![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.11.2004
![]() |
Niewidoczny ram (ddr)
Witam . Kupiłem sobie dzis dodatkowa pamiec ram ddr 256 Kingston. Mam plyte glowna gigabyte Ga-7vt600(-L). Mam rowierz druga kosc ramu Twinmosa ale gdy podlaczylem obywdie to wykrywa mi tylko ta z pierwszego slota. Mam 3 sloty przekladalem na wszytkie mozliwosci ale caly czas wykrywa tylko 256 zamiast 512. Jak by dzialala tylko ta z 1 slotu. Ale wiem ze napewno obie kosci sa sprawne bo podlaczalem osobno z kazda z niach dziala. mam program gigabyte utility manager i w nim jest napisane ze pamiec ram jest podlaczona do 2 slotow tylko ze w current memeory types jest na jednym slocie DIMM a na drugim OTHER. Co mam robic zeby wykrywalo mi 512 ?? w biosie tez nie wykrywa 512 .Pomozcie . z Gory dziekuje
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
moze da cos update biosu plyty glownej ,ale glowy niedaje,A moze sie poprostu gryza ze soba ??t.staraj sie raczej kupowac parami.jesli nic niewskurasz to sprobuj wymienic w sklepie na twinmosa
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
no włąsnie zreobilem juz upgrade biosu na najnowszy i ani na starszym ani na nowym nie wykrywa obu. A moze to wina plyty glownej ? Cos moze sie zespulo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może jakieś zworki.
radzę zapytać się kogoś kto się zna lub poczekać aż taki tu zajrzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
ustaw w biosie ustawienia czestotliwosci pamieci na 'auto' a inne opcje pamieci na standardowe[''defauld''czy jakos tak] jesli niewykryje obu pamieci poprawnie to niemam pojecia
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Ja bym porównał timingi pamieci i zamiast "by SPD" ustawił w BIOSie ręcznie na takie jakie ma słabsza z kości (czyli jak masz CL 2,5 i 2 to ustawiasz na 2,5) W Gigabyte zeby w w BIOSIe pojawiły sie zaawansowane opcje trzeba wcisnąć CTRl+F1.
Ale gwarncji na skuteczność nie daję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
juz tak zrobilem i nic nie dalo.Pozatym obie kosci sa na 400mhz wiec powinno byc good . Jeszce sproboje podlaczyc kolejno do 2 i 3 slotu moe to cos da a jak sie nie odpali to wiadomo ze wina slotow.Co do zworek toi juz patrzylem w instruklcji i nie ma zanych odp za ram .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
ustawilem tak kosci ze w koncu mi wykrylo 512 ale jak juz sie wlaczyl to bylo cmos checksum error jak zrestarowalem to juz bylo 256. teraz bede probowal twoja mozliwosc downloads. Moze ktos wie o cb z tym cmos checksum error?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Dobra jakos sie udalo. Dziala . Tylkoz ze musialem zrezygonowac z podkrecenia biosowego procka .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|