![]() |
jasne ze resetowalem cmos [wielokrotnie] - dyskeitka byla sprawna, mowie przeciez wyraznie ze procesz przebiegl tak jak normalnie - tylko efekt jest nienormalny
|
Ciągle nie napisałeś czy resetowałeś biosa, masz zworkę clear cmos na płycie? Ewentualnie wyjmij baterię.
Ja ze swojej strony dodam, ze nigdy nie robie flasha z dyskietki, zawsze wole skopiowac go na dysk twardy a dyskietka sluzy ewentualnie tylko do bootowania (chociaz i tak uzywam cd) |
|
Ja miałem przy flashowaniu zupełnie odwrotny wypadek ;) Miałem nagranego na dyskietke nowego biosa prosto ze strony i awdflasha. Po starcie F2 i zaczeło się odrazu flashować. Troche głupio pomyślane bo nawet backupa nie dało sie zrobić...no ale dobra. Na koniec wywaliło mi error checksum i cos tam jeszcze. No to ładnie, pewnie po płycie bo mojej kości nie da się wyjąć bo jest wlutowana. Sam nawet nie wiem dokładnie która to kość bo jest ich pare ;) Co dziwne bios wstał i wszystko chodzi ok. Jedyny objaw błędnego flashowania to brak zielonego koloru w logo. Zastał tylko żółty czyli ta gwiazdka :D ...nie ma to jak firmowe biosy.
|
Cytat:
plyta nforce 2 msik7ndelta ilsr więc ten sam chipset co sid ma ale inny producent i umnie calkowity pad byl biosa na ryj nawet z boot blocka kicha sid na przyszlość biosy phoenix award z windy fklashuj winflashem to moja dygresja z moich doświadczeń wynikla :ysz: |
jakos jest w tym wypadku zerojedynkowa... i zeby dostali odemnie jedynke - nie chce kupowac drugiego mobo
|
Stronę www owszem mają, ale oprócz adresu wszystko jest 404 http://tmkomputer.home.pl/ . A adres znam stąd, że kiedyś sam musiałem się dowiedzieć, ale o jakości ich usług się nie wypowiadam bo udało mi się samemu uporać.
|
skad znasz ten adres? i czy moze maja jakas strone www? bo w googlu ich nie ma
szit szit szit:( |
Cytat:
TM Komputer Warszawska Giełda Elektroniczna Al.Niepodległości / A. Ludowej pawilon 1C 00-609 Warszawa tel (22) 435 50 17 Godziny otwarcia Poniedziałek -Piątek 10-18 |
Cytat:
Musiałeś coś s******yć... Ja osobiście zflashowałem już ponad 100 płyt w tym Solteki: nar azie 0 wpadek - i niech tak zostanie. 8) |
nie wiem o co sie zalozyles - ale przegrales - program i sam bin byly jak najbardziej od solteka
i wlsnie dlatego mnie to wkurza/niepokoi :( zna ktos adresy warszawskich miejsc gdzie mozna to przeprogramowac? w wawie to podobno kosztuje 35 zeta - ale nie wiem jeszcze gdzie - bo kzdy slyszal ale nikt nie widzial |
Cytat:
Wysupłaj od 20 do max 50zł i przeprogramuj tą kość (nie znam cen warszawki). Proste i skuteczne, najlepiej na nowej kości a starą (też zaprogramowaną) miej na następne eksperymenty. P.S. Założe się, że użyłeś niewłaściwego programu flashującego: nie ta wersja i nie od Solteka. 8) |
ustawielm na defaulty - glupi nie jest
bios wg programu flashujacego wgral sie dobrze - za to teraz robi jazdy i szlag mnie trafia - bo ja rozumiem - zwalilo sie: spoko - ale tu sie wgralo i sobie w kulki leci :( szit dyskeitke ratunkowa mam - ale jak mowie - on nawet to bootowania nie dochodzi - mam tylko post - i nic wiecej |
w soltekach naciska sie insert - nie pomaga
wyglada to fatalnie i zaczynam sie martwic - jutro uderzam w serwis - moze mnie nie splawia |
Flashowanie BIOSu niby proste ale...
Zawsze przed flashowaniem odkręć co pdkręciłeś: najlepiej użyj opcji fail deflaut: nFoce tego wręcz wymaga, w moim Epoxie wręcz kategorycznie. Dyskietka ratunkowa to drugi element. Trzeci: to trzeba klęczeć przed komputerem i modlić się. Kiedyś dla Ciapka, jak chciał flashować płytę, podałem linka na świetną instrukcję do BIOSu. Znajdź to: nie będziesz musiał zadawać pytań na tym forum. Niech moc (BIOsu) będzie z Tobą. 8) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:13. |