![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
HTML - otwieranie linków w nowym oknie
Mam stronę w HTML-u. Co mam dopisać do kodu, aby po kliknięciu na linki, strony otwierały się w nowym oknie?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
jak masz linki w postaci
< a href="strona.pl">opis< /a> to przerób na < a href="strona.pl" target="_blank">opis< /a>
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz
![]() |
Działa!
Dzięki, to działa! Jesteś szybki jak błyskawica, masz u mnie browca
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Użyszkodnik
![]() |
OK, Wyslij pocztą
![]()
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Kozystajac z okzazji zapytam co zastosowac aby otwierala sie nowa strona np po uplywie 5s. (prykład: Wchodze sobie na strone glowna i widze napis "zostaniesz automatycznie przekierowany na nowy serwer" i po 5s klick i juz odpala sie strona na nowym serwerze) Podejzewam ze moze trzeba nawet zastosowa jakis skrypt ale nie wiem jak sie za to zabrac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
Możesz użyć znaczników meta: <code> < META http-equiv=Refresh content="5; url=strona.html" > </code> Liczba po "content" oznacza czas, po jakim zostanie wykonane przekierowanie. *** Jest jeszcze inne rozwiązanie - JavaScript Kod:
< script language="JavaScript" type="text/javascript"> < !-- setTimeout("window.location.replace('URL')", czas); //--> < /script>
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 02.11.2002 o godz. 11:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
dzieki Zip sprawdze to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użyszkodnik
![]() |
Aha ZIP - ptrzypomniało mi się że jak już masz strone w html i są na niej linki i chcesz żeby wszystkie otwierały się w nowym oknie to zamiast żmudnie przerabiać cały kod można zrobić tak:
- nie ruszać linków - w sekcji HEAD strony wkleić kod < base target="_blank">
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
![]() Zapamiętam to na przyszłość ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Użyszkodnik
![]() |
sorry, ja po prostu mam już sklerozę
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz
![]() |
Wstawiłem na stronę skrypt, który po najechaniu mychą na linka pokazuje miniaturę danej strony. Jednak po nakierowaniu kursora myszy (bez klikania), niektóre strony otwierają się w nowym oknie, a na niektórych występuje błąd skryptu (opis błędu: "Brak dostępu")! Co z tym fantem zrobić?
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 02.11.2002 o godz. 14:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
poza tym polecam http://webmaster.helion.pl tam jest caliem sporo wiadomosci - mam na mysli kurs Pawla Wimmera lub jak ktos woli jest wydany jako ksiazka
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz
![]() |
ja korzystam z http://www.dhtml.helion.pl
![]() Całkiem dobra stronka, "kopiuję" ![]()
![]() |
#14 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
ale to dwie rozne strony - jedna jest o DHTML a druga to kurs HTML, CSS i wiele innych ciekawych informacji ![]()
![]() |
![]() |
|
|