![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
nLite, WindowsXp - duzy problem
Witam. Mam taki spory problem z nLite`m, moze cos gdzies skopalem, dlatego zwraca sie z prosba co moze byc nie tak. Otoz sporzadzilem soie winde z poprawkami z autopatchera. Niestety mam dwa zonki 1) Nie moge ustawic paska szybkiego uruchamiania (ten przy "Start") 2) Windows nie zamyka sie automatycznie, tylko pokazuje ekran "teraz mozna bezpiiecznie wylaczyc komputer". Probowalem edytowac rejestr, zgodnie z tym co znalazlem w sieci (wskazowki ustawienia PowerDownAfterShutdown i PowerOffActive , ale w opcjach zasilania, na zakladce zaawansowane nie mam nic procz zawsze pokazuj ikone na pasku zadan. Gdzie popelnilem, blad, co jest nie tak i jak to ew naprawic?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam sobie odpowiedziałeś, po prostu za dużo wyciąłeś z instalki Windy, jeszcze raz czeka cię robota, tylko tym razem ostrożniej.
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ad2. wlasciwosci ekranu, wygaszacz, zasilanie - wlacz zaawansowane zarzadzanie energia.
Ogolnie - przy instalacji nienadzorowaniej - w nLite raczej nie kombinuj z wycinaniem modolow! I kazda opcje ustawiaj ostroznie. To czy plyta bedzie miala 530 czy 650 mb i tak nie ma znaczenia - ja dodalem do swojej sterowniki i dodatki, ma prawie 690mb a i tak instaluje sie szybciej niz oryginal.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
I zdaje mi sie Panowie - mylicie sie. Po pierwsze gdyby byla taka opcja - w zaawansowanych to bym nie pisal, jak to naprawic :-) Opcji wylacz w zakladce zawansowane po prostu nie ma i tyle. ALE prawdopodobnie przy ustawieniach nienadzorowanych nie ustawilem "komputer z ACPI" tylko zostawilem ustawienie domyslne. Jak sprawdze kolejna plytke, to bedzie wiadomo. Po drugie - tak sie sklada, ze nic nie wycinalem, bo po prostu nie jest mi to potrzebne. Blad z paskiem z czegos wynika. Nalozylem jedynie poprawki, te ktore sie dalo ot, wszystko.
pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|