Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Niebieski ekran w WinXP - POMOCY!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/niebieski-ekran-winxp-pomocy-36279/)

memorando 23.06.2004 00:00

Diagnoza: prinme 95 torture test na 2 godzinki jak w ciągu tych dwóch godzinek na wstępie się zresetuje bierzesz www.memtest86.com i masz pamiątki na wymianę:D

frog 23.06.2004 01:30

JA stawiam na RAM, kumpel mial cos takiego podobnego i byl to RAM. Ewentualnie zasilacz.
REMIX no nie strasz z ta temp bo ja mam tez cos takiego :( Jak narazie blu screen anirazu nie wyskoczyl... Ale kralik ma obroty wentyla oklo 5tys ja mam max 2tys z tego co obserwuje.. Tylko ze on sam sie reguluje :( Chyba wyrwe mu ten czujnik i bedzie ciagle na max lecial ;)

Pawel_k 23.06.2004 07:28

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

kraluk skoro masz temperature proca na czujniku 52*C to na diodzie bedzie duzo wieksza i dlatego moze sie komp wieszac i wywalac bluescreen.

na diodzie nie zawsze jest wiecej niz na procku [patrz obrazek]
dodam ze mam takie temperatury na procku lekko podkreconym [9*166 z fabrycznego 11*133]obciazonym UD [cos jak seti ;)], takze remix nie krec procka bo juz temp jest duza [nawet jak na taka turbine na procku]

jutro jade do 4maxa i biore dwa fanmaty bo chce troche kompa wyciszyc ;)
dam wam znac jakie beda temperaturki na wiatraczkach@1000obr/min ;)
remix i kiedys zmien sobie ten cooler na procku na jakis z miedzia bo po tej temp. wnioskuje ze jest z aluminium i slabo sobie radzi z cieplem, no chyba ze nie masz dodatkowego wyciagu powietrza z budy tam gdzie powinien byc :(

andrzejj9 23.06.2004 07:54

Jakim programem to testujecie? (interesuje mnie zwłaszcza temperatura)

Pawel_k 23.06.2004 08:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jakim programem to testujecie? (interesuje mnie zwłaszcza temperatura)

AIDA32 ew dostarczonym z plyta pcprobe [ale ten nieodczytuje z diody]

Remix 23.06.2004 19:48

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
na diodzie nie zawsze jest wiecej niz na procku [patrz obrazek]
dodam ze mam takie temperatury na procku lekko podkreconym [9*166 z fabrycznego 11*133]obciazonym UD [cos jak seti ;)], takze remix nie krec procka bo juz temp jest duza [nawet jak na taka turbine na procku]

jutro jade do 4maxa i biore dwa fanmaty bo chce troche kompa wyciszyc ;)
dam wam znac jakie beda temperaturki na wiatraczkach@1000obr/min ;)
remix i kiedys zmien sobie ten cooler na procku na jakis z miedzia bo po tej temp. wnioskuje ze jest z aluminium i slabo sobie radzi z cieplem, no chyba ze nie masz dodatkowego wyciagu powietrza z budy tam gdzie powinien byc :(

Witam!

cos Ci sie pomylilo!
przeczytak dokladnie jeszcze raz temat...

ja mam cooler Zalman 7000A-Cu wiec nie pitol ze mam cos zmieniac a procka mam podkreconego z 2500+ na 3200+ i temperatury na diodzie 54*C przy 2400obr coolera

a z ta dioda... na diodziezawsze jest wieksza niz na czujniku, a jesli program pokazuje inczej to znaczy, ze klamie

ps. ten temat nie dotyczy mnie wiec czytaj dokladnie posty

Pawel_k 23.06.2004 20:13

no dobra czesc posta byla przeznaczona do kraluk'a ale zostal zle zaadresowany ;)
zasugerowalem sie tym rysunkiem co go kraluk podeslal i dlatego tak mi sie wypisalo ;)

czytac umiem glupi tez nie jestem i wiem ze ta wyzsza temerature to mam na diodzie w sokecie a nie na diodzie z procka :P

frog 23.06.2004 23:15

Kumpel w pracy mi gadal ze aida juz zakonczyla zywot i zmienila nazwe na jakis Forest czy cos. To prawda ?

Piterniel 23.06.2004 23:18

Tak AIDA już kończy żywot, ale czy zmieniła nazwe (nic mi o tym niewiadomo)

memorando 23.06.2004 23:36

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Tak AIDA już kończy żywot, ale czy zmieniła nazwe (nic mi o tym niewiadomo)

Skończyła 23 maja podajże i nazwy niezmieniła.

frog 24.06.2004 00:02

Ale jaja na email przyszedl mi potwierdzenie nowego posta memoranda
"Tresc wypowiedzi:
Skończyła 23 maja podajże i zmiany niezmieniła.
"
Chyba sie troche programik przejezyczyl ;)))

miles 24.06.2004 08:39

Ilość załączników: 1
Ja miałem niebieski ekranik gdy Ram się przegrzał ale od karty graficzne GFti4200. Monitor nie odpalał i migał, kolory znikały, wielkie kwadraty i wszystko na raz. Oddałem do serwisu, dostałem nową i wszystko gra. :spoko:

Tylko patrzecie ja mam ciut mały problem chyba z temperaturą procka :smutny: 66'C to troche duzo.....zwyczajny radiatorek mint'a ( ciut stary )
Co jest nie tak?

memorando 24.06.2004 08:56

Cytat:

Napisany przez frog
Ale jaja na email przyszedl mi potwierdzenie nowego posta memoranda
"Tresc wypowiedzi:
Skończyła 23 maja podajże i zmiany niezmieniła.
"
Chyba sie troche programik przejezyczyl ;)))

Aleś ty wredna małpa wyedytowalem posta:D

pykson 24.06.2004 10:57

@miles
jakiego masz proca? bo 66 stopni to nie jest tak zle, nic mu nie bedzie, ale wiatrak moglby sie krecic na 5000 i pewno byloby mniej.

podkrecales procek? dosyc wysokie napiecie na rdzeniu

miles 24.06.2004 11:47

To jest athlon 1,6 nigdy nie kreciłem go.
W sumie osobiście mi to nie przeszkadza, tylko by dożył pare miechów jeszcze.
To mówisz ze to nie tragednia, to loooozz

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:25.