![]() |
Diagnoza: prinme 95 torture test na 2 godzinki jak w ciągu tych dwóch godzinek na wstępie się zresetuje bierzesz www.memtest86.com i masz pamiątki na wymianę:D
|
JA stawiam na RAM, kumpel mial cos takiego podobnego i byl to RAM. Ewentualnie zasilacz.
REMIX no nie strasz z ta temp bo ja mam tez cos takiego :( Jak narazie blu screen anirazu nie wyskoczyl... Ale kralik ma obroty wentyla oklo 5tys ja mam max 2tys z tego co obserwuje.. Tylko ze on sam sie reguluje :( Chyba wyrwe mu ten czujnik i bedzie ciagle na max lecial ;) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
dodam ze mam takie temperatury na procku lekko podkreconym [9*166 z fabrycznego 11*133]obciazonym UD [cos jak seti ;)], takze remix nie krec procka bo juz temp jest duza [nawet jak na taka turbine na procku] jutro jade do 4maxa i biore dwa fanmaty bo chce troche kompa wyciszyc ;) dam wam znac jakie beda temperaturki na wiatraczkach@1000obr/min ;) remix i kiedys zmien sobie ten cooler na procku na jakis z miedzia bo po tej temp. wnioskuje ze jest z aluminium i slabo sobie radzi z cieplem, no chyba ze nie masz dodatkowego wyciagu powietrza z budy tam gdzie powinien byc :( |
Jakim programem to testujecie? (interesuje mnie zwłaszcza temperatura)
|
Cytat:
|
Cytat:
cos Ci sie pomylilo! przeczytak dokladnie jeszcze raz temat... ja mam cooler Zalman 7000A-Cu wiec nie pitol ze mam cos zmieniac a procka mam podkreconego z 2500+ na 3200+ i temperatury na diodzie 54*C przy 2400obr coolera a z ta dioda... na diodziezawsze jest wieksza niz na czujniku, a jesli program pokazuje inczej to znaczy, ze klamie ps. ten temat nie dotyczy mnie wiec czytaj dokladnie posty |
no dobra czesc posta byla przeznaczona do kraluk'a ale zostal zle zaadresowany ;)
zasugerowalem sie tym rysunkiem co go kraluk podeslal i dlatego tak mi sie wypisalo ;) czytac umiem glupi tez nie jestem i wiem ze ta wyzsza temerature to mam na diodzie w sokecie a nie na diodzie z procka :P |
Kumpel w pracy mi gadal ze aida juz zakonczyla zywot i zmienila nazwe na jakis Forest czy cos. To prawda ?
|
Tak AIDA już kończy żywot, ale czy zmieniła nazwe (nic mi o tym niewiadomo)
|
Cytat:
|
Ale jaja na email przyszedl mi potwierdzenie nowego posta memoranda
"Tresc wypowiedzi: ************************************************** ********** Skończyła 23 maja podajże i zmiany niezmieniła. ************************************************** ********** " Chyba sie troche programik przejezyczyl ;))) |
Ilość załączników: 1
Ja miałem niebieski ekranik gdy Ram się przegrzał ale od karty graficzne GFti4200. Monitor nie odpalał i migał, kolory znikały, wielkie kwadraty i wszystko na raz. Oddałem do serwisu, dostałem nową i wszystko gra. :spoko:
Tylko patrzecie ja mam ciut mały problem chyba z temperaturą procka :smutny: 66'C to troche duzo.....zwyczajny radiatorek mint'a ( ciut stary ) Co jest nie tak? |
Cytat:
|
@miles
jakiego masz proca? bo 66 stopni to nie jest tak zle, nic mu nie bedzie, ale wiatrak moglby sie krecic na 5000 i pewno byloby mniej. podkrecales procek? dosyc wysokie napiecie na rdzeniu |
To jest athlon 1,6 nigdy nie kreciłem go.
W sumie osobiście mi to nie przeszkadza, tylko by dożył pare miechów jeszcze. To mówisz ze to nie tragednia, to loooozz |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:25. |