![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Nokia 5110 + kabel = jakie możliwości?
Od długiego czasu jestem posiadaczem telefonu Nokia 5110 i muszę przyznać, że chcialbym go troche hmmm... urozmaicic. Wiem, ze jak kupie kabel i podepne go do telefonu i kompa, bede mial dostepnych wiele nowych mozliwosci.
W zwiazku z tym mam pytanie: dokladnie jakich mozliwosci? Tzn. chodzi mi o wgrywanie log, dzwonkow, np. nowego firmware'u i jakie to daje korzysci (mam 5.11 ROM4, a ostatni to chyba 5.30), czy tez save'owania SMSow na kompa, edytowanie pozycji menu, nowe opcje itd. Dokladnie chcialbym sie dowiedziec co da mi kupienie takiego kabla. Mam swiadomosc faktu, ze jest wiele stron o tematyce GSM, ale w wiekszosci z nich napotkalem sie na propozycje kupna owego kabla i liste programow, ktore pozwola mi go wykorzystac. Natomiast listy opcji, ktore zostana mi udostepnione nie zobaczylem praktycznie nigdzie. Pytam akurat tutaj, bo moze napotkam na kogos, kto sie na tym zna i szczegolowo odpowie mi na postawione pytania lub podrzuci jakiegos linka do wiarygodnego zrodla. Z gory dziekuje.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Re
Witam!
To wszystko zależy od softu z jakiego korzystasz. Generalnie przez kabel do 5110 możesz zmienić: Logo powitalne, Logo operatora. Wyślessz sms'a z kompa, możesz edytować książke tel itp. Nie wgrasz nowej melodyjki (no chyba że nowy firmware w Twojej komórce na to pozwala). Możesz uaktywnić sobie Netmonitor, wgrać nowe oprogramowanie. Ktoś nawet instalował soft i wibrator do tego modelu. (wibrator oczywiście nie przez kabel :-D ). Jednym z bardziej popularnych programów jest Logo Manager, a także oryginalny soft Nokia Suite. Powodzenia8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
Zamierzam kupić Nokie 5110 dla starszej osoby, wydaje się być idealna - duże przyciski, prosta w obsłudze.
Działa on tylko w sieci GSM 900. Obecnie telefony działają w sieci 900/1800. Jak to się ma do zasięgu czy obecnych kart startowych ? Telefon miałby pracować z kartą Play. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kup 6150 - też duże przyciski, a jest już 900/1800.
![]()
![]() |
![]() |
|
|