Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.01.2003, 11:07   #1
darsoon
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.08.2002
darsoon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak "wytropić" gościa z forum gazeta.pl

Na forum gazety przeczytałem bardzo ciekawy post gościa, który podobno jest egzaminatorem na prawo jazdy. Jego wypowiedź na tyle mnie wkur**ła, że pomyślałem, że możnaby powiadomić o takim przyjemniaczku odpowiednie władze :-)) albo uprzykrzyć mu jakoś życie w sieci. Tylko przydałoby się jakoś zweryfikować kto to jest. Czy naprawdę jest egzaminatorem? Może korzysta ze służbowego kompa? A może to poprostu zwykła prowokacja.
W jego podpisie jest część IP: 66.28.94.*

Link do forum:
http://www2.gazeta.pl/forum/794674,3...5525&a=3065525

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.01.2003, 11:16   #2
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja sie w pewnych sprawach zgadzam z tym panem i nie uwazam by ta wypowiedz nadawala sie do prokuratury

jak najbardziej mial racje za to, ze obal kogos za szybke przez ktora nic nie widac czy tez za zle ustawione lusterka - przez takie elementa na drodze jest niebezpiecznie bo nie widza gdzie jada i co robia
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2003, 11:36   #3
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo jezdzic to trzeba umiec
ja mam jutro egzamin kurs mam od pazdziernika i naprawdde jak jutro zdam to bede bardzo szczesliwy bo niesadze zebym juz "wymiatal" na drodze
poza tym znam poziom "kursow" w roznych firmach - czesto jest poprostu wart
a potem sie ludzie dziwia ze jest tyle wypadkow :o
Stary 13.01.2003, 12:15   #4
darsoon
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.08.2002
darsoon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
BD napisa***322;(a)
a ja sie w pewnych sprawach zgadzam z tym panem i nie uwazam by ta wypowiedz nadawala sie do prokuratury
W pewnych kwestiach też się z nim zgadzam ale chodzi konkretnie o końcową treść:
"A jak ktos mnie zdenerwuje, to mi tylko popsuje humor i nikt juz nie zda tego dnia. Mam do tego prawo za te wszystkie upokorzenia i
wyzwiska. A jak sie nie podoba to sie nie pchajcie na egzamin. W koncu nie kazdy musi miec prawo jazdy.
I jeszcze rada na koniec:
Podczas egzaminow to ja jestem gora i badzcie grzeczni,
a moze zdacie."

Do prokuratury może się i nie nadaje, sądy i tak mają co robić ale jakiś organ zwierzchni, który kontroluje pracę egzaminatorów powinien się o takim delikwencie dowiedzieć. Tym bardziej, że wypowiada się o tym publicznie i dodatkowo psuje (i tak nie najlepszą) opinię o egzaminatorach.
Od razu dodam że nie jestem egzaminatorem. Niedługo będę egzaminowany :-)
Stary 13.01.2003, 12:56   #5
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
darsoon napisa***322;(a)

Od razu dodam że nie jestem egzaminatorem. Niedługo będę egzaminowany :-)
no to pamietaj, ze:

1. masz byc mily i grzeczny
2. ustawic lusterka - zewnetrzne i wewnetrzne
3. sprawdzic czy jest czysta szyba i masz dobra widocznosc
4. ustawic fotel bys wygodnie siedzial

poza tym to jest jeszcze kilka rzeczy na ktorej powinienes zwrocic uwage ...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2003, 13:00   #6
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wypowiedź tego gościa uważam za naganną. I nie chodzi mi o to, że na egzaminie należy umieć jeździć, żeby zdać - nawiasem mówiąc przede wszystkim trzeba się wykazać wyobraźnią, zdrowym rozsądkiem i zasadą ograniczonego zaufania ^_^, a nie tylko znajomością przepisów i drążków - a samochodem jeżdżę już lat 20. I nie jestem jakimś Hołkiem, a różne już na drogach przypadki miałem.
Ale z takim podejściem ogólnym do sprawy i takim charakterem to ten gość może być co najwyżej kacykiem w bantustanie, albo jak to w jednym komentarzu ktoś powiedział - niech idzie zarabiać do... organizacji gończych. I tam jak go ktoś rano rozdrażni, to... się wyżyje. Może będzie miał pałę, to się wypałuje?
Stary 13.01.2003, 13:46   #7
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja sie z tym gosciem zgadzam w 90%

po to jest egzamin zeby sprawdzic wiedze, umiejetnosci i przygotowanie przyszlych kierowcow... jazda samochodem to nie gra komputerowa, gdzie jak sie rozbijesz to dajesz restart i jedziesz dalej !!!! tutaj kazda stluczka moze byc tragiczna!!!

dla mnie oczywista rzecza jest to, ze na egzaminie trzeba sie sluchac egzaminatora i bez mrugniecia okiem wykonywac polecenia... jak ktos juz ma prawko to sobie moze nawet parkowac bokiem lub jach chce - najwyzej dostanie mandat !

a co do samego egzaminu to faktycznie nie lubie kozaczkow i cwaniaczkow... jak zdawalem to bylo kilku takich "co to nie oni potrafia" - pewniaczki ... i co? i gowno zaden z nich nie zdal.

nie jestem jakims tam lamerem.. ale potrafilem schowac godnosc do kieszeni i spokojnie, nie wychylajac sie zdac ten egzamin.

inna sprawa ze ktos, kto nie potrafi jezdzic to nie powinien zdac tylko dlatego, ze zaplacil.

aaaa moglbym o tym pisac w nieskonczonosc... to temat - rzeka!
Stary 13.01.2003, 22:00   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Fakt, ze egzamin to nie jest przyjemna rzecz. Fakt, ze wiele osob do niego podchodzi majac umiejetnosci gorzej niz marne (tak przygotowuja na kursach), ale tez kultura egzaminatorow pozostawia naprawde wiele do zyczenia. Ja zdawalem stosunkowo niedawno (okolo pol roku temu) i chociaz zdalem za pierwszym razem, to bardzo niemile to wspominam, oczywiscie ze wzgledu na egzaminatora. Objechanie mnie za to, ze wysiadajac nie zamknalem za soba drzwi (juz po zakonczeniu egzaminu, na parkingu) - czego nie zrobilem dlatego, ze obok stala dziewczyna, ktora byla nastepna i chciala juz wsiadac - to tylko koncowka, w trakcie bylo duzo gorzej. Ale jak mozna odpowiedziec na takie zachowanie, na prawie 100% rowna sie to oblaniu...
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2003, 14:48   #9
onmagarol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.09.2002
onmagarol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja zdalem za drugim . Ale co ciekawsze milszy egzamin byl za pierwszym - po prostu bylo bez stresu - nie stanalem rowno w kopercie, poprawka wyszla jeszcze gorzej - trudno koniec.

Natomiast drugim razem swoje sie osluchalem ale przeszedlem. Ciekawe natomiast bylo ze egzaminator kazal mi wyprzedzac rowerzyste w miejscu gdzie bylo ograniczenie do 30 km/h i wlasnie tyle jechalem. Moze nie spodobalo mu sie to ze wszystkie samochody wyprzedzaly i nas i rowerzyste heheheh.

Dodam ze nie zgrywalem zadnego chojraka - duzo zalezy od egzaminatora. Nie kazdy kto zna przepisy i dobrze jezdzi nadaje sie do egzaminowania.

Onmagarol
onmagarol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: