Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.06.2006, 18:06   #1
malanski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.03.2003
malanski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zmiana rozdz. w laptopie Fujitsu - niemożliwa?

Dzień dobry.
Przymierzam się o kupna laptopa F-J Celsius h210. Laptop ten ma matrycę o rozdz. 1600. Czasami będę chciał ją zmniejszyć, np. do gier. Pytałem sprzedającego jaka jest jakość na niższych rozdzielczościach. JEgo odpowiedź mnie trochę zdziwiła. Otóż poinformował mnie, że po zmianie rozdzielczości na niższą dookoła obrazu powstała czerwona ramka. Im niższą dawał rozdzielczość, tym większa stawała się ta ramka. Sprzedający określił to jako "zmniejszanie części aktywnej matrycy". Powiedział też, że jakość obrazu na tej aktywnej części nie ulegała zmianie. Ja posiadam hp nc8000 i mam możliwość zmiany rozdzielczośći. Fakt, że im niższa, tym gorsza jakość obrazu, ale niemniej działa. Czy w tym F-J jest możliwość zmiany, czy to fabryczna zależność i nie da sie nic zmienić? Może jakieś sterowniki są potrzebne?

Przy okazji mam pytanie dot. baterii do tego notebooka.
Poszukuję baterii do laptopa Fujitsu-Siemens, model Celsius h210 (lub ogólnie bateria do do rodziny Celsius). Gdzie mogę taką zdobyć? Byłem na oficjalnej stronie F-J, ale tam nie oferują.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Szymon
malanski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.06.2006, 18:56   #2
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Odno***347;nie tej czarnej ramki to idzie ustawi***263;
Sprawd***378; na allegro mo***380;e maj***261; tam takow***261; baterie
Stary 29.06.2006, 19:22   #3
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie to forum.

http://forum.laptopy.info.pl/
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2006, 20:11   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Ej, no już nie przesadzajmy. Fakt, że jest osobne forum poświęcone laptopom, ale są też pewnie dziesiątki tematycznych z innych rzeczy, o których rozmawiamy. Pytanie zadane jest tutaj, więc gadajmy tutaj, a ewentualnie jak nic z tego nie wyjdzie, odsyłajmy gdzie indziej.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2006, 21:56   #5
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
[...] Pytanie zadane jest tutaj, więc gadajmy tutaj, a ewentualnie jak nic z tego nie wyjdzie, odsyłajmy gdzie indziej.
No to gadajmy!

A poważniej - AFAIK każda matryca LCD najmniej problemów sprawia przy pracy z natywną rozdzielczością.

Muszę przyznać, że z czymś w rodzaju ramki po zmianie rozdzielczości się nie spotkałem.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2006, 22:10   #6
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Muszę przyznać, że z czymś w rodzaju ramki po zmianie rozdzielczości się nie spotkałem.
Cos w tym jest..
Pracowalem w zyciu z wieloma matrycami LCD - w tym mam 3 w domu i.. w zyciu czegos podobnego nie widzialem..

Przy przejsciu w 'nizsza rozdzielczosc' najczesciej obraz traci na jakosci i pojawia sie lekka pikseloza, tylko taki 'efekt uboczny' zmiany rozdzielczosci przy LCDkach widzialem.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2006, 22:43   #7
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie mialem stycznosci z takim notebookiem ale mialem w rekach cos co dzialalo troche na odwrot. Przy zmianie matrycy na wyzsza rozdzielczosc ustawiala sie w taki sposob, ze wychodzila jakby za ekran i trzeba bylo przesuwac kursorem aby widziec calosc. Z tym, ze tam standard chyba byl 640x480 bo to byl starszy notebook i ja probowalem zmienic na 800x 600 ale nici z tego wyszly. Nie mozna bylo ustawic na caly ekran. Takze napewno tamten sprzedawca mial racje jesli chodzi o ta sprawe.
Podsumowujac nie kupilbym takiego notebooka.

Twoje uprawnienia: