Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.07.2004, 20:50   #16
Jabson
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.01.2004
Jabson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co do fotek to ladne... jak na telefon... ale od fotek mam cyfrzaka i jak chce miec jakis obrazek w telu to go po prostu wrzoocam przez kabelek... zreszta i tak X600 nie bylo w promocji wzialem X100 bo mi sie podobal wizualnie, nie jest duzy, ale mimo wszystko wygodny do mojej wielkiej lapy, i nie ma za duzo wodotryskow, chociaz troszke juz ma, ale mozna powiedziec ze jeszcze w miare w normie

pozdro!
Stary 14.07.2004, 21:49   #17
przemo_one
Gość

ja przed wczoraj kupilem sony ericosna t230 i nie powiem zebym skakal pod niebiosa ale telefon z kamerka jest spoko

co do tematu to bral bym nokie bo to nokia - u mnie byl dylemat wspomiany eryk i wlasnie 3510i

pozdro
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2004, 21:52   #18
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
owszem, też uważam, że cyfrak jest lepszy.
ale aparat w komórce przydaje się.
w firmie, w której robię pozwolił nam zaoszczędzić parę tysiaków.
zdjęcie posłużyło jako dowód.

a co powiecie na ten telefon: Siemens S65 - posiada wysokiej jakości zintegrowaną kamerę o rozdzielczości 1,3 megapikseli oraz 4-krotny zoom cyfrowy.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nokia 3510i, czy Samsung X-100?-s65-small.jpg  

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2004, 22:55   #19
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Jabson -> a czy X100 ma wybór kodowania znakow w SMSach? Chodzi mi glownie o to, czy nie przesle jednego smsa z oplata za 3 <polskie znaki>. Ponadto jak dziala slownik T9 <podobnie do Nokii, Siemensa, moze czegos innego?> i czy slowa wprowadzane przy jego pomocy zawieraja polskie znaki?
Stary 14.07.2004, 23:06   #20
Jabson
Wyjadacz ;)

Wlasnie nie ma wyboru kodowania a slownik T9 niestesty wstawia polskie znaki, juz sie raz nadzialem ze mi pare slow w 2 smsach poslal... ale pokombinie cos... juz widzialem na sieci rozne f/w do tego tela... poza tym, i tak nie korzystam z T9

pozdro!
Stary 14.07.2004, 23:17   #21
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a czy jest odliczanie literek pozostalych do konca jednego pelnego smsa - jak w Nokii? Ile w ogole znakow mozna wprowadzic w smsie?
sorki za taka liczbe pytan, ale to jest nowe cudo i warto "rozpoznac grunt"

PS sam fakt, czy tel wysyla z polskimi znakami mozna sprawdzic na jakims prepaidzie: piszesz mnostwo polskich znakow, wysylasz i patrzysz ile kasy ubylo...
PS2 w Nokii 6100 <brak wyboru kodowania> w edycji smsa są polskie znaki, ale po wyslaniu, w "Wiadomosci wyslane" sms, ktory przed chwila mial polskie znaki juz ich nie ma, co sugeruje, ze do sieci dotarl sms bez polskich znakow - zgadza sie to z bilingami

PS3 - bardzo mnie interesuje, czy ilosc smsow odebranych jest podana tak jak dla Nokii 6100 <podaja ze 150 i to sie zgadza, ale rozmieszczanie ich w folderach nie wplywa na zwiekszenie ilosci mozliwych do odebrania wiadomosci - nie wiecej niz 150 (+SIMowe), a pamiec ogolna to inna bajka> czy Siemensa S55 <chyba 100 albo ilestam, w kazdym razie umieszczenie smsa w folderach pamieci ogolnej zwalnia liczbe mozliwych do odebrania wiadomosci, czyli moge ich miec np 550, 1000 - zaleznie od pamieci ogolnej>
Stary 14.07.2004, 23:52   #22
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam a ja się dołącze bomam problemik mały. Otorz odwczoraj jestem posiadaczem tel. Samsung SGH-N500 - http://www.samsung.com/pl/products/m...e/sgh_n500.asp i denerwuje mnie jeden mankament. Jak pisze esemesa to nie wiem ile zostalo mi znakow do konca jeszcze. Ile wogole znakowmoze pomiescic ten telefon w jednym esemesie
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 23:12   #23
Jabson
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez MaciejT
a czy jest odliczanie literek pozostalych do konca jednego pelnego smsa - jak w Nokii? Ile w ogole znakow mozna wprowadzic w smsie?
sorki za taka liczbe pytan, ale to jest nowe cudo i warto "rozpoznac grunt"
Tak, pokazuje liczbe znakow, mozna wprowadzic za jednym razem 12 sms

Cytat:
PS sam fakt, czy tel wysyla z polskimi znakami mozna sprawdzic na jakims prepaidzie: piszesz mnostwo polskich znakow, wysylasz i patrzysz ile kasy ubylo...
On jak wysyla to pokazuje ile z ilu wiadomosci juz poszlo, a jak pisalem z PL znakami ktorki mesydż to pokazywal ze sle 1/2... 2/2

Cytat:
PS2 w Nokii 6100 <brak wyboru kodowania> w edycji smsa są polskie znaki, ale po wyslaniu, w "Wiadomosci wyslane" sms, ktory przed chwila mial polskie znaki juz ich nie ma, co sugeruje, ze do sieci dotarl sms bez polskich znakow - zgadza sie to z bilingami
No tu nietey tak nie jest... ale widzialem juz jakies programiki do f/w i moze cos zakombinie, a poza tym mozna dodawac nowe slowa, np. jak pisze "będę" to moza wybrac miedzy "będę" a "bede" natomiast jak pisze "się" joz tylko "śię: zostaje

Cytat:
PS3 - bardzo mnie interesuje, czy ilosc smsow odebranych jest podana tak jak dla Nokii 6100 <podaja ze 150 i to sie zgadza, ale rozmieszczanie ich w folderach nie wplywa na zwiekszenie ilosci mozliwych do odebrania wiadomosci - nie wiecej niz 150 (+SIMowe), a pamiec ogolna to inna bajka> czy Siemensa S55 <chyba 100 albo ilestam, w kazdym razie umieszczenie smsa w folderach pamieci ogolnej zwalnia liczbe mozliwych do odebrania wiadomosci, czyli moge ich miec np 550, 1000 - zaleznie od pamieci ogolnej>
Mozna przeniesc z sima do pamieci i to automatycznie zwalnia sima... do pamieci mozna dodac 200sms(150mms).... mam ok 70 w pamieci a na simie nic... i spoko odbiera

pozdro!

Ostatnio zmieniany przez Jabson : 15.07.2004 o godz. 23:15
Jabson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: