Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2005, 23:28   #1
bemol
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.12.2004
bemol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niekontrolowane wyłączanie kompa

witam!!!
Mój problem polega na tym ze mój komputer sie dosyc szybko "przemęcza."
Po kilku godzinach pracowania po włączeniu jakiegokolwiek programu obciążającego jego"umysł"(MKs vir, spyware stromer czy tez w przypadku instalowania jakiegos programu) wyłącza się.
Dodam ze po paru godzinach przerwy problem ten nie wystepuje tzn. powyzsze programy i wszelkie instalacje dochodzą do skutku!!!
czy ma ktoś może jakis pomysł na rozwiązanie tego problemu, i co może byc tego powodem ( wirus, zasilacz, procesor)
dla ułatwienia podam ze mam Athlon 2500+, 512 Mb RAM, Asus A7V600 -X, WD 80 Gb,Geforce FX5200
bemol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2005, 23:32   #2
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Sprawdź temperaturę na procku. Tak na początek.
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 23:45   #3
bemol
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez zene_k
Sprawdź temperaturę na procku. Tak na początek.
Z tego co wiem do sprawdzenia temperatury procka trzeba mieć jakis program ( ja mam Probe od płyty głównej) Chciałem go zainstalowac ale niestety komp nie wytrzymał więc sprobuje rano jak troche odpocznie
Stary 24.02.2005, 23:36   #4
if22
:}

Data rejestracji: 18.04.2003
if22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przeskanuj jakimś antywirem, wtedy przekonasz się czy to jakiś wirus.
Stary 24.02.2005, 23:38   #5
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może zasilacz nie wyrabia.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2005, 23:44   #6
bemol
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez if22
Przeskanuj jakimś antywirem, wtedy przekonasz się czy to jakiś wirus.
Z tym że najcześciej Mks skanuje mój dysk około godzinki i własnie tego komp nie wytrzymuje. Po skanowaniu ad-aware i usunieciu problem pozostaje.
Stary 24.02.2005, 23:51   #7
roman01
Wymiatacz

Data rejestracji: 22.11.2004
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
temperature sprawdz w biosie a nie poprzez soft
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2005, 00:03   #8
bemol
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez roman01
temperature sprawdz w biosie a nie poprzez soft
Znalazłem takie dane w Biosie: MB 40 C CPU 81 C. Ta temp to tak po calym dniu pracy z przerwami.
Co Wy na to
Stary 25.02.2005, 00:09   #9
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bemol
Znalazłem takie dane w Biosie: MB 40 C CPU 81 C. Ta temp to tak po calym dniu pracy z przerwami.
Co Wy na to
Czy ja dobrze widzę CPU 81 C??
To masz juz odpowiedź chłodzenie nawala.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2005, 00:09   #10
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bemol
Co Wy na to

stary 81 C??

sam sobie odpowiedz.... albo lepiej napisz mi jakim cudem on sie nie spalil?
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2005, 00:10   #11
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jesli to prawdziwe dane to procek sie przegrzewa. Sprawdz czy wiatraczek sie nie zatarl na coolerze, albo czy radiator dobrze jest przymocowany.

Edit: Wyprzedziliscie mnie Bez przesady, AMD przy 81 st jeszcze sie nie pali.
Stary 25.02.2005, 00:16   #12
bemol
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez grzeniu
Jesli to prawdziwe dane to procek sie przegrzewa. Sprawdz czy wiatraczek sie nie zatarl na coolerze, albo czy radiator dobrze jest przymocowany.

Zainwestowałem w dobrego Zalmana wiec nie powinno byc problemu ale sprawdze niebawem.

jesli taki mam problem od dluzszego czasu to jak to moglo wplynac na sprzet
Stary 26.02.2005, 11:15   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Co najwyżej lekko podtopi..

A przy okazji tematu - przy włączaniu komputera przez kilka to kilkudziesięciu sekund bardzo głośno chodzi mi jakiś wentylator. Myślałem, że to może zasilacz, ale zablokowałem go przy starcie na chwilę i dźwięk dalej był. Nie sprawdzałem grafiki, ale hałas wydaje mi się za duży, jak na taki mały wentylator, jaki ona ma. Zostaje procesor. Co prawda wentylator na nim też blokowałem, a hałas nie ustał, ale mam wrażenie, że to jednak on może być przyczyną. Chciałbym go więc zdjąć, wyczyścić i zamontować jeszcze raz. Możecie mi udzielić jakiś krótkich wskazówek, co po kolei powinienem zrobić. Bo jeszcze nigdy się tą częścią komputera nie bawiłem..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2005, 00:19   #14
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zajrzyj do obudowy, dotknij reka i sie upewnisz czy goracy. Moze cos zle podlaczyles, np zasilanie albo nie dales pasty termoprzewodzacej, w sumie duzo szukania nie masz.
Zakladam ze nie trzymasz kompa szczelnie zamknietego i jakas tam wymiane powietrza w obudowie masz.
Jak moglo wplynac? Jesli jeszcze dziala to pewnie dzialac bedzie, ale musisz znalezc przyczyne.
Stary 25.02.2005, 00:22   #15
bemol
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez grzeniu
Zajrzyj do obudowy, dotknij reka i sie upewnisz czy goracy. Moze cos zle podlaczyles, np zasilanie albo nie dales pasty termoprzewodzacej, w sumie duzo szukania nie masz.
Zakladam ze nie trzymasz kompa szczelnie zamknietego i jakas tam wymiane powietrza w obudowie masz.
Jak moglo wplynac? Jesli jeszcze dziala to pewnie dzialac bedzie, ale musisz znalezc przyczyne.
Oki rano bede dzialal w tym kierunku.
A zalman byl zakladany przez serwis wiec powinno byc ok.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: