![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
![]()
Obecnie mam dysk a na nim dwie partycje C: i D:. Zamontowałem teraz taki malutki dysk 540MB widze go pod literka D:
Pytanie: co mam zrobić żeby ten twardziel, nie wcinał się pomiędzy tamte dwie partycje i był widoczny jako E:? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
zrób na tym dysku tylko partycję rozszerzoną to wtedy windy 9x zapdają go na koniec bo tak to one zawsze najpierw zapodają partycje podstawowe a next w kolejce są rozszerzone
![]() |
#3 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Wcina ci się ponieważ na tym drugim dysku masz partycje podstawową. A windows jest taki głupi że pierwsze literki przypisuje partycjom podstawowym a dopiero na końcu rozszerzonym. Zeby drugi dysk był u ciebie na E: to musisz fdiskiem (rób to pod windowsem bo w gołym dosie to nie działa) usunać partycję podstawową i utworzyć rozszerzoną a nastepnie sformatować. Ja tak zrobiłem i działa. Na kazdym komputerze do którego podepniesz ten dysk zawsze bedzie widziany na końcu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Moze to byc troche klopotliwe, ale juz tak jest, ze partycje podstawowe (primary) wyswietlaja sie jako pierwsze. Najpierw partycje podstawowe z dysku pierwszego potem z nastepnych, a dopiero po nich partycje logiczne znajdujace sie na rozszerzonych (Extended). Aby zmienic rodzaj partycji uzyj fdiska (pamietaj, ze zostana usuniete wszystkie dane na tym dysku), albo uzyj np Partition Magic ( wtedy dane pozostana nietkniete).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
![]()
Rzeczywiście w Partition Magic ustawienie tego to kwestja kilku sekund.
Dzieki za pomoc! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|