Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   nLite odchudzanie instalki windowsa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nlite-odchudzanie-instalki-windowsa-37585/)

Pierwszy 28.07.2004 00:54

A zdarzył ci się przypadek (ale bez wywalania IE IEcore), kiedy stwierdzałeś że "jest do du.y, nie działa to za dobrze, TRZEBA to zrobić jeszcze raz"?? I co o tym decydowało - wywalenie czego - jeśli jesteś w stanie powiedzieć z czym przesadziłeś odchudzając??

Piterniel 28.07.2004 00:34

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
Rzeczywiście chyba za wcześnie na takie pytania :D
I dodatkowy komp na przetestowanie tego też by się przydał...

W sumie to trzeba ciągle Reinstala walić :]

Pierwszy 28.07.2004 00:31

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Nie testowałem all opcji do tego potrzeba czasu ;) i jakiegoś kompa którego nie uzywam ;]

Rzeczywiście chyba za wcześnie na takie pytania :D
I dodatkowy komp na przetestowanie tego też by się przydał...

Piterniel 28.07.2004 00:22

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
@Sid lub @Piterniel i @ktokolwiek_kto_instalował_i_testował_winLite: A co z "profilami usuwania", które są w programie - czy próbowaliście wybrać profil np. recommended (m.in. bez usunięcia IE ale pomniejsza instalke przez ~pół), zainstalować to, no i czy to jest rzeczywiście profil na którym można polegać, czy jest to bezpieczne wyjście dla tych "mniej wtajemniczonych"??

I od razu nasuwa się pytanie ;) jak xpLite i 2k3Lite wpakować na 1cd plus bootmenu wyboru instalacji jednego albo drugiego sysa :peace:

Nie testowałem all opcji do tego potrzeba czasu ;) i jakiegoś kompa którego nie uzywam ;]

Pierwszy 28.07.2004 00:05

@Sid lub @Piterniel i @ktokolwiek_kto_instalował_i_testował_winLite: A co z "profilami usuwania", które są w programie - czy próbowaliście wybrać profil np. recommended (m.in. bez usunięcia IE ale pomniejsza instalke przez ~pół), zainstalować to, no i czy to jest rzeczywiście profil na którym można polegać, czy jest to bezpieczne wyjście dla tych "mniej wtajemniczonych"??

I od razu nasuwa się pytanie ;) jak xpLite i 2k3Lite wpakować na 1cd plus bootmenu wyboru instalacji jednego albo drugiego sysa :peace:

Kasprzak 27.07.2004 23:26

no to w sumie ladnie.
Przetestuje jednak.
Ale najbardziej by mnie to wzielo wlasnie:Mozliwosc dodania latek,WU,juz nie mowie o zainstalowaniu np.GG czy TLENA - to by bylo idealne.
I tak widze ze idzie duzo zrobic - chociaz te glupie sterowniki i dzwieki,tapety.
Bede testowal.Dzieki pierwszy za info a pozostalym za posty

-Sid-The-Rat=> 27.07.2004 23:21

raczylem przetestowac ten programik - jest fajniutki, zgrabniutki, troche wolno kasuje te pliki ale nie wymagajmy zbyt wiele

kasprzak - niestety nie jest to GUI na windows unataennded install - nadal jest to jeden wielki pain in the ass - i znajac strukture pliku [bodajrze] .sif ktory taka forma instalacji rzadzi to sie nei spodziewam zeby ten stan rzeczy szybko sie zmienil
na otarcie lez zostaje ostatnia opcja - wpisanie przed instalacja i nagranie na plyte tych wszystkich informacji ktore trzeba podac podczas instalacji - pozwala to zostawic kompa z instalka calkiem bez opieki - ale nadal czekaja nas jazdy ze sterami i programami - tego MS nie chce nam ulatwic juz od czasow 2k

tak samo niestety z latkami - nie da sie ich slipstreamowac tak latwo jak SPackow

jedna WAZNA rzecz - czesc komponentow NIE MOZE byc dodana po instalacji - obsluga modemow, drukarek sieciowych czy kilka innych [dluga lista] - radze wiec uwazac przy kasowaniu - pomylka kosztowac bedzie reinstall - tu nie ma wyjatkow

mozna naturalnie odinstalowac IE[program] i IE[jadro] - to mozna zrobic tez na piechote - sek tylko w tym, ze jakkolwiek bym tej przegladarki nienawidzil, to wiem ze bez niej w windowsie stanowczo za duzo rzeczy szlag trafia - od win update zaczynajac po gg i wszystkie inne komunikatory; konczac

tego tez sie NIE DA doinstalowac pozniej - mozna stworzyc namiastke ktora sie wywali przy najmniejszym podmuchu - tutaj ortodoksyjnosc sie nie oplaca

moja ocena calego zjawiska: nareszcie moge wyje.. domyslne tapety i dzwieki windowsa [obie rzeczy od razu wylaczam], moge wywalic sterowniki od archaicznego sprzetu, wylaczyc sobie SFP - ale sciganie sie kto wiecej wywali z instalki windowsa moze najwyzej byc sportem - bo to w pracy sie po prostu nie oplaca - zwlaszcza jesli ma sie 40 czy 160gb dysk a winda zajmuje albo 900 albo 600 - straszna roznica, naprawde warta ryzykowania wywalenia sie wszystkiego w pi..

no i to ze mozna sobie wypalic plytke juz z kluczem i ustawieniami konta admina i jezykow naprawde jest super [ps. maksymalnie odchudzone 2k3 ma 210mb]

Kasprzak 27.07.2004 22:54

a te latki?Idzie dodac zeby sie instalowaly?I wogole np. caly windows update...ktory mam.
ps.co do tego windowsa chodzilo mi o ilosc zajmowanego miejsca od razu po instalce?
ps2. a idzie np. ze automatycznie bedzie mi instalowal gg?

Piterniel 27.07.2004 21:34

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
ciekawe ciekawe...a Piterniel - do ilu zmniejszyles install?A jakbys zostawil IECore a IE wywalil ?

A idzie np. dodac latke na Blastera i Sassera?

Po wykonanym zabiegu (moim) to 191 MB

Jeżeli chodzi o folder i386 ;)

Kasprzak 27.07.2004 21:31

ciekawe ciekawe...a Piterniel - do ilu zmniejszyles install?A jakbys zostawil IECore a IE wywalil ?

A idzie np. dodac latke na Blastera i Sassera?

DreamCrusher 27.07.2004 20:47

strona domowa programu:
http://nuhi.msfn.org/

Piterniel 27.07.2004 20:14

Cytat:

Napisany przez kodziu
A jest takie cudo po polsku??

Raczej nie ;) ale google zawsze działa ;]

kodziu 27.07.2004 20:13

A jest takie cudo po polsku??

Piterniel 27.07.2004 20:08

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
A wywaliłeś tylko IE czy IEcore też??

IE i IEcore

Pierwszy 27.07.2004 20:07

A wywaliłeś tylko IE czy IEcore też??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25.