Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.04.2005, 20:17   #1
Erald
Bywalec

Data rejestracji: 15.11.2004
Erald zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niewidoczny ram (ddr)

Witam . Kupiłem sobie dzis dodatkowa pamiec ram ddr 256 Kingston. Mam plyte glowna gigabyte Ga-7vt600(-L). Mam rowierz druga kosc ramu Twinmosa ale gdy podlaczylem obywdie to wykrywa mi tylko ta z pierwszego slota. Mam 3 sloty przekladalem na wszytkie mozliwosci ale caly czas wykrywa tylko 256 zamiast 512. Jak by dzialala tylko ta z 1 slotu. Ale wiem ze napewno obie kosci sa sprawne bo podlaczalem osobno z kazda z niach dziala. mam program gigabyte utility manager i w nim jest napisane ze pamiec ram jest podlaczona do 2 slotow tylko ze w current memeory types jest na jednym slocie DIMM a na drugim OTHER. Co mam robic zeby wykrywalo mi 512 ?? w biosie tez nie wykrywa 512 .Pomozcie . z Gory dziekuje
Erald jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.04.2005, 21:31   #2
Yarozelsky
Gość

moze da cos update biosu plyty glownej ,ale glowy niedaje,A moze sie poprostu gryza ze soba ??t.staraj sie raczej kupowac parami.jesli nic niewskurasz to sprobuj wymienic w sklepie na twinmosa
pozdrawiam
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 22:12   #3
Erald
Bywalec

no włąsnie zreobilem juz upgrade biosu na najnowszy i ani na starszym ani na nowym nie wykrywa obu. A moze to wina plyty glownej ? Cos moze sie zespulo?
Stary 04.04.2005, 22:26   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
może jakieś zworki.

radzę zapytać się kogoś kto się zna lub poczekać aż taki tu zajrzy.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 22:42   #5
Yarozelsky
Gość

ustaw w biosie ustawienia czestotliwosci pamieci na 'auto' a inne opcje pamieci na standardowe[''defauld''czy jakos tak] jesli niewykryje obu pamieci poprawnie to niemam pojecia
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 22:51   #6
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym porównał timingi pamieci i zamiast "by SPD" ustawił w BIOSie ręcznie na takie jakie ma słabsza z kości (czyli jak masz CL 2,5 i 2 to ustawiasz na 2,5) W Gigabyte zeby w w BIOSIe pojawiły sie zaawansowane opcje trzeba wcisnąć CTRl+F1.

Ale gwarncji na skuteczność nie daję
downloads jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 22:57   #7
Erald
Bywalec

juz tak zrobilem i nic nie dalo.Pozatym obie kosci sa na 400mhz wiec powinno byc good . Jeszce sproboje podlaczyc kolejno do 2 i 3 slotu moe to cos da a jak sie nie odpali to wiadomo ze wina slotow.Co do zworek toi juz patrzylem w instruklcji i nie ma zanych odp za ram .
Stary 04.04.2005, 23:22   #8
Erald
Bywalec

ustawilem tak kosci ze w koncu mi wykrylo 512 ale jak juz sie wlaczyl to bylo cmos checksum error jak zrestarowalem to juz bylo 256. teraz bede probowal twoja mozliwosc downloads. Moze ktos wie o cb z tym cmos checksum error?
Stary 04.04.2005, 23:34   #9
Erald
Bywalec

Dobra jakos sie udalo. Dziala . Tylkoz ze musialem zrezygonowac z podkrecenia biosowego procka . ale moze da sie w windowsie bez utraty ramu Dzieki za wypowiedzi . pozdro
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: