chodzi mi tylko o to aby dzwiek byl lepszy niz zwykle gowniane AC97, i to przy jak najmniejszych nakladach finansowych. Glosniki to 2.1 albo zwyczajne 2. Myslalem ze CT4830 albo SB0220 zagra "prawie" jak SB0100 (sam taka mam). To by wlasciwie wystarczylo...
No chyba ze Aureal Vortex 2 albo jeszcze inne cuda.
![]() |
#7 |
Guru
Różnice w cenie są minimalne, a jak się zaoszczędzi te kilka złotych to potem może się to bardzo zemścić. Myślę, że w sytuacji z 2 głośnikami najlepszym rozwiązaniem pod względem jakości będzie CT4760, sterowniki kX i głośniki podłączone do tylnych wyjść. Tak samo dobrze powinny zagrać również SB0060 czy SB0100, choć są opinie, że CT4760 posiadał najlepszy dźwięk z całej rodziny, więc warto go poszukać.
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Musisz próbować wszystkich sterowników, które wpadną Ci w ręce to jedyne rozwiązanie w tej sytuacji, choć bardzo kłopotliwe
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Problem w tym, ***380;e r***281;czna pr***243;ba zainstalowania jakichkolwiek sterownik***243;w ko***324;czy si***281; zainstalowaniem urz***261;dzenia Creative EMU10K1, a programy do***322;***261;czone do oprogramowania i tak nie chc***261; si***281; zainstalowa***263; (a o nie mi najbardziej chodzi, ***380;eby w pe***322;ni wykorzysta***263; swoj***261; kart***281;)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
podaj mi serial number karty (jest z tyłu na naklejce)
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
M1sb0229452016536f
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
no i wszystko jasne
![]() ściągnij sterownik z tej strony : http://hosted.filefront.com/BadBoyforum dokładnie chodzi o (ISO) SB Live! 5.1 (SB0229) - wypal obraz na płytę lub zamontuj w wirtualnym napędzie instalacja sterowników i oprogramowania powinna przebiec bez najmniejszych kłopotów jeśli zadziała (a na 99,9 % tak) mam u Ciebie ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#13 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arepo gdzie Ty to sprawdzasz te numery seryjne kart... moze z moja karta jest taka historia?
![]() |
#14 |
Guru
Po numerze seryjnym widzisz dokładnie jaką masz kartę np.: M1sb0229452016536f oznacza, że szukasz sterowników do SB0229. Bardzo przydatna jest TA lista modeli. Odczytujesz przykładowo z s/n, że to SB203 i wiesz, że to model OEM dla Della i tam trzeba szukać.
Zazwyczaj działają drivery standardowe (ze strony Creative) i nie ma potrzeby szukania takiej konkretnej wersji, jednak przydaje się to w razie problemów takich jak ten. Kłopot w tym, że przeważnie te specjalne wersje są bardzo trudne do znalezienia. pozdrawiam ps. rozwiązanie to znalazłem w sieci, podał je niejaki Cyklon w tym wątku (wypowiedź prawie na samym dole)
![]() |
![]() |
#15 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
http://members.datafast.net.au/dft0802 zestaw to pci32.zip i PCIDEVS.TXT niezły jest też SIW http://www.gtopala.com/, everest (a tu ciekawostka, wersja trial mimo iż podczas podawania wyników czesto zasłania się textem TRIAL VERSION to jeśli zapiszemy wynik benchmarka <sekcja Results> to już nam go poda) choć trzeba patrzeć progsom na ręce bo jak przed chwilą zauważyłem UnknownDevices twierdzi że mam aktualnie 3 grafiki dwie na pci-e i starego niezawodnego mga na pci (jeśli chodzi o rys historyczny to jest to prawdą, lecz jesli o stan aktualny to już fałsz) , natomiast pci32 podaje zgodnie z stanem faktycznym a co do niesławnych kart creativa to od czasów sb live używam z powodzeniem YouP-PAX'ów (aktualnie YouP-PAX A4 v3.33), w wypadku ich stosowania problemy z kartami normalnie nie supportowanymi przez stery od CL mozna uznać za przeszłość (choc pamiętam iż instalacja niektórych wersji z instalatorem tylko po chińsku potrafiła dostarczyć niezapomnianych wrażeń ![]()
![]() |
![]() |
|
|